AFK VRŠOVICE - SK METEOR PRAHA VIII   

8:2 (4:1)

Sobota 10.07.1926, 18:15 hodin • Hřiště AFK Vršovice - Praha, Vršovice • Středočeská 1. liga (1925/1926) • 22. kolo

Branky: Bejbl 5x (1x z pen.), 42. Knížek, 43. Rubeš, Wimmer - 29. Janovský, Zeman

Rozhodčí: Minář

Diváci: 1 000


Soupisky mužstev

AFK Vršovice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Bělík Vladimír   90    
    O Krejčí František   90    
    O Kašpar Antonín   90    
    Z Kučera Jaroslav 90    
    Z Pinc Václav   90    
    Z Hochmann František   90    
    Ú Wimmer Jan 90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Rubeš Václav 90    
    Ú Havlín Oldřich   90    

SK Meteor Praha VIII 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
         
         
         
         
     
         
       
       
       
       
       

  • Bejblův návrat přinesl vršovickým rozhodné vítězství nad starým rivalem a útok, jím bezvadně dirigovaný, procházel obranou "meteorské chasy" jak chtěl. Však již score samo svědčí o výborné hře celého mužstva, v němž znamenitě uvedla se útočná řada v sestavě: Wimmer, Knížek, Bejbl, Rubeš, Havlín, dále Pinc v záloze. Meteor postrádal Čepeláka v záloze a nejlepším jeho mužem byl Janovský. Zápas řídil dobře p. Minář a o branky se rozdělili: za Vršovice Bejbl 5, Knížek, Wimr, Rubeš po 1, za Meteor Zeman a Janovský

    tribuna / 11.7.1926

     

     


    Vršovické mužstvo bylo ve skvělé střelecké formě a zejména Bejbl, který sám vstřelil pět branek. Hned ve 2. minutě z podání Havlína Bejbl krásně prochází a střílí vedoucí branku. Poté Meteor silně obléhá. Z náhlého útoku opětně Bejbl střílí podle vyběhnuvšího brankáře druhou branku. Meteor se vzchopuje a ve 29. minutě dociluje pravým křídlem prvé branky. Tři minuty před koncem prvého poločasu dociluje Knížek z volného kopu třetí branky a minutu nato Rubeš 4. branky. Poločas 4-1. Ve druhé polovině jsou hosté úplně zatlačeni do defensivy. V té době dociluje Bejbl pátého, nato Wimmer ze sóla šestého goalu, na které hosté odpovídají krásnou brankou Zemanovou. Konec hry patří opět domácím, v kteréžto době střílí Bejbl ještě dvakráte. V předzápasu porazili amatéři Vršovic amatéry Meteoru 5-2.

    večer / 12.7.1926

     

     


    Hráno za převahy domácích, kteří ji také ve výsledku vyjádřili. Meteor nebyl soupeřem nebezpečným. První vystoupení Bejblovo za Vršovice znamenalo slibovaný úspěch, neboť tento hráč střelil 5 branek. Ostatní dali Wimmer, Knížek a Rubeš. Za Meteor skoroval Zeman a Poloveský. Zápas před 1 000 diváky, soudcoval dobře Mynář.

    národní listy / 11.7.1926

     

     


    Sobotní ligový zápas na hřišti Vršovic před 1 000 diváků přinesl domácím cenné vítězství po nádherné hře celku, hlavně útoku, vedeného bezvadně Bejblem, vrátivším se z Vídně. Branky Vršovic vstřelil Bejbl 5, Wimmer, Knížek a Rubeš, za Meteor Zeman a Janovský, který hrál z hostů nejlépe. Match dobře řídil Minář.

    lidové noviny / 11.7.1926