AFK VRŠOVICE - ČAFC VINOHRADY   

0:4 (0:3)

Pondělí 28.09.1925 • Hřiště AFK Vršovice - Praha, Vršovice • Středočeská 1. liga (1925/1926) • 4. kolo

Branky: 6. Pilát, 41. + 45. + 84. Kašpar

Rozhodčí: Herites

Diváci: 1 500


Soupisky mužstev

AFK Vršovice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Bělík Vladimír   90    
    O Tichay Emil   90  
    O Tomeš Antonín   90    
    Z Hochmann František   90    
    Z Havrda Jaroslav   90    
    Z Průšek Jaroslav   90    
    Ú Wimmer Jan   90    
    Ú Knížek Jan   90    
    Ú Havlín Oldřich   90    
    Ú Hallinger Václav 90    
    Ú Bělík Josef   90    

ČAFC Vinohrady 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
         
         
         
         
         
         
         
       
       
         
         

  • Po úspěchu proti Viktorii je to trochu silné překvapení, tak se nám zdálo, že domácí měli posvícení v nohách. Pravda, Čafka byla ve znamenité kondici, zejména útok, zle zatápějící obraně, Čipera pak spolehlivě udržel nebezpečnou dvojici Wimmer-Knížek, a tím vlastně i celý útok. V první polovině bylo hráno se slabou převahou Čafky, v 6. minutě Růžička pronikne a Pilát střílí prvou branku. Vršovice oplácí, jich útoky poměrně lehce odvrací obrana hostí; ve 41. minutě Špičák probije se obranou podání Kašparovi znamená stav 2:0. Ve 45. minutě témuž hráči vyplácí se jeho agilnost, neboť doběhnutím dlouhého Noskova přihrání dociluje třetí branky. Krátce po zahájení hry zraní se Havrda po srážce s Tomšem, chvíli statuje a ve 26. minutě odchází. To ovšem dorazilo poslední zbytek bojovnosti domácích, hrají rozháraně, Čafka má převahu, Kašpar ve 39. minutě probíjí se obranou a uzavírá score na 4:0. Zápas řídil p. Herites.

    tribuna / 29.9.1925



    Přemožitel Viktorie Žižkov zle zklamal svoje příznivce - zaslouženě prohrál - a tím ochudil se o 2 ligové body. Hosté předvedli rychlou a technicky vyspělou hru zvláště v útoku vedeném Pilátem, jemuž čestně asistoval Růžička na křídle a Pechar v backu. Zahodivše dvě chance na začátku hry, ztratily Vršovice chuť ke hře a neudržely ani rovnocennou hru - ba ani míče. Útok nepřesný v přihrávání a ve střelbě. Hochmann v záloze se opravdu dřel. Brankář schytal mnoho těžkých míčů a nenese vinu na porážce. Soudce p. Herites neměl mnoho práce a svojí objektivností velmi přispěl k zdárnému průběhu zápasu. Průběh: Domácí mají výkop. V 6. minutě z centra Růžičkova Pilát volleyem stáčí míč do sítě. Knížek ukvapeně z blízka v 16. minutě střílí přes, v čemž ho kopíruje Wimmer. Technické přednosti hostí přinášejí jim 2. goal pravou spojkou v 41. minutě. Těsně před koncem vedou hosté 3:0. Po přestávce Bělík několikráte se vyznamená. Vršovice úplně odpadají. Po srážce Tomeš-Havrda (vlastní hráči) odchází Havrda a domácí hrají až do konce o 10 lidech. ČAFC má úplnou převahu. Ve 39. minutě autor předcházejících dvou branek uzavírá na 4:0. Rohy 6:1 pro ČAFC.

    národní listy / 29.9.1925



    Na hřišti Vršovic se hrál v pondělí ligový zápas, který se skončil rozhodným a zaslouženým vítězstvím Vinohradských, kteří ve všech řadách předvedli hru vysoké úrovně. Vršovice hrály dosti slabě a většina hráčů nepodala obvyklého výkonu. V prvé půli za slabé převahy dobyli hosté vedení v 6. minutě ranou Pilátovou, v 41. minutě Kašpar prudkou ranou scoroval po druhé. V 45. minutě doběhl Kašpar míč zároveň s Bělíkem a podařilo se mu vstřeliti třetí goal. Ve druhé půli se hra domácích ještě zhoršila, když byl v 13. minutě zraněn Havrda při srážce se spoluhráčem a po 10 minutách odešel se hřiště. V 39. minutě se probil Kašpar a skvělou ranou dobyl Č. A. F. C. poslední branky. Před 1 500 diváků soudcoval dobře Herites.

    lidové noviny / 29.9.1925



    Překvapující vítězství slavila včera ČAFC, která vyhrála po velmi napínavé hře, kde útok Vršovic úplně zklamal. Naopak ale útok ČAFC se překonával a starý Pilát slavil jistě krásným způsobem svůj svátek. Jeho prvá branka byla také pilátovská a přinesla náladu celému mužstvu, které pak s nadšením hrálo po celý zápas. Zápas řídil p. Herites.

    večer / 29.9.1925