AFK VRŠOVICE - NUSELSKÝ SK   

2:3 (2:1)

Neděle 01.11.1925 • Hřiště AFK Vršovice - Praha, Vršovice • Středočeská 1. liga (1925/1926) • 6. kolo

Branky: Hallinger, Vlček - Srba, Jansa, 88. Srba

Rozhodčí: Koubek

Diváci: 2 500


Soupisky mužstev

AFK Vršovice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Šincl Jan   90    
    O Krejčí František   90  
    O Tichay Emil   90    
    Z Tomeš Antonín   90    
    Z Hochmann František   90    
    Z Pinc Václav   90    
    Ú Hallinger Václav 90    
    Ú Průšek Jaroslav   90    
    Ú Wimmer Jan   90    
    Ú Řezníček Karel 90    
    Ú Vlček Jan 90    

Nuselský SK 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
         
         
         
         
         
         
         
       
       
         
         

  • Proti kompletnímu teamu Nuselského nastoupili domácí s náhradníky za Knížka, Havlína, Kašpara a Havrdy v nezvyklé sestavě, přes to udrželi zápas napínavým až do posledního písknutí soudcova. Měli pěkné momenty ba i chvílemi silnou převahu, která ale nic neznamenala při nesehranosti a trapné střelecké impotenci útoku. Nuselský zvítězil zaslouženě, hrál s chutí a jednotlivci se zrovna překonávali v agilnosti. Vedení ujali se domácí Hallingerem, Nuselský vyrovnal Srbou. Než v zápětí opět domácí vedou, když Vlček pěknou ranou nepříjemně překvapil Hockeho. V druhé polovině Vršovice čím více se blíží konce, tím více, snad již tradičně vyhrávaných zápasech, povolují, takže Nuselkému nejen, že zdaří se vyrovnati Jansou, ale i v 43. minutě zajistili si dva body Srbou z posice, jež způsobila velkou debatu o offside. V těchto právě jinak dobře zápas řídící soudce p. Koubek nebyl nejsilnějším.

    tribuna / 2.11.1925



    Hráno ve Vršovicích. Osvědčilo se pravidlo, že Nuselský, byť by hrál celý rok špatně, s Vršovicemi, že se polepší. Tentokrát jeho mužstvo nastoupilo bez mezer. U soupeře chyběl Knížek a Havrda. Hra byla přesto střídavá, plná vzruchu, zvláště když bylo velice dobře hrajícím Srbou vyrovnáno na 1:1. Branku Vršovic před tím střelil Hallinger. Po několika prudkých útocích dal Vlček (dříve Sparta Košíře) druhou branku Vršovic. Na tom Vršovice přestaly, byla to poslední branka jejich, jak před přestávkou tak po ní. Nuselský Jansa z tlačenice před vršovickou brankou vyrovnal a dvě minuty před koncem padla rozhodující branka, na neštěstí z patrného offsidu. Střelcem byl zase rychlý a rozhodný křídelní hráč Nuselského Srba. Tyto jeho vlastnosti tkví asi v tom, že rád hraje házenou.

    národní listy / 2.11.1925



    V ligovém matchi, hraném včera na vršovickém hřišti, zvítězili hosté po hře, až do poslední chvíle napínavé. Nuselský nastoupil v kompletní sestavě a vítězství si zasloužil hlavně větší agilností a chutí ke hře. Vršovice bez Knížka, Havlína, Kašpara, Havrdy měli v poli často i převahu, ale útok byl žalostně nemožný. První branku Hallingerovu Nuselský vyrovnal Srbou, ale za malou chvíli se zmocnily Vršovice opět vedení Vlčkem. Po změně branek útok domácích odpadal stále víc a více, kdežto hosté přidávali a vyrovnali Jansou. Dvě minuty před koncem zápasu Srba vsítil vítěznou branku, která přes to, že byla střelena ze zřejmého offside, spravedlivě vyjádřila poměr sil. Soudce Kubík dobrý.

    lidové noviny / 2.11.1925