Výsledky 1. liga (2018/2019)

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko

Vytisknout

   BOHEMIANS PRAHA 1905 - 1. FC SLOVÁCKO   

2:1 (2:0)

Neděle 22.07.2018, 15:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2018/2019) • 1. kolo

Branky: 10. Jindřišek, 40. Mašek (z pen.) - 77. Daníček (z pen.)

ŽK: 86. Záviška - 49. Petr, 77. Juroška

Rozhodčí: Ardelenau - Mokrusch, Hock (Severýn)

Delegáti: Racek, Poklop

Diváci: 4 812


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  30 B Fryšták Tomáš   90    
  16 O Dostál Martin   90    
  27 O Bederka Jiří   90    
  14 O Šmid Michal   90    
  5 O Bartek David   90    
out 7 Z Reiter Rudolf   72    
  4 Z Jindřišek Josef (C) 90    
  12 Z Hašek Filip   90    
out 22 Z Vaníček Antonín   77    
out 9 Ú Juliš Lukáš   66    
  33 Ú Mašek Dominik 90    
in 99 Ú Kabajev Jevgenij   24    
in 8 Z Záviška Jan   18  
in 2 O Švec Michal   13    

1. FC Slovácko 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  25 B Daněk Michal   90    
  24 O Juroška Jan   90  
  6 O Hofmann Stanislav   90    
  26 O Krejčí Jiří   90    
  23 O Reinberk Petr   90    
  10 Z Navrátil Jan   90    
  28 Z Daníček Vlastimil (C) 90    
out 8 Z Machalík David   35    
out 2 Z Janošek Dominik   45    
  22 Z Petr Jakub   90  
out 7 Ú Kuchta Jan   82    
in 18 Z Sadílek Lukáš   55    
in 20 Z Havlík Marek   45    
in 21 Ú Kubala Filip   8    

  • Fotbalisté Bohemians 1905 vstoupili do nové ligové sezony vítězstvím 2:1 nad Slováckem. Pražané rozhodli zápas prvního kola už v úvodním dějství, kdy se trefili Josef Jindřišek a z penalty Dominik Mašek. V 77. minutě snížil z pokutového kopu Vlastimil Daníček. "Klokani" v nejvyšší soutěži bodovali naplno po sedmi utkáních, naopak Slovácko protáhlo čekání na ligovou výhru na šest duelů.

    Bohemians začali lépe a v desáté minutě šli do vedení. Dostálův dlouhý aut odvrátila obrana Slovácka jen těsně za vápno, kam si naběhl Jindřišek a z voleje uklidil míč do sítě. Sedmatřicetiletý kapitán Pražanů dal první soutěžní gól od listopadu 2015.

    Slovácko poprvé zahrozilo až v polovině úvodního dějství, kdy Janoškův centr z přímého kopu nebezpečně prolétl domácím vápnem. Po půlhodině hry pak hostující Kuchta v dobré pozici hlavičkoval do míst, kde stál Fryšták.

    Jinak byli v první půli lepší Bohemians. Ve 32. minutě prošel až do vápna Reiter a hosty zachránil brankář Daněk. Pět minut před pauzou už domácí přidali pojistku. Janošek v pokutovém území zatáhl Maška a sám faulovaný hráč s přehledem proměnil nařízenou penaltu střelou na opačnou stranu, než kam skočil gólman. "Klokani" po sedmi zápasech v ligovém duelu skórovali více než jednou.

    Kouč Slovácka už v 36. minutě stáhl ze hry Machalíka, hned po přestávce sáhl i k druhému střídání a jeho svěřenci přidali. Po hodině hry vypálil těsně nad bývalý hráč Bohemians Kuchta, který vzápětí vystihl Fryštákovu chybu při rozehrávce, ale potrestat ji nedokázal. Sadílek poté vystřelil kousek vedle.

    Domácí začali hrát pasivně, tým z Uherského Hradiště však postrádal důraz v zakončení, jako v 68. minutě, kdy dva hráči na malém vápně promáchli.

    V 76. minutě už "klokany" stihl trest. Vaníček v rohu vápna fauloval Jurošku a Daníček z penalty snížil, i když Fryšták vystihl směr střely. Kapitán Slovácka dal předchozí soutěžní gól na jaře při domácím triumfu 1:0 nad Bohemians. Hostující celek skóroval ve vzájemných soubojích poprvé po šesti utkáních.

    V 85. minutě mohli domácí znovu odskočit do dvougólového vedení, ale střídající Kabajev při úniku dvou hráčů na brankáře nepřihrál a zvolil kličku, kterou Daněk vystihl. Hosté dostali Pražany pod drtivý tlak, ale nesrovnali ani z velkého závaru po rohu.

    Ohlasy trenérů:

    Martin Hašek (trenér Bohemians Praha 1905): „Nevěděli jsme, co od mužstva očekávat. V přípravě jsme odehráli několik zápasů s dobrým výkonem, ale pravda se ukáže vždy až v tom prvním mistrovském utkání. Navíc za nás debutoval Juliš, který skoro rok ve Spartě nehrál. První ligový duel má za sebou Filip Hašek. Na pozici levého obránce nastoupil David Bartek, jež není typický levý obránce. Otazníků bylo dost a ještě jsme tu velmi dobrou přípravu nepotvrdili v generálce. Hráli jsme za celé letní přípravné období nejhorší zápas, jak z hlediska kvality hry, tak i z toho pohybového. Jinak jsme do utkání vstoupili dobře. Celou první půli jsme odehráli nad očekávání způsobem hry i výsledkově, na hřišti jsme dominovali. Ve druhé půli nám odešel kondičně Juliš s Reiterem. U Lukáše jsem to čekal, neboť u něj to bude chvíli trvat, ale o tom víme. Doufal jsem, že Reiter vydrží déle nebo v té jeho minutáži jsem čekal větší pohybovou aktivitu. Najednou jsme se nemohli dostat nahoru. Filipa Haška držel pocit zodpovědnosti, což jsme po něm chtěli. Přidaly se k tomu brutální individuální chyby. Jednou jim namazal Fryšták a pak Bederka. Chyby byly způsobené tím, že hřiště už nebylo tolik nakropené jako v první půli. Nedalo se hrát rychle po zemi dle našich zvyklostí. Kombinace těchto faktorů měla za následek, že jsme začali bránit výsledek.“

    Michal Kordula (trenér 1. FC Slovácko): „Jsem hrozně nespokojený a hlavně s prvním poločasem. Od nás to byl takový zápas dvou poločasů. V tom prvním snesli měřítko tři hráči, kteří odvedli standardní výkon, od zbytku to bylo málo. Ve druhé půli jsme se zlepšili, přitlačili Bohemku. Jakmile nedáme do zápasu základní atributy výkonu od první minuty, tak pak to fotbalový duch nevrátí, takhle to ve fotbale funguje. Musím se zeptat dotyčných hráčů. Nechci si to ani vysvětlovat, protože to neakceptuji. Rozhodně nemůžeme hrát jako v prvním poločase v žádném zápase. S tím bychom neporazili žádný profesionální tým. Musíme se jednoznačně odrazit od té druhé půle, kdy jsme dominovali. Jsem hrozně nepříjemně překvapený z toho, že dokážeme takhle přistoupit k utkání. Pak jsme tam měli dobré systémově věci, což je pozitivní. Převažují ty negativní pocity. Profesionální tým musí odvádět profesionální práci devadesát minut, nemůže se to rozložit.“

  • HODNOCENÍ UTKÁNÍ | Jindřišek s Maškem po výhře nad Slováckem


    PREVIEW | Na startu FORTUNA:LIGY Klokani vyzvou Slovácko (20.7.2018)