Výsledky 1. liga (2017/2018)

Sváteční střelec? Bartek už dohnal Škodu!

Vytisknout

Hlavně, že kape. David Bartek už je dávno vršovickou legendou a v nedělním dramatu s Jabloncem dosáhl dalšího milníku. Vstřelil už svůj sedmnáctý prvoligový gól za Bohemians a v klubových historických tabulkách dohnal Milana Škodu mladšího, který je v čele tabulek gólů v české nejvyšší soutěži už od roku 2011. „Moje klasika. Gól jednou za rok. Trápí mě to celou kariéru, protože do gólových příležitostí se dostávám. Ale s realizací je to slabší,“ řekl Bartek pro www.sport.cz.

schick repre mHlavně, že kape. David Bartek už je dávno vršovickou legendou a v nedělním dramatu s Jabloncem dosáhl dalšího milníku. Vstřelil už svůj sedmnáctý prvoligový gól za Bohemians a v klubových historických tabulkách dohnal Milana Škodu mladšího, který je v čele tabulek gólů v české nejvyšší soutěži už od roku 2011. „Moje klasika. Gól jednou za rok. Trápí mě to celou kariéru, protože do gólových příležitostí se dostávám. Ale s realizací je to slabší,“ řekl Bartek pro www.sport.cz.


phoca thumb l 2plzen03Bartek, Škoda a spol.

Trvalo dlouhých osm let, než se na střelecké maximum Bohemians v české lize vyšplhal další borec. 1. října 2011 na Žižkově vstřelil Milan Škoda svůj poslední gól za klub, který vzešel z Vršovic. Svou bilanci zakončil se sedmnácti góly za Bohemku v první lize. V tabulce je závěsu i další vršovický hrdina Josef Jindřišek. Po neděli je pořadí klubových střelců české ligy toto: 1. David Bartek a Milan Škoda mladší 17 gólů, 3. Josef Jindřišek 15, 4. Lukáš Hartig 13, 5. Robert Neumann a Karol Kisel 11.

Ostrá osmička

David Bartek je od neděle teprve jedenáctým hráčem klubové historie, který se v první lize trefil v osmi sezonách. Rekordních devět sezon s gólovým zápisem mají Ferdinand Plánický, Pavel Chaloupka, Antonín Panenka a Jiří Ondra. V osmi ročnících se spolu s Bartkem trefili Jiří Pešek, Karel „Káša“ Bejbl, Tibor Mičinec, František Mottl, Jan Knížek a Zdeněk Prokeš.

TOP 50

V statistikách zahrnujících československou ligu stačí Bartkovi jeho sedmnáct prvoligových gólů na 41. místo prvoligové klubové historie. Kromě Škody se dělí o umístění i s dalšími zajímavými jmény zelenobílých dějin – Milošem Belákem, Milanem Čermákem, Františkem Jakubcem, Jozefem Jarabinským, Stanislavem Levým, Zdeňkem Prokešem a Miroslavem Sivou.

Útok na Panenku

David Bartek se výrazně posouvá i v pořadí prvoligových zápasů za Bohemku. Po neděli je s 221 zápasy na pátém místě klubových tabulek, místo za čtvrtým Josefem Jindřiškem, který nasbíral 224 zápasů. Před oběma hrdiny současného kádru už jsou jen tři borci zlaté éry – Zdeněk Prokeš, František Jakubec a Antonín Panenka. Mistra s knírkem by Josef Jindřišek mohl dohnat v případě, že by Bohemka zůstala ve skupině o udržení a nastoupil by do všech zbývajících zápasů.

autor: Martin Hašek / 23.4.2019