WESTERN AUSTRALIA - BOHEMIANS   

3:11 (1:6)

Čtvrtek 05.05.1927 • Perth Oval - Perth, Australia • Mezinárodní utkání (1927) • 2. zápas

Branky: Warden, 50. Gordon, 85. Conduit - 5. + ? + 30. + 32. Mašat, 8. + ? + ? Wimmer, 48. Havlín, 52. + ? Knížek, Špic

Rozhodčí: Kaye-Perrin

Diváků: 5 000


Soupisky mužstev

Western Australia

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Kirk A.   90    
    O Nicholls Ernie   90    
    O Eaton J.   90    
    Z Gordon Andy   90    
    Z Warden Jack (C) 90    
    Z MacKenzie George   90    
    Ú Bubb H.   90    
    Ú Dando W.   90    
    Ú Gordon James 90    
    Ú Conduit Jack 90    
    Ú Newell Ben   90    

Bohemians 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Šejbl Josef   90    
    O Krejčí František   90    
    O Kašpar Antonín   90    
    Z Hochmann František   90    
    Z Pinc Václav   90    
    Z Průšek Jaroslav   90    
    Ú Wimmer Jan 90    
    Ú Knížek Jan (C) 90    
    Ú Mašat Antonín 90    
    Ú Havlín Oldřich 90    
    Ú Špic František 90    

  • Od samotného výkopu byl zápas pro zelenobílé hladkou aférou, vítanou příležitostí ke skvělé exhibici. Nejzajímavější bylo, že Vršovičtí po více než třech týdnech zámořské plavby byli mužstvem mnohem svěžejším nežli domácí a že právě svým dravým startem na míči vynucovali si převahu a nejvíce imponovali. Prvou branku na australské půdě vstřelil Mašat ze shluku před brankou, nato Wimmer dvakrát unikl solem domácí obraně a score znělo 3:0 pro Bohemians. Vršovice sevřely nyní domácí team v železný kruh. Skvělý byl v tomto matchi centr Mašat, který nejen dirigoval, ale též výborně střílel. Byl autorem další čtvrté a páté branky. Za tohoto stavu padla teprve branka Australanů, jež podle znění našeho kabelogramu vznikla z vyloženého offsidu, přesto ale byla velmi slabým soudcem uznána. Autorem této branky byl Barben. Ještě před poločasem zvýšil Havlin score na 6:1. Po změně branek se omezili Bohemians již jen na exhibici. Přesto ale ještě nastříleli dalších pět branek v tomto pořadí: Havlín, Wimmer, Špic, Knížek a Wimmer. Ke konci zápasu se domácí trochu vzchopili - snad také proto, že Vršovice se již šetřily na sobotní utkání - a tak si lze též vysvětliti, že australský forward brankami Gordona a Conduita ještě jakž takž zachránil "čest praporu".

    Soudce Perm byl velmi slabý, ale nedá se říci, že by byl stranický. 5 000 diváků se chovalo vzorně a připravilo našim po matchi srdečné ovace.

    Večerní list / 6.5.1927
     
     

    Bohemians vyhrávají prvý zápas v Australii

    AFK Vršovice, kteří pod jménem Bohemians Team sehráli prvý zápas v Australii proti kombinovanému teamu Perth a Fremantle, zvítězili 11-3, když v poločase vedli 6-1. Branky vstřelil Wimer 4, Havlín 2, Mašat 3, Knížek a Špic. Za domácí vstřelil Gordon a Gonduit. Zápas, který hrán byl fair za naprosté převahy Vršovic, řídil soudce Perien. Po celý zápas slabě pršelo, ale přece 5 000 diváků přihlíželo tomuto zápasu.

    Začalo tedy australské tournée Vršovic velmi šťastně.

    Večer / 6.5.1927
     
     

    AFK Vršovice vítězí v prvém zápase v Australii

    AFK Vršovice v. mužstvo západní Australie 11:3 (6:1). Před 5 000 diváky, kteří se sešli přes deštivé počasí, sehrály Vršovice svůj vstupní zápas na australské půdě. Hrály dobře a zvítězily velkým scorem, takže plně uspokojily obecenstvo, objektivně se chovající. Průběh zápasu a vývoj score byl tento: První scoroval Mašat, pak Wimmer dvakrát za sebou. Mašat zvýšil score na 5:0. Teď i domácí získali úspěch Wardenem z offisdu. Havlín dobyl dalších dvou branek (7:1), k nimž další připojili Wimmer, Spitz, Knížek a zase Wimmer (11:1). Když Češi nasyceni ke konci povolili, mohli domácí zlepšiti score brankami Gordonovou a Conduitovou. Češi v sestavě: Šejbl, Krejčí, Kašpar, Hochmann, Pinc, Průšek, Wimmer, Knížek, Mašat, Havlín, Spitz. Odvetný zápas byl smluven na dnešek (sobotu).

    národní listy / 6.5.1927