1. FC SLOVÁCKO - BOHEMIANS PRAHA 1905   

1:2 (0:2)

Středa 01.03.2023, 17:00 hodin • MFS Miroslava Valenty - Uherské Hradiště • MOL Cup (2022/2023) • Čtvrtfinále

Branky: 90. Hofmann - 23. Čermák, 41. Hůlka

ŽK: 55. Břečka, 69. Reinberk - 54. Jánoš, 75.Jedlička

Rozhodčí: Zelinka - Váňa, Šimáček

Delegát: Peřina, Poklop

Diváci: 4 165


Soupisky mužstev

1. FC Slovácko

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
1 B Nguyen Filip 90
23 O Reinberk 90
5 O Břečka Tomáš   63
6 O Hofmann Stanislav 90
19 O Kalabiška Jan 45
20 Z Havlík Marek 90
28 Z Daníček Vlastimil (C) 90
11 Z Petržela Milan   63
13 Z Kohút Michal   83  
14 Z Doski Merchas 90
21 Ú Šašinka Ondřej 72

Bohemians Praha 1905 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
36 B Jedlička Martin 90
14 O Kadlec Adam 90
22 O Vondra Jan 90  
28 O Hůlka Lukáš 90
23 Z Köstl Daniel 90
4 Z Jindřišek Josef (C) 90
7 Z Čermák Aleš 40
12 Z Kovařík Jan 85
6 Z Beran Michal 65
33 Ú Prekop Erik 65
20 Ú Drchal Václav 85
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
9 Ú Vecheta Filip 45
3 O Kadlec Michal 27
18 Z Kim Seung-bin 27
15 Z Brandner Patrik 18
99 Z Sinyavskiy Vlasiy 7
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
8 Z Jánoš Adam 50  
32 Z Nový Martin 25
10 Ú Matoušek Jan 25
16 Z Dostál Martin 5
9 Ú Mužík Laidslav 5

  • Klokani postoupili mezi nejlepší čtyři týmy MOL Cupu po čtyřech letech

    Základní jedenáctka ve čtvrtfinále se oproti té z duelu s Brnem lišila jen minimálně. Uprostřed hřiště nastoupil s kapitánskou páskou Jindřišek, jemuž přepustil místo Jánoš. Na pozici levého halfbeka se vrátil Kovařík. Po deseti minutách hry se zrodila první velká šance duelu. Čermákův centr od rohového praporku prolétl až na zadní tyč. Tento prostor pečlivě střežil Kadlec, k němuž i míč propadl. Mladý stoper pálil rovnou z první, ke smůle Klokanů však jen těsně vedle levé tyče domácí branky. O malou chvilku později rozjel Čermák protiútok Klokanů přihrávkou do úniku Drchalovi. Toho v pokutovém území dostihl vracející se obránce. Útočník Bohemky zkoušel zakončit na zadní tyč, ovšem střela prolétla do zámezí. Na druhé straně zkoušel střelecké štěstí Doski. Tečovanou střelu z hranice šestnáctky si v klidu dokázal pohlídat brankář Jedlička.

    Napotřetí se už Klokani mohli radovat. Celou akci začal fantastickým pasem Kadlec, který vysunul na pravé straně Köstla. Důrazný defenzivní univerzál ihned servíroval balon před branku. Brankář Nguyen na balon při svém zákroku nedosáhl. Míč tak doletěl k Čermákovi, který ho z penaltového puntíku napálil do sítě.

    Domácím nelze upřít snahu o rychlou reakci, ovšem stejně tak Klokanům jejich pozornost při ofenzivních akcích Slovácka. Pokud se už povedlo překonat defenzivní linii Bohemians, přispěchal rychlým vyběhnutím Jedlička, který své spoluhráče jistými zákroky uklidnil. Z přímého kopu se pokoušel srovnat Kohút. Standardní situaci z velmi dobré pozice ovšem zakončil střelou nad branku.

    Naopak Klokani se nenechali vedením ukolébat a před odchodem do kabin ho navýšili. Pod kotlem fanoušků Bohemians si u rohového praporku postavil balon Kovařík. Svou pověstnou levačkou poslal do pokutového území parádní centr. Hlavou se do něj krásně položil Hůlka a určil poločasové vedení hostů z Prahy.

    Zkraje druhé půle vycítili Klokani šanci na třetí trefu. V pokutovém území Drchal využil podpory Hůlky, kterému i balon proti noze přiťukl. Autor druhé branky byl ale pod tlakem, což se na jeho zakončení podepsalo, neboť střílel vysoko nad branku. Po hodině hry čelili Bohemians nepříjemnému závaru. K jejich štěstí nakonec obránce Hofmann pálil z těžké pozice mimo tři tyče.

    Důležitý moment se udál patnáct minut před koncem. Po souboji v pokutovém území vypadl míč před Hofmanna. Domácí zadák, který už se držel výhradně na útočné polovině, byl sám před Jedličkou, ale naštěstí svojí střelou minul levou tyč.

    Ani Klokani nechtěli zůstat pozadu a zlobili z rychlých kontrů. Tvrdou Jánošovu bombu vyrazil s námahou Nguyen. K odraženému míči rychle přispěchal Köstl, jehož dorážka letěla mimo. Vzápětí se skrytou ránou k levé tyči prezentoval Matoušek. Brankář Slovácka hbitým zákrokem nepříjemný střelecký pokus zlikvidoval.

    Kýženého gólu se Slovácko dočkalo na začátku šestiminutového nastavení. Střídající Sinyavskiy poslal balon do šestnáctky, kde si jeho pobídku našel Hofmann a hlavou zadělal na závěrečné drama. Ve zbývajícím čase se Klokani dokázali náporu Moravanů ubránit a do Prahy si odvezli postup do semifinále.

    Ohlasy trenérů:

    Ivan Hašek (asistent trenéra Bohemians Praha 1905): "Byl to bojovný zápas. My chtěli vycházet z dobré organizace hry. Musím pochválit celou defenzivní řadu, nejen tři stopery, ale také halfbeky. Všichni odvedli slušnou práci. Dařilo se nám získávat odražené míče, i když se pak hrálo nahoru dolů. Také Erik Prekop s Vencou Drchalem zápas odmakali a zlobili domácí obranu. Po těch zápasech bez výhry je tohle vítězství pro nás moc důležité."

    autor: jan strýhal / bohemians.cz