BOHEMIANS PRAHA 1905 - FC HLUČÍN   

3:0 (1:0)

Sobota 19.11.2022, 16:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • MOL Cup (2022/2023) • Osmifinále

Branky: 7. Krch, 48. Mužík, 51. Hůlka

Rozhodčí: Batík - Antoníček, Líkař

Delegát: Kureš

Diváci: 2 299


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
1 B Valeš Roman 90
28 O Hůlka Lukáš 90
15 O Krch Daniel 90
34 O Křapka Antonín 90
16 Z Dostál Martin 60
4 Z Jindřišek Josef (C) 75
19 Z Květ Roman 80
32 Z Nový Martin 90
6 Z Beran Michal 90
33 Z Prekop Erik 60
9 Ú Mužík Ladislav 75

FC Hlučín 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
1 B Lapeš Jakub 90
17 O Moučka Ondřej 87
12 O Plesník Radim (C) 90
4 O Hasala Dominik 90
8 O Tomšů Dominik 62
11 Z Putyera Oliver 90
10 Z Praus Matěj 69
20 Z Buchvaldek Tomáš 90
15 Z Zajíček Adam 62
14 Z Mládek Dominik 90
13 Ú Smékal Dominik 69
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
3 O Vilotič Stefan 30
20 Ú Drchal Václav 30
8 Z Jánoš Adam 15
7 Z Hronek Petr 15
5 Z Bartek David 10
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
5 O Lehnert Lukáš 28
9 Ú Ptáček Jakub 28
6 Z Holzer Jan 21
7 Ú Šindler Marek 21
16 Z Levčík Lukáš 3

  • Trefy obránců a pohárového střelce Mužíka poslaly Bohemians do další fáze.

    Zelenobílí ho naplno využili. Od rohového praporku centroval Nový. Jeho pas se snesl až ke Krchovi, jenž hlavou zařídil Bohemce vedení.

    Domácí v dalších minutách měli optickou převahu, ale brankář Hlučína nemusel řešit žádnou zapeklitou situaci. Až krátce po půlhodině hry. Květ pronikl do pokutového území, kde přistrčil míč Mužíkovi. Autor dvou zásahů z duelu s Třincem už zakončoval z malého vápna. Brankář Lapeš rychle vyběhl, díky čemuž skvěle zneškodnil Mužíkovo zakončení.

    Jen o chvilku později se Klokani řítili do útoku znovu. Beranův kroucený centr dolétl až na malé vápno. Z levé strany si naběhl před branku Nový, bohužel ve velké příležitosti pálil z malého vápna nad branku. Brankář Klokanů na druhé straně výraznějšímu nebezpečí čelit nemusel, a tak do kabin oba týmy zamířily za těsného náskoku Bohemians.

    Na začátku druhého dějství se komfort Zelenobílých rychle zvyšoval. Za Jindřiškovou přihrávkou sice Nový zprvu neběžel, přesto dokázal míč nejen vydolovat, ovšem zároveň i přihrát před branku. Prekop na balon nedosáhl, ale nabídka směřovala k Mužíkovi. Útočník Bohemky se nijak nerozpakoval a prudkou ránou přidal druhou branku Klokanů. Zanedlouho zahrávali domácí další rohový kop. Dostálův parádní "rohlík" si našel ve výskoku Hůlka, jehož přesně umístěná hlavička rozvlnila síť za hostujícím brankářem potřetí.

    Svěřenci trenéra Veselého nenechali defenzivu Hlučína vydechnout. Chvíli po třetí brance pálil z hranice šestnáctky Prekop. Hostující brankář si v tomto případě zapsal úspěšný zákrok. Mnohem více se musel klepat při jiné šanci. Beran se na levé straně prosadil individuálně a balon předal Prekopovi. Oblouček slovenského univerzála dolétl ke Květovi. Rána podzimní komety z Ďolíčku bohužel orazítkovala pouze levou tyč, od níž míč cestoval kolem brankové čáry do zámezí.

    Obrovská šance se naskytla i Bartkovi, pro kterého balon vybojoval Hronek. Čtvrté brance zamezil gólman Hlučína, který rychle vystartoval z brankové čáry. Po výhře v osmifinále se můžou Klokani těšit na jarní los čtvrtfinálových střetnutí.

    Ohlasy trenérů:

    Ivan Hašek ml. (asistent trenéra Bohemians Praha 1905): ""Přijel k nám zajímavý soupeř, který umí hrát dopředu. V týmu jsou mladí šikovní kluci. Snažili jsme se hrát kombinačně, ale trochu i vyčkávat na soupeře. Začátek byl dle našich plánů, pak se nám to trochu rozbilo. Dopustili jsme se několika lehkých ztrát a měli roztažené hřiště. Co se týče defenzivy, útoky Hlučína jsme zvládali ubránit. Je škoda, že rozhodnuto nebylo už v prvním poločase, protože šancí k tomu bylo dostatek. Druhá půle se odehrávala dle naší režie. Po těch dvou gólech jsme dál drželi míč a vytvářeli si další šance. Jen nás mrzí, že těch branek nebylo více."

    Filip Smékal (trenér FC Hlučín): "Hodnotí se mi to těžce. Věděli jsme, jak může Bohemka uspět. Byly to standardní situace, v nichž nás předčila. z našeho pohledu byla lepší první půle. Předvedli jsme pár pěkných akcí. V tom jsme chtěli pokračovat i po přestávce. Slepenými brankami ovšem domácí naše odhodlání zlomili. Za tříbrankového vedení už si zápas Bohemka hlídala a potvrzovala svou kvalitu."

    autor: jan strýhal / bohemians.cz