BOHEMIANS AFK VRŠOVICE - SK LIBEŇ   

6:0 (3:0)

Sobota 29.03.1947, 16:30 hodin • Dannerův stadion Bohemians - Praha, Vršovice • Státní liga (1946/1947) • 16. kolo

Branky: 6. Žďárský, 24. + 70. Golob, 33. + 75. + 81. Pešek

Rozhodčí: Jirák

Diváci: 6 000


Soupisky mužstev

Bohemians AFK Vršovice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Leština Vladimír   90    
    O Urban Oldřich   90    
    O Vedral Josef   90    
    Z Röder Milan   90    
    Z Jíra Václav   90    
    Z Kalous Jan   90    
    Ú Müller Ladislav   90    
    Ú Rubáš Jiří   90    
    Ú Golob Vinko 90    
    Ú Žďárský Jiří 90    
    Ú Pešek Jiří 90    

SK Libeň 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Cabrnoch Václav   90    
    O Záhora Antonín   90    
    O Hamrlík Antonín   90    
    Z Zima Jindřich   90    
    Z Vokoun Karel   90    
    Z Krenk Antonín   90    
    Ú Novák Josef   90    
    Ú Moravec ?   90    
    Ú Červený Zlatko   90    
    Ú Marek Bohumil 90    
    Ú Filip Antonín   90    

  • Půl tuctu branek obdrželo mužstvo Libeňských jako další příděl ve třetím "zásobovacím" kole jarní ligové soutěže, a to pouze za cenu dvou bodů. Vždyť "Klokani" byli věru skromní, nenároční a až přemrštěně shovívaví. Jenom šestkrát poslali míč do branky hostí, ač jich v ní mohlo býti nejméně dvakrát tolik. Ani otřepaný již výkřik několika diváků "deset, deset..." neprobudil domácí hráče z deliria, takže o zápase možno krátce říci, že byl nejslabším v jarní sezóně.

    Mužstvo Bohemians, ač bylo po celý zápas v naprosté převaze, přece jen plně neuspokojilo. Jeho hra, i když technicky velmi dobrá, byla celkem neúčelná. Pro "mazlení" se s míčem zapomínali často hráči na hlaví účel: střílet branky. Avšak ani smůla zde nehrála podřadnou roli, takže dvě nastřelené tyče a dvě neuznané branky pro postavení mimo hru skreslily značně výsledek utkání. Z hráčů možno pochválit Vedrala, Jíru a Peška.

    Libeň byla slabým soupeřem a dovedla jen dobře bránit. Pouze Filip a někdy Červený se snažili dokázat, že jsou hráči ligového teamu. Z dalších jenom brankář Cabrnoch a Vokoun v záloze i útoku snesou příznivější kritiku.

    svobodné slovo / 30.3.1947



    Hrát dnes s Libní znamená pro všechny ligové kluby vítanou příležitost k lehkému zisku dvou bodů. A tak si ji nenechali ujít ani Bohemians, zvláště když je ke své záchraně tolik potřebují. K přesvědčivému vítězství stačil Vršovickým jen zcela průměrný výkon všech řad, protože hosté z Korábu i tentokráte hráli ve stylu posledních svých zápasů - zcela podřadnou úlohu a tak jejich další porážka, která mohla být lehce dvouciferná, kdyby Cabrnoch nezachytal velmi dobře a kdyby útočníci domácích dovedli ze svých chancí více vytěžiti, ani trochu nepřekvapila.

    Útok Libeňských neexitstoval téměř vůbec jako celek, neudržel míč, takže se Libeň jen zřídka kdy dostávala do trestného území Bohemians. Ještě tak v prvních minutách obou poločasů zmohli se útočníci Filip a Červený na nějakou útočnou akci, jinak se Libenští jen bránili.

    U Bohemians si Leština nezachytal, obrana, kde byl na výši Vedral, spolehlivá jako záloha, kde vynikal Jíra a která vydatně podporovala útok dobře vedený Golobem, jenž měl ve Žďárském i Rubášovi dobré spojky.

    Už v 6. min. Žďárský vstřelil první branku, ve 24. min. Golob zvýšil na 2:0. Ve 33. min. Pešek vstřelil třetí branku Bohemians. Po přestávce další branky Golob ve 24. min. a Pešek 2 ve 30. a 36. min.

    Pískal rozhodčí Jirák z Poděbrad dosti nepřesně. Diváků se sešlo na 6 000.

    Rudé Právo / 30.03.1947
  • Pozn.: Zdigitalizovaný materiál je určen pro vzdělávací účely.