SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE - TJ BOHEMIANS PRAHA   

0:2 (0:0)

Neděle 14.08.1991, 17:30 hodin • Fotbalový stadion Střelecký ostrov - České Budějovice • 1. liga (1991/1992) • 1. kolo

Branky: 66. Mysliveček (z pen.), 80. Hamsa

ŽK: Medynský, Výravský

Rozhodčí: Berbr - Valeš, Wencl

Diváci: 6 683


Soupisky mužstev

SK Dynamo České Budějovice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
B Novák Josef 90
O Koller Libor 90
O Rada Václav 90
O Konvalina Jaroslav 90
O Wohlgemuth Martin 49
Z Poborský Karel 90
Z Lerch Jiří 90
Z Hort Daniel 90
Z Hruška Petr 45
Ú Fujdiar Ladislav 90
Ú Vácha Karel 90

TJ Bohemians Praha 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
B Cimbál Radek 90
O Petrouš Michal 90
O Mlejnek Miroslav 90
O Litoš Marcel 90
O Výravský Prokop 90
Z Medynský Pavel 90
Z Kočí Boris 90
Z Mysliveček František 90
Z Chlpík Július 90
Ú Hamsa Bedřich 83
Ú Sanytrník Jan 87
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
Ú Samec Petr 45
O Tejml Radek 41
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
Z Novotný Jaroslav 7
O Irovský Jaroslav 3

  • Na jih Čech se vrátila liga, Střelecký ostrov praskal ve švech! Dřív než hráči se osmělili fanoušci hostí, ještě před zahajovacím hvizdem vyzkoušeli petardy a brzy jich pár za asistence policistů opustilo stadión.

    Fotbalisté obou týmů pak rozehráli šachovou partii, v níž málokdo spěchal, naopak všichni sázeli na jistotu. V 10 minutě J. Lerch naznačil, že by rychlé vyražení s míčem mohlo být zbraní Jihočechů - Medynský sáhl ke "žlutému" faulu. O chvíli později J. Lerch napřáhl z 20 metrů, gólman klokanů s námahou míč utlumil.

    Zelenobílí odpověděli několika pokusy dostat se domácímu Novákovi na dostřel, za celý poločas ho však prakticky neohrozili. A když se k tomu v 17. minutě chystal uvnitř šestnáctky Kočí, přispěchavší Hruška ho bez rukaviček odzbrojil...

    Českobudějovičtí hromadili rohové kopy. Po třetím v pořadí Koller výtečnou hlavičkou z hranice trestného území zahrál Cimbálovi na nervy, jenže ten měl dobře postavené tyče!

    Po změně stran na trávníku přibylo tempa i vzruchu a zkušení harcovníci od Botiče ve finiši potrestali nováčkovu naivitu. Stalo se to takhle: Hned ve 46. Mysliveček donutil Nováka, aby si ušpinil pestrobarevné oblečení. V 54. se budějovičtí stopeři nedohodli, pustili do sóla Hamsu, jenže vyběhnuvší brankář mu šanci vzal. V 60. minutě J. Lerch přiťukl Fujdiarovi, ten se protáhl kolem dvou protihráčů, ve slibné pozici však mušku nesrovanl. V 62. Konvalina prostřelil hradbu těl, balón tančil kousek před brankovou čárou, Fujdiar a čerstvý Samec ho však za ni nepostrčili.

    V 66. se Pražané dostali domácím obráncům za záda, Hamsa se s balónem točil dva kroky v trestné území, gólman Novák se vydal na výlet a zbytečně fauloval - penalta! Mysliveček ji s přehledem proměnil. V 74. Mlejnkovi jen pár vlasů chybělo k tomu, aby pojistil skóre; v 79. Poborský měl na kopačce vyrovnání, vzápětí Cimbál zázračně vyrazil Váchův hlavičkový pokus. V 80. Sanytrníkův centr zmrazil domácí mužstvo a Hamsa hlavou pečetil vítězství hostí.

    československý sport - ladislav ježek / 15.08.1991