AS DUKLA PRAHA - TJ SPARTAK PRAHA STALINGRAD   

1:0 (1:0)

Sobota 23.08.1958, 17:00 hodin • Stadion Letná - Praha, Letná • 1. liga (1958/1959) • 3. kolo

Branky: 15. Kordula

Rozhodčí: Polák

Diváci: 15 000


Soupisky mužstev

AS Dukla Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Pavlis Václav   90    
    O Šafránek František   90    
    O Čadek Jiří   90    
    O Novák Ladislav   90    
    Z Pluskal Svatopluk   90    
    Z Masopust Josef   90    
    Ú Kordula František 90    
    Ú Brumovský Jan 90    
    Ú Dvořák Milan   90    
    Ú Borovička Jaroslav   90    
  Ú Vacenovský Josef   90    

TJ Spartak Praha Stalingrad 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Houška André   90    
    O Janovský Václav   90    
    O Fišer Ladislav   90    
    O Pohunděk Miroslav   90    
    Z Kos Vladimír   90    
    Z Hlaváček Stanislav   90    
    Ú Mottl Stanislav 90    
  Ú Fiktus František   59    
    Ú Král Josef   90    
  Ú Hubálek Ladislav   90    
    Ú Kaura Karel   90    
  Ú Kopsa Zdeněk   31    

  • Náš přeborník pokračuje ve výkonech z minulých let. S chladnou jistotou vyhrál už třetí utkání letošní ligy o branku a jediný dosud neztratil ani bod. Je to skoro imponující, jak se dovedou zadní řady Dukly vypořádat i s nejagilnějším útokem soupeře. Někdy to je za cenu nejvyšší obětavosti některých hráčů (Pluskal, Novák), ale soupeř se právem strachuje o výsledek, obdrží-li jen jedinou branku. Tentokrát se to podařilo opět Kordulovi už v 15. minutě hry, a přestože velmi dobře hrající útočná řada Stalingradu vedle výborných nástupů do poločasů si po změně stran udržela tempo a plně zaměstnávala protivníka, nepodařilo se jí vyrovnat.

    Na výkonu Dukly každého nestranného diváka jistě mrzí, že neumí brankové příležitosti i proměňovat. Ve třech ligových kolech je proto vzácnou výjimkou střelecký výkon mladého Korduly. Do hry výborného útočníka mu ještě hodně chybí, ale umí se v pravý čas strefit do branky. Je zatím v čele střelecké tabulky. Přitom však byl z útočné pětice poměrně nejslabší. Velmi obětavě naproti tomu hráli Brumovský i Vacenovský. Byl to právě kontrast s pohodlným výkonem zkušeného Dvořáka a Borovičky. Pluskal s Masopustem nastoupili opět vedle sebe a zkusili si, jak jim jde hra záložníků před utkáním s SSSR. Zvláště Pluskal se za náporu soupeře rozehrál k výbornému výkonu. Okénka měl Čadek, jistě chytal Pavlis.

    Hráči Sp. Stalingrad bojovali. V útoku se dřel do úpadu Král, také Motl, ač hrál na Nováka, vytvořil několik nebezpečných situací. Hubálek se blýskl několika střelami. Zadní řady už hrály hůře. Výborně však zahrál Fišer.

    Branku dal v 15. minutě Kordula, jinak střely přímo na branku skončili jen 6:4 pro Duklu a ani vedle se příliš nestřílelo. Rozhodčí Polák, 15 000 diváků.

    československý sport / 26.8.1958