TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - TJ ZVL ŽILINA   

1:1 (0:1)

Neděle 17.03.1968, 15:00 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1967/1968) • 14. kolo

Branky: 67. Packert - 14. Král (z pen.)

Rozhodčí: Davídek

Diváci: 6 000


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Ředina Jaromír   90    
    O Horák Václav   90    
    O Valent Miroslav 90    
    O Růžička František   90    
    O Novák Květoslav   90    
  6 Z Packert Petr 90    
    Z Findejs Jaroslav   90    
    Ú Savko Pavel 90    
    Ú Ivančík Štefan 90    
    Ú Jarabinský Jozef   90    
    Ú Kolman Josef   90    

TJ ZVL Žilina 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  1 B Plach František   90    
    O Srbecký Anton   90    
    O Staškovan Milan   90    
    O Štolfa Jozef   90    
  4 O Kirth Ján   90    
    Z Podolák Rudolf   90    
  Z Gargulák Jozef   74  
  Z Zigo Jozef   90    
  Ú Král Miroslav 90    
    Ú Takács Tibor 90    
11 Ú Kuchár Štefan   90    
  Z Kozinka Marián   16    

  • Divákům i hráčům bylo jasné, že jde o víc než o dva ligové body. V torzu dříve útulného "vršovického údolíčka" bojovali domácí fotbalisté o sebedůvěru, kterou na podzim ztratili. Prokřehlí diváci sledovali jejich bitvu se soupeřem, který se šťastně ujal vedení a potom jen bránil za každou cenu. Nakonec však veliké úsilí bylo "korunováno" pouhým bodem a o zisku sebedůvěry se tedy nedá mnoho hovořit...

    Přes prudký nárazový vítr, který kazil přihrávky, připravili si Bohemians v nástupu hned několik šancí, které pozorný Plach kryl. Zdálo se, že je jen otázkou minut, kdy se míč poprvé dostane za jeho záda. Rozhodčí Davídek však po první vážnější akci hostů nařídil pokutový kop za údajný faul Horáka na Kuchára. Faul to jistě byl, ale stejné přestupky v trestném území Žiliny rozhodčí potrestal jednou nepřímým trestným kopem a po druhé vůbec ne... První branka se na hře domácích odrazila v ještě větší nepřesnosti přihrávek. Přesto ještě do přestávky měl Ivančík tři brankové šance. Ve druhém poločase byl tlak Bohemians přímo drtivý a po pěkně zahraném rohu Kolmana Packert donesl míč do branky. Další šance však již Bohemians neproměnili.

    Veselejší tedy nakonec byli hosté ze Žiliny, kteří však v Praze mnoho neukázali. Nejlepším hráčem byl jejich brankář Plach. Bránění většinou v šesti, sedmi hráčích dobře dirigoval Štolfa a Staškovan, při zakládání protiútoku byl nebezpečný Takacz. U Bohemians byl Ředina bez práce. Nepřesně hráli Horák a Novák, dlouho se rozehrával Valent, v záloze, které se snažil pomáhat i Růžička, byl nejlepší Packert, ale celkově tato řada zklamala. V útoku jen několik pěkných centrů Kolmana mohlo uspokojit. Posila Savko mnoho neukázala.

     

    svobodné slovo / 18.3.1968