TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - TJ SLAVIA PRAHA IPS   

1:1 (1:0)

Sobota 31.08.1974, 19:00 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1974/1975) • 4. kolo

Branky: 33. Knebort (z pen.) - 60. Herda (z pen.)

ŽK: Vejvoda, Panenka - Klimeš, Cipro, Smolík

Rozhodčí: Holan - Fausek, Košár

Diváci: 14 904


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Kozinka František   90    
    O Králíček Petr   90  
    O Packert Petr   90    
    O Valent Miroslav   90    
    O Vejvoda Josef   90  
    Z Prokeš Zdeněk 90    
    Z Panenka Antonín   90  
  Z Mastník Karel 87  
  Ú Ivančík Štefan   90    
  Ú Knebort František 90    
    Ú Jarkovský Jan   90    
  Z Jílek František   3    

TJ Slavia Praha IPS 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  B Stárek Miroslav   90    
    O Biroš Pavol   90  
    O Mareš Jan   90  
    O Peclinovský Zdeněk   90    
    O Smolík Bohumil   90  
  Z Jebavý Josef   90    
    Z Cipro František   90  
    Z Klimeš Zdeněk 90  
    Ú Veselý František   90    
  Ú Segmüller Robert   81    
    Ú Herda Dušan 90    
in   Ú Hlavnička Oldřich   9    

  • Nelítostný boj dvou vršovických sousedů skončil nakonec smírem a dělbou bodů, góly však padaly jenom z pokutových kopů. Dvaašedesát faulů, dvě penalty a pět žlutých karet - to napovídá ledacos o tvrdosti utkání, něco si však přidal také rozhodčí. Začal skutečně rezolutně, hned za první faul viděl Klimeš žlutou kartu, stejně rozhodně ukázal sudí Holan na značku pokutového kopu po Šmolíkově atakování Ivančíka.

    Jenže pak ho znervózněla nevraživá reakce části publika a jako by mu vnutila pocity dlužníka. Tak ten "dluh" po hodině hry vyrovnal a když se Herda snažil protlačit mezi Valentem a Packertem před branku domácích, zapískal penaltu podruhé. Bylo tedy vyrovnáno a u toho už zůstalo, protože střelci se poté začali z trávníku pomalu, ale jistě ztrácet.

    Začátek zastihl v lepší pohodě nečekaně Slavii, Segmüller měl v jedné minutě dvě velké šance, poprvé však mířil těsně vedle a podruhé příliš váhal. Domácím nehrála dobře obrana, především Valent neměl dobrý den, takže dost zůstalo na Kozinkovi a ten obstál. Postupně však Bohemians vyrovnali hru, i když do pověstného náporu hodně scházelo, přece Stárkovo konto zachránila jenom tyč po Panenkově střele. Ani on, ani Knebort se však tentokrát nedovedli proti osobnímu bránění příliš prosadit, a tak prakticky jen jednou před brankou Slavie opravdu "hořelo", ale to dvakrát zasáhl výborný Biroš a zachytil střely směřující do opuštěné branky.

    Slavia odpovídala většinou akcemi po levé straně, kde domácí obranu trápil pohyblivý Herda. Před půlí nezbylo Valentovi než ho po vlastním kiksu srazit před trestným územím. Po přestávce došel dech Klimešovi, také Jebavý polevil a v závěru vyčerpaného Segmüllera střídal Hlavnička. Všichni tři plus Mareš však k zápasu nastupovali se zraněním. Takže většinou se hrálo už jen ve středu hřiště, když krása a plynulost akcí mizela v záplavě osobních soubojů a úrovni neprospěl ani rozhodčí častým kouskováním hry.

    Domácím se nedařilo v soubojích s obranou Slavie, Jarkovský hrál bojácně, jen Ivančík několikrát pozlobil svou rychlostí a Panenka zase tvrdou střelou z dálky. Až čtyři minuty před koncem udělal nováček Peclinovský jedinou chybu, Jarkovský šel sám na Stárka, ale gólman Slavie včas vyrazil a šanci zlikvidoval.

    Rohy 8:6, střely na branku 9:5, mimo 14:5.

     

    svobodné slovo / 2.9.1974
  • Pozn.: Zdigitalizovaný materiál je určen pro vzdělávací účely.