OSK SEPSI SFÂNTU GEORGHE - BOHEMIANS PRAHA 1905   

2:2 (0:0)

Neděle 15.01.2023, 15:00 hodin • IC Santai Belek - Turecko • Mezinárodní utkání (2023) • 2. zápas

Branky: 64. Ciobotariu, 81. Dumitrescu - 68. Jánoš, 79. Drchal


Soupisky mužstev

OSK Sepsi Sfântu Georghe

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
33 B Niczuly Roland (C) 45    
88 O Dimitrov Radoslav   90  
4 O Tamás Márk   45  
82 O Niňaj Branislav   45  
27 O Ispas Rareș   45  
  6 Z Păun Nicolae   90  
5 Z Rodríguez Jonathan   45  
11 Z Ştefănescu Marius   45  
  13 Ú Matei Cosmin   90  
9 Ú Tudorie Alexandru   45  
  18 Ú Šafranko Pavol   90  

Bohemians Praha 1905 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  36 B Jedlička Martin   90  
  28 O Hůlka Lukáš   90  
  31 O Petrák Ondřej   90  
22 O Vondra Jan   45  
23 Z Köstl Daniel   90  
30 Z Morávek Jan   60  
4 Z Jindřišek Josef (C)   45  
12 Z Kovařík Jan   45  
7 Ú Čermák Aleš   90  
10 Ú Matoušek Jan   60  
24 Ú Puškáč David   45  
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
12 B Began Razvaz   45  
22 Z Júnior Francisco   45  
99 Ú Rondón Mario   45  
20 O Dumitrescu Andres 45  
8 Z Gheorghe Ion   45  
44 O Bălaşa Mihai   45  
45 O Ciobotariu Denis 45  
24 Z Rența Denis Florin   45  
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
34 O Křapka Antonín   45
8 Z Jánoš Adam   45
17 Z Hála Martin   45  
33 Ú Prekop Erik 45  
9 Z Mužík Ladislav   30  
20 Ú Drchal Václav 30

  • Po pauze padly celkem čtyři branky, do střelecké listiny se zapsali Jánoš a Drchal.

    Pražané mají za sebou na soustředění v Turecku druhé přípravné utkání, v nedělním klání remizovali svěřenci trenéra Jaroslava Veselého s rumunským týmem Sepsi OSK. Duel hostilo fotbalové centrum IC Hotels v Beleku.

    Od úvodu byl nebezpečnější soupeř, první však rozvlnil síť Matoušek, jeho gól ale nebyl uznán pro ofsajd. Ve velké šanci se objevil v dresu rumunského soupeře slovenský útočník Šafranko, s jeho hlavičkou si ovšem skvěle poradil brankář Jedlička. Brankář Klokanů si připsal další důležité zákroky a držel čisté konto. Podařilo se to i ve spolupráci s obráncem Hůlkou, který zblokoval další pokus Šafranka.

    Sám Hůlka pak hlavičkoval na druhé straně po rohovém kopu mimo tyče. Slovenský útočník Safranko nevyzrál na Jedličku ani v další šanci, brankář Bohemians vyrazil i zakončení Rodrigueze. Před přestávkou zahrozili i Klokani, Čermákovi se však zakončení po přihrávce Matouška nepovedlo. Nebezpečně střílel i Köstl, jeho střelu vytáhl brankář Niczuly nad horní tyčku.

    Do druhého poločasu oba celky vystřídaly, Sepsi poslalo do hry sedm čerstvých hráčů, trenér Veselý udělal čtyři změny. Hra se vyrovnala a hned Čermákovu přihrávku z levé strany zblokoval brankář, hlavičkující Hála následně netrefil branku. O několik chvil později propadl centr až ke Köstlovi, který napálil míč křižnou ranou těsně vedle. Připomenul se i soupeř, nepovedený centr se otřel o břevno branky Bohemians. Do vedení šlo nakonec Sepsi, po rohovém kopu se prosadil hlavou Ciobotariu.

    Klokani se však nevzdávali. Jánoš napálil odražený míč z dvaadvaceti metrů do horního růžku branky. A to ještě nebylo vše. Prekopovu střelu vyrážel na rohový kop brankář. Záhy zařídil obrat střídající Drchal, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a těsně protlačil míč za brankovou čáru. Bohužel za pár minut bylo znovu srovnáno, na zadní tyči se po centru z pravé strany nemýlil Dumitrescu. Klokani tak nakonec remizovali i ve druhém utkání na soustředění v Turecku.

    „V první řadě musím říct, že jsme se potkali s velmi kvalitním soupeřem. Viděli jsme, jak hraje tým z první pětky rumunské ligy a účastník evropských pohárů, který má vysoké ambice. Prověřilo nás to po všech stránkách. V prvním poločase byl soupeř lepší, vytvářel si nebezpečné situace a výrazně nás podržel brankář Jedlička. Po přestávce se děj trochu otočil, postupem času jsme byli více nebezpečnější, soupeře jsme nepouštěli do žádných šancí. Inkasovali jsme ale hloupý gól ze standardní situace. Hráči ukázali srdce a odhodlání a dokázali jsme to otočit na 2:1. I když jde o přípravné utkání, mrzí mě, že jsme před koncem inkasovali a nedotáhli to do vítězného konce. Remíza je asi spravedlivá, prověrka to byla velmi kvalitní a myslím si, že hráče prověřila na dřeň,“ sdělil po utkání trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

    Další utkání odehraje Bohemka hned v pondělí, od 13:30 hodin českého času nastoupí Klokani ve sportovním centru Susesi v Beleku proti polskému soupeři Zagłębie Lubin SA.

    autor: Pavel Jiřík ml. - bohemians.cz
  • připravujeme...