SK ČECHIE KARLÍN - BOHEMIANS AFK VRŠOVICE   

3:5 (2:4)

Neděle 04.10.1931, 15:30 hodin • Hřiště Bohemians AFK Vršovice - Praha, Vršovice • I. asociační liga (1931/1932) • 3. kolo

Branky: 22. Pelcner, 43. Bubeníček, 86. Novák (z pen.) - 3. + 39. + 89. Bejbl, 27. + 32. Bára

Rozhodčí: Matzke

Diváci: 1 500


Soupisky mužstev

SK Čechie Karlín

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Jedlička Karel   90    
    O Strejček Václav 90    
    O Kusala Josef 90    
    Z Vodička František 90    
    Z Novák Jaroslav 90    
    Z Pohanka Václav 90  
    Ú Mráz Otto 90    
    Ú Pelcner František 90    
    Ú Stehlík František 90    
    Ú Bubeníček Jaroslav 90    
    Ú Mašek Antonín 90  

Bohemians AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hochmann František I.   90    
    O Petřík Emanuel 90    
    O Tyrpekl František   90    
    Z Hochmann František II. 90    
    Z Lanhaus Antonín 90  
    Z Šindelář Antonín   90    
    Ú Novotný Karel 90    
    Ú Bára Václav 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Skála Jaromír 90    
    Ú Fait František 90    

  • Včerejší ligový zápas hraný na hřišti ve Vršovicích přinesl domácím Bohemians velmi cenný úspěch a další zisk dvou bodů.

    Bohemians hráli v prvém poločase velmi dobře a hlavně záloha hrála velmi dobře. Lanhaus však v druhém poločase nevydržel tempo a tím i výkon mužstva poklesl. Vedle něho hrála dobře obrana Petřík a Tyrpekl.

    V útoku nejlepším byl Bejbl, jemuž tentokráte více rozuměl Skála než Bára. Z křídel lepší byl Novotný, Hofman v brance několikráte odvrátil nebezpečné míče.

    V celku hráli Bohemians, jak uvedeno velmi dobře v prvém poločae, ale hodně povolili po přestávce.

    Čechie lepší v druhém poločase. Mužstvo, které v prvém poločase nemohlo se rozehráti, po přestávce hrálo jako vyměněné. V této době teprve hrála dobře obrana, která v prvém poločase dělá chybu za chybou.

    V záloze nejlepší byl Novák, který hrál neobyčejně účelně a obětavě. Vedle něho dobře hrál Vodička. V útoku nejlepší byl Mráz. Obě spojky jak Bubeníček i Pelzner hráli sobecky a nový centrforward Stehlík pak ještě vypadl.

    Zápas řídil soudce Matzke velmi jistě a spravedlivě..

    Průběh zápasu:

    Vedení ujali se domácí již ve 3. minutě Bejblem. Ve 22. minutě Pelcner vyrovnal na 1:1, leč ve 27. minutě Bára druhou brankou získla domácím znovu vedení. Týž hráč byl ve 32. minutě autorem třetí branky Bohemians. Ve 39. minutě vstřelil Bejbl čtvrtý goal Vršovických, dvě minuty před koncem poločasu zdařilo se Bubeníčkovi snížiti score na 4:2. Po změně stran ve 41. minutě Novák z 12y kopu zaznamenal třetí goal Čechie, score dne pak uzavřel ve 44. minutě Bejbl.

    večer / 5.10.1931

     

     


    Čechie Karlín je soupeřem, kterého nelze podceňovati. Její vítězství nad Kladnem, zrovna tak jako těsná porážka od Sparty dostatečně dokumentují její třídu. Dovedli-li tedy vršovičtí získati obou bodů ve včerejším matchi, je to nesporný úspěch. Děkují zaň jen výborné hře svého teamu v prvé půli. Čechie sice do přestávky nepodala dobrého výkonu, ve druhé půli však se vložila s vervou do hry a pak to již zase byl ten obávaný team, s nímž se musí v lize počítati.

    Krásná hra Bohemians v prvé půli dávala výborné naděje. Všichni hráči bez rozdílu se vyznamenávali rychlým startem na míč, dobře kombinovali a drželi stále míč při zemi. Útok, dirigovaný Bejblem, dovedl si vypracovati skvělé chance, které pak také využitkoval. Zásluhu na dobrém výkonu má nejen vtipný Bejbl, ale také střední záložník Lanhaus. Ten výborně kryl útočníky Čechie, nezapomínaje na podporu vlastního forwardu. Škoda, že nevydržel i ve druhé půli. Bára a Skála na spojkách těžili z dobré hry svého vůdce, se kterým tvořili velmi dobré vnitřní trio. Z křídel se více zamlouval Novotný. V obraně vynikal Petřík, jemuž výborně sekundoval Tyrpekl. Hochmann měl často příležitost se vyznamenati. Potvrdil opět svoji vynikající třídu.

    Čechie se rozehrál až po přestávce, kdy již bylo těžko doháněti náskok domácích. I tak by se jí to bylo však podařilo, kdyby její útok lépe pracoval. Nový centrforward Stehlík ukázal sice dobré vlohy, není však ještě sehrán s ostatními. Překvapila slabá forma Bubeníčka a ještě horší Pelcnera. Oba se specialisovali na individuelní a marné probíjení výbornou obranou Bohemians. Daleko lépe si vedla kříla. V záloze hrál prim Novák. Jeho standartní výkon po celou hru dává mu nejlepší vysvědčení. Škoda, že forward neuměl využitkovati jeho skvělé práce. Velmi slabý byl Pohanka na levé straně. Achillova pata se projevila v podprůměrné obraně Čechie. Oba backs si nevěděli v prvé půli s útočníky domácích rady a také brankář Jedlička se nijak nevyznamenal. Ve druhé půli se sice všichni tři zlepšili, ale nevyvážili tím chyby z prvého poločsu.

    Soudce p. Matzke z Podmokel řídil match velkoryse. Udržel hru v mezích slušnosti a také po stránce technické plně uspokojil. Již z faktu, že hlediště i hráči obou stran přijímali jeho rozhodnutí bez protestů, mluví v jeho prospěch.

    2. po chybách Strejčka a Jedličky střílí Bejbl prvý goal. 21. Pelcnerovi se podaří vyrovnati na 1:1. 27. po chybě Jedličky dává Bára 2. goal. 30. Bára připojuje 3. branku Bohemians. 38. Bejbl scoruje z Bárova podání po 4. 42. Bubeníček snižuje náskok Bohemians 2. brankou. Půle 4:2 pro Bohemians.

    Po přestávce je Čechie lepší, ale podaří se jí scorovati až ve 41. minutě z 12y, kterou proměnil Novák. Těsně před ukončením matche uzavřel score Bejbl 5. goalem a upravil tak výsledek na stav 5:3.

    polední list / 5.10.1931

     

     


    Match v dolíčku přinesl vítězství domácím, jichž team střeleckou pohotovostí získal dva velmi cenné body. V prvém čase měli domácí slabou převahu, kterou dovedli též číselně vyjádřiti. Po změně stran byla lepší Čechie, jejíž útok však nedovedl proraziti dobrou obranou domácích.

    U domácích vynikala obrana, především Tyrpekl, v útoku hrála dobře pravá strana Novotný-Bára a Bejbl ve středu útoku. Čechie měla v Kusalovi dobrého obránce, v záloze vynikal Novák, v útoku pak dvojice Mráz-Pelcner.

    Vedení ujali se domácí již ve 3. minutě Bejblem. Ve 22. minutě Pelcner vyrovnal na 1:1 leč ve 27. minutě Bárou druhou branku získal domácím znovu vedení. Týž hráč byl ve 32. minutě autorem třetí branky Bohemians. Ve 39. minutě vstřelil Bejbl čtvrtý goal Vršovických, dvě minuty před koncem času zdailo se Bubeníčkoi snížiti score na 4:2. Po změně stran ve 41. minutě Novák z 12y kopu zaznamenal třetí goal Čechie, score dne pak uzavřel ve 44. minutě Bejbl. Match řídil před 1 000 diváky p. Matzke z Podmokel.

    národní listy / 5.10.1931

     

     


    Na hřišti Bohemians sehraný ligový zápas přinesl vítězství domácím střelecky pohotovějším. V prvním poločasu měli domácí lehčí převahu, kterou také vyjádřili, zatím co Čechie Karlín po změně stran nedovedla využít několika vhodných okamžiků. U Bohemians hráli dobře obranné řady, zejména Tirpekl, v útoku pravá strana Novotný, Bára a Bejbl. Za Čechii nastoupil v obraně dobře hrající Kusava a vedle něho nutno se zmínit o výkonu Nováka v záloze a v útoku o dvojici Mráz-Pelcner. První branku dal ve třetí minutě Bejbl, ve 22. minutě Pelcner vyrovnal, ve 27. minutě Bára vstřelil druhý goal Bohemians, ve 32. minutě dal třetí branku, k níž ve 39. minutě připojil Bejbl čtvrtou a před koncem poločassu Bubeníček dal druhou branku za Čechii. Po přestávce získala Čechie goal z jedenáctky Novákem, avšak Bejbl v poslední minutě hry zvětšil vítězství Bohemians. Návštěva 1 000 diváků, soudce Matzke z Ústí.

    lidové noviny / 5.10.1931