BOHEMIANS PRAHA 1905 - 1. FC SLOVÁCKO   

1:2 (1:1)

Sobota 19.03.2022, 15:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2021/2022) • 26. kolo

Branky: 9. Puškáč (z pen.) - 33. Šašinka, 64. Sadílek

ŽK: 35. Petrák - 18. Šimko, 78. Kalabiška

Rozhodčí: Krejsa - Hrabovský, Šimáček (Hanousek)

Delegáti: Ubias, Kolbaba

Diváci: 3 988


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  99 B Bačkovský Hugo Jan   90    
  23 O Köstl Daniel   90    
  15 O Krch Daniel (C)   90    
  34 O Křapka Antonín   90    
20 O Vondra Jan   68    
  16 Z Dostál Martin   90    
17 Z Mareček Daniel   76    
  31 Z Petrák Ondřej 90  
  19 Z Květ Roman   90    
7 Z Hronek Petr   76    
  24 Ú Puškáč David 90    

1. FC Slovácko 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  30 B Fryšták Tomáš   90    
  16 O Šimko Patrik   90  
  28 O Daníček Vlastimil (C)   90    
  6 O Hofmann Stanislav   90    
23 Z Reinberk Petr   71    
18 Z Sadílek Lukáš 86    
  8 Z Levin Vladislav   90    
  20 Z Havlík Marek   90    
  19 Z Kalabiška Jan   90  
  15 Ú Jurečka Václav   90    
21 Ú Šašinka Ondřej 80    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
29 Ú Ugwu Michael   22    
6 Z Beran Michal   14    
98 Z Vaníček Antonín   14    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
27 O Tomič Michal   19    
9 Ú Vecheta Filip   10    
14 O Divíšek Josef   4    

  • Fotbalisté Slovácka zvítězili ve 26. kole FORTUNA:LIGY na hřišti Bohemians 1905 po obratu 2:1 a posunuli se na čtvrté místo. Pražané vedli po gólu Davida Puškáče z penalty, ještě v prvním poločase srovnal Ondřej Šašinka a po změně stran otočil skóre Lukáš Sadílek.

    Tým z Uherského Hradiště neprohrál v nejvyšší soutěži popáté za sebou a na čtvrté příčce neúplné tabulky vystřídal Ostravu, která doma překvapivě podlehla poslední Karviné 1:3. Naopak "Klokani" páté kolo v řadě nevyhráli a zůstali dvanáctí.

    Bohemians vstoupili do utkání velmi aktivně a odměnou jim byla vedoucí branka. Šašinka při snaze o odkop míče trefil domácího kapitána Krcha, který v neděli oslaví 30. narozeniny. Sudí Krejsa penaltu hned neodpískal, po konzultaci s videorozhodčím a zhlédnutí opakovaných záběrů však svůj původní verdikt změnil.

    K pokutovému kopu se postavil Puškáč a přestože jeho bývalý spoluhráč z Bohemians Fryšták směr jeho střely vystihl, na balon nedosáhl. Puškáč je se sedmi trefami nejlepším střelcem svého týmu v ligové sezoně.

    V 26. minutě se po Hronkově dlouhém autu dostal míč před vápnem k Marečkovi. Lednová posila "Klokanů" z Uherského Hradiště vystřelila z otočky ze vzduchu, jenže Fryšták vytáhl balon na roh.

    O sedm minut později hosté nečekaně srovnali. Köstl zaváhal v souboji se Šašinkou, který hlavou přeloboval vyběhnutého gólmana Bačkovského a dorazil před ním míč do sítě. Třiadvacetiletý útočník nastoupil poprvé v ročníku nejvyšší soutěže v základní sestavě a zaznamenal druhou trefu v sezoně. Poté Sadílek nacentroval před branku, Jurečkovo zakončení z voleje ale Bačkovský vyrazil.

    Krátce po změně stran Mareček našel Vondru, jenže ten přestřelil. Po hodině hry se po Havlíkově centru prosadil Kalabiška, gól však kvůli ofsajdu neplatil.

    V 64. minutě se hosté dočkali obratu. Šimkův centr Reinberk hlavou lehce prodloužil na Sadílka, který zblízka překonal Bačkovského. Stejně jako předtím na druhé straně Puškáč se i on radoval z prvního zásahu po devíti kolech a celkově třetího v ligové sezoně.

    Domácí se snažili o vyrovnání, výraznější šanci si ale nevypracovali. Naopak v nastavení mohl přidat pojistku střídající Tomič, jenže Bačkovský jeho střelu z úhlu zastavil.

    Slovácko neprohrálo v nejvyšší soutěži čtvrtý vzájemný zápas v řadě, z nichž tři vyhrálo, a v Ďolíčku proti Bohemians naplno bodovalo podruhé za sebou. Venku v lize nenašlo přemožitele ve třetím duelu po sobě. Vršovický celek nezvítězil v devíti z posledních 10 kol a doma v lize potřetí za sebou nedokázal triumfovat.

    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): "Dostaneme se do vedení a místo toho, abychom ho navýšili, nebo s ním aspoň dohráli, dáme si v podstatě polovlastní gól, a to nás srazí. Potom ve druhém poločase přijde trochu nervozity, inkasujeme a závěr dohráváme v křeči. Ztratíme tři body v zápase, který jednoznačně máme vyhrát. Jaký je na to recept? Dohrát to s čistým kontem, když se dostaneme vcelku lehce do vedení. Bohužel momentálně to nedokážeme, protože chyby, které děláme v obraně, se nám pořad opakují a nedokážeme si s tím teď poradit."

    Martin Svědík (trenér 1. FC Slovácko): "Z naší strany špatný vstup do prvního poločasu. Zhruba 25 minut jsme nehráli to, co jsme chtěli, byli jsme málo soubojoví. Terén byl opravdu těžký a spíš jsme hráli na naší polovině, kde jsme ztráceli balony, a Bohemka z toho těžila standardními situacemi, což bylo každé autové vhazování nebo roh. Vyvrcholilo to zbytečným faulem Ondry Šašinky a penaltou. Prohrávali jsme 0:1 zcela zaslouženě. Do 25. minuty jsme se trápili a opravdu tam nebyla ani agresivita. Dostali jsme se z toho až vstřeleným gólem. Šašinka gólem odčinil předchozí zaváhání po chybě domácí obrany, ale chyby se stávají, kór na tomhle terénu. První poločas jsme dohráli celkem slušně, měli jsme tam ještě jednu vylouženou situaci Václavem Jurečkou, kterou ale neproměnil. Takhle jsme se chtěli prezentovat. Přestože jsme si v poločase říkali, že do druhého musíme líp vstoupit, tak jsme nevstoupili. Zase to mělo stejný scénář v tom, že jsme se z toho vymanili, tentokrát jsme neinkasovali, a naopak jsme my dali gól a utkání jsme dotáhli do vítězného konce. Jsem za to rád, protože na tomhle terénu to otočit je velice složité."