BOHEMIANS AFK VRŠOVICE - SK LIBEŇ   

3:2 (1:2)

Neděle 26.05.1929 • Hřiště Bohemians AFK Vršovice - Praha, Vršovice • Středočeská 1. liga (1928/1929) • 12. kolo

Branky: 29. Bejbl, 52. Knížek, 67. Wimmer - 2. Kubín, 5. Heřman

Rozhodčí: Fryš

Diváci: 700


Soupisky mužstev

Bohemians AFK Vršovice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Tloušť Julius   90    
    O Krejčí František   90    
    O Kučera Jaroslav   90    
    Z Hochmann František 90    
    Z Šindelář Antonín   90    
    Z Tyrpekl František   90    
    Ú Wimmer Jan 90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Brabec Václav 90    
    Ú Šedivý Antonín 90    

SK Libeň 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Homola František   90    
    O Dráb Josef   90    
    O Voříšek Antonín   90  
    Z Kuželík Jan   90    
    Z Vocel Jan 90  
    Z Žonek-Turek Josef   90    
    Ú Šváb Jan 90  
    Ú Heřman Jaroslav 90    
    Ú Jehlička Karel 90    
    Ú Kubín Antonín 90    
    Ú Kovařík Karel 90    

  • Bohemians měli včera na mále, neboť v mužstvu to neklapalo. Slabě se uvedl Šindelař debutující v zelenobílém dresu a mnoho nebezpečných situací zavinil Kučera. Uspokojili jen Tloušť, Hofman, a Bejbl, který marně snažil se uklidniti bezhlavě hrající levou stranu útoku. Libeň měla výborně disponovaný střed a zálohu, dobře si rozumějící a zásobující forward dobrými, vypracovanými míči. I Homola v brance měl svůj den. Soudce pan Fryš mnoho přehlížel a měl málo dobrých momentů.

    Bohemians prohrávají los a zahajují proti slunci. Hosté využívají situaci a v ostrém náporu dobývají dvou branek hned z nástupu ve 2. minutě Kubínem a v 5. minutě, když Krejčí nešťastně odkopává do Heřmana, od něhož míč jde odrazem do sítě. Domácí vkládají se nyní vážně do hry jsou však provázeni smůlou. Teprve Bejblovi v 29. minutě podaří se snížiti náskok. Po přestávce Libeň slevuje z udaného počátečního tempa. Ve slabé chvíli obránců v 7. minutě Knížek z podání Wimrova ostrou ranou pod břevno šťastně vyrovnává. V zápětí jsou domácí oslabeni. Je zraněn Tloušť a do konce hry statuje. Boj rozhoduje 22. minuta, když Wimrovi podaří se ze zamotané situace umístiti vítěznou branku. Poměr rohů 11:4 pro Bohemians.

    národní listy / 27.5.1929

     

     


    Ligový zápas na vršovském hřišti řízený Frišem před 700 diváky skončil se těsným vítězstvím domácích, kteří nepodali obvyklého výkonu. Nově zařaděný Šindelář, dříve Teplitzer FC, ve středu zálohy, rozehrál se teprve po poločase. Libeň měla nástup a vedla už 2:0 brankami Kubína a Heřmana. Za domácí dal do poločasu první branku Bejbl. Po změně stran podařilo se Knížkovi vyrovnat a ve 23. minutě Vimr střelil vítěznou branku při nedorozumění obrany.

    lidové noviny / 27.5.1929

     

     


    Ligový zápas hraný na hřišti u Edenu skončil těsným vítězstvím domácích, kteří nepodali tentokráte obvyklý výkon. Nově zařazený Šindelář v centrhalvu rozehrál se teprve po poločase. Mužstva hrála v sestavách: Bohemians: Tloušť, Krejčí, Kučera, Hofman, Šindelář, Tyrpekl, Wimmer, Knížek, Bejbl, Brabec, Šedivý; Libeň: Homola, Dráb, Voříšek, Kuželík, Vocel, Žonek, Šváb, Heřman, Jehlička, Kubín, Kovařík.

    Libeň měla mocný nástup a vedla již 2:0 brankami Kubína a Heřmana. Do poločasu snížili domácí poměr brankou Bejbla na 1:2. Po změně stran podařilo se Knížkovi vyrovnati na 2:2. Ve 23. minutě obránci Libně v domnění, že nebylo dosud pískáno, otálejí s provedením volného kopu, čehož využívá Wimmer a vstřeluje vítěznou branku. Soudcoval p. Fryš asi před 800 diváky.

    večer / 27.5.1929