SK LIBEŇ - BOHEMIANS AFK VRŠOVICE   

4:3 (1:1)

Neděle 02.09.1928 • Hřiště Na Korábě - Praha, Libeň • Středočeská 1. liga (1928/1929) • 9. kolo

Branky: 24. Paulín (z pen.), 65. + 72. Heřman, 80. Staněk - 16. + 66. (z pen.) Bejbl, 58. Knobloch-Madelon

Rozhodčí: Culek

Diváci: 1 000


Soupisky mužstev

SK Libeň

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Pelcner Jaroslav   90    
    O Dráb Josef 90    
    O Voříšek Antonín 90    
    Z Kuželík Jan 90    
    Z Paulín Emil 90    
    Z Žonek-Turek Josef   90  
    Ú Pelcner František 90    
    Ú Kubín Antonín 90    
    Ú Heřman Jaroslav 90    
    Ú Jehlička Karel 90    
    Ú Staněk Josef 90  

Bohemians AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Šimek Antonín   90    
    O Kučera Jaroslav 90    
    O Krejčí František   90    
    Z Tyrpekl František 90    
    Z Pinc Václav 90  
    Z Hochmann František   90    
    Ú Šedivý Antonín 90    
    Ú Knobloch-Madelon Jan 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Wimmer Jan 90    

  • Již prvé dva zápasy ukázaly, že mužstvo Bohemians jest z kondice, včera pak nedostatek trainingu přinesl zbytečnou, leč zaslouženou ztrátu dvou bodů. Mužstvu scházel včera klid a sebevědomí, důsledek to obou prohraných těžkých zápasů, když pak řada ran minula se cílem, nervosita nejvíce přispěla k porážce. Netaktickou ukázala se i výměna Tyrpekla s Kučerou. V útoku uplatnil Bejbl skvělý svůj přehled a přihrávání, které nebyly však spojkami zužitkovány. V záloze dřel Pinc a v obraně vynikl starý nezmar Krejčí. Libeň hrála ve všech řadách krajně obětavě a vítězství si zasloužila. Vynikl Kuželík v obraně, také Paulín skvělým zásobováním útoku má na vítězství pěkný podíl, útok držel Heřman, který svojí pohotovstí rozhodl zápas. Vedení ujali se Bohemians v 17. minutě Bejblem, který takticky přehodil míč přes Pelcnera, Libeň vyrovnala z penalty za Pincův faul Paulínem. Po přestávce ostrá hra ještě se zvyšuje, v 13. minutě Madelon střílí druhou branku, Heřman v 19. minutě znovu vyrovnává a v 27. minutě za podobných modalit dociluje i třetí branky. Bejbl promění 11 m kop za faul Drábův vyrovnáná v 35. minutě Staněk, z pěkné uličky střílí poslední branku dne, Libeň stahuje se na obranu, na výsledku již ničeho nezměněno. Obě mužstva hrála kompletní, zápas dobře řídil p. Culek.

    .

    tribuna / 3.9.1928

     

     


    Hřiště Libně na "Korábě" stalo se včera svědkem velkého boje, ve kterém nováček I. ligy snažil se o šťastný debut. Zasloužené vítězství je tím radostnější, že jím Libeň důstojně zakončila oslavu 25letého trvání. Jubilanti nastoupili k tomuto jubilejnímu zápasu v sestavě: Pelcner; Dráb, Voříšek; Kuželík, E. Paulín, Turek; Pelcner II., Kubín, Heřman, Jehlička a Staněk. V mužstvu s počátku zavládl neklid, který nedovolil součinnosti všech řad. Vytrvalou snahou zálohy mizí nedorozumění a mužstvo domácích stává se nebezpečným soupeřem - který teprve v posledních fázích hry nasazuje ostré tempo, jemuž podléhá na konec i tuhý team Bohemians. V mužstvu oporou byla obrana a záloha, v útoku velmi nebezpečná obě křídla, zatím co střed byl pomalejší.

    Bohemians měli spolehnutí na tvrdou obranu, která stala se hradbou častých útoků domácích. Dvojice Wimmer-Knížek velmi nebezpečná. Obzvláště vynikal Knížek rychlostí a pohotovostí v luštění nesnadných situací. Bejblovi nepodařilo se vyrovnati pomalost Madelonovu, jehož výkon lahodí špíše diváku, celkem však neprospívá. Složení mužstva Bohemians: Šimek, Kučera, Krejčí, Tyrpekl, Pinc, Hofman, Šedivý, Madelon, Bejbl, Knížek, Wimmer. Libeň prohrává los a zahajuje match proti slunci průbojnými útoky, které dobrá obrana Bohemians odvrací. Ani hosté nezahálejí a oplácejí akcemi, které "táhne" Knížek. V 16. minutě Pelcner nevhodně vybíhá proti Bejblovi, který šťastný míč zahraný Madelonem lehce přes brankáře přehazuje a zaznamená prvou branku. Libeň marně snaží se vyrovnati.

    Teprve ve 24. minutě z penalty za unfair napadení vyrovnává Paulínem. 2 minuty poté je nebezpečná situace u branky Bohemians a jen Šimkovu mimořádnému štěstí podaří s pohromu odvrátiti. Po přestávce Libeň zkouší rychlejší tempo a svírá hosty. Ve 13. minutě Madelon vystihl nedorozumění obrany a získává B. opět vedení. Ve 20. minutě Kučera slabě kryl ostrý nápor Libně, Šimek ve snaze zachrániti situaci padá na zem, ale Heřman s tísni podává příliš ostře Šimkovi, od něhož se míč odráží přímo k nohám Heřmanovým. Stav 3:2 pro Libeň. Dlouho se však z toho domácí netěší; v zápětí Bohemians vyrovnali Bejblem z 12y kopu diktovaného za unfair napadení. Vítězný míč podaří se umístiti Staňkovi v 35. minutě, z přihrání Heřmanova. Libeň se pak stahuje na obranu a udrží vítězný poměr až do konce. Soudce pan Culek byl objektivní. Hráno před četnou návštěvou.

    národní listy / 3.9.1928

     

     


    Překvapujícího výsledku se dočkali Bohemians na hřišti v Libni, kde domácí, hrající po prvé letos zase v první lize, dovedli nad soupeřem těsně zvítězit. Velmi dobře hrála obrana Libně, která znemožnila útoky hostí lepším výkonem. První branky dobyli hosté Bejblem v 17. minutě, Libeň vyrovnala ve 24. minutě z jedenáctky Paulínem. Po přestávce měli ještě hosté dostatek síly, dobyli opět vedení Madelonem ve 12. minutě, potom však domácí se vchopili a dvěma brankami Heřmana v 19. a 26. minutě vedli. Bejbl však opět vyrovnal z jedenáctky za foul Dráby, avšak konec zápasu přinesl překvapující vítězství Libni, která scorovala ve 33. minutě Staňkem. Hře přihlíželo asi 1 000 diváků a řídil ji Šulek.

    lidové noviny / 3.9.1928