FC HRADEC KRÁLOVÉ - BOHEMIANS PRAHA 1905   

0:2 (0:2)

Neděle 05.02.2023, 15:00 hodin • LOKOTRANS ARÉNA - Mladá Boleslav • FORTUNA:LIGA (2022/2023) • 18. kolo

Branky: 7. Hůlka, 41. Drchal

ŽK: 79. Dvořák, 90. Čihák - 31. Köstl, 77. Jedlička, 83. Jánoš

ČK: 50. Köstl

Rozhodčí: Černý - Volf, Pospíšil (Rouček)

Delegáti: Ondo, Míka

Diváci: 1 039


Soupisky mužstev

FC Hradec Králové

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  12 B Reichl Michal   90    
14 O Klíma Jakub   62  
25 O Čech František   45  
  18 O Leibl Michal   90  
  13 Z Gabriel Adam   90  
  2 Z Smrž Vojtěch   90  
22 Z Kodeš Petr (C)   62  
4 Z Pudhorocký Petr   45  
  16 Z Novotný Filip   90  
  24 Ú Ryneš Matěj   90  
  29 Ú Koubek Matěj   90  

Bohemians Praha 1905 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
36 B Jedlička Martin   90  
28 O Hůlka Lukáš (C) 90  
31 O Petrák Ondřej   90  
22 O Vondra Jan   90  
23 Z Köstl Daniel   49
8 Z Jánoš Adam   84  
7 Z Čermák Aleš   90  
12 Z Kovařík Jan   54  
20 Ú Drchal Václav 69  
24 Ú Puškáč David   54  
33 Ú Prekop Erik   84  
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
5 O Čihák Filip   45  
23 Z Rada Jakub   45  
10 Ú Trusa Matej   28  
17 Ú Dvořák Pavel   28  
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
16 Z Dostál Martin   36  
4 Z Jindřišek Josef   36  
10 Ú Matoušek Jan   21  
14 O Kadlec Adam   6  
9 Ú Mužík Ladislav   6  

  • Fotbalisté Bohemians Praha 1905 zvítězili v 18. kole FORTUNA:LIGY 2:0 nad Hradcem Králové a dostali se na čtvrté místo tabulky. Duel v mladoboleslavské Lokotrans Areně, kde hrají Východočeši během výstavby svého stadionu domácí utkání, rozhodly branky Lukáše Hůlky ze sedmé minuty a Václava Drchala ze 41. minuty. V úvodu druhé půle byl vyloučen hostující Daniel Köstl.

    "Klokani" oplatili dnešnímu soupeři srpnovou domácí porážku 1:2 a v lize ho zdolali po více než 12 letech a devíti zápasech. Hradec Králové vyšel doma bodově naprázdno potřetí za sebou a propadl se na šestou příčku.

    Královéhradecký kouč Miroslav Koubek vsadil na stejnou základní sestavu jako před týdnem při překvapivém vítězství 2:1 na půdě mistrovské Plzně. Na hřiště tak vyběhl ke svému stému ligovému startu kapitán Kodeš. Na druhé straně dal trenér Veselý od začátku příležitost útočníku Puškáčovi, jenž jako střídající hráč rozhodl dvěma trefami duel s Teplicemi.

    Bohemians vstoupili do utkání o poznání aktivněji a v úvodní dvacetiminutovce dominovali. Už v sedmé minutě otevřel skóre Hůlka, ke kterému se ve vápně snesl odražený míč a kapitán Pražanů ho poslal z voleje do sítě. Šestadvacetiletý stoper se trefil podruhé v ligovém ročníku.

    O chvíli později se řítil sám na Reichla útočník Drchal, druhým dotykem si ale míč ukopl a k zakončení se nedostal. Hradec hrozil pouze ze vzduchu, Jedlička ale vychytal jak Gabriela, tak i na konci poločasu Leiblovu hlavičku z bezprostřední blízkosti.

    To už hosté vedli o dvě branky po krásné akci, kterou odstartoval Hůlka "jeslemi" Matěji Koubkovi. Po následném centru Reichl dvakrát zasáhl, proti další Drchalově dorážce už byl ale bezmocný. Kmenový hráč Sparty si připsal třetí ligový gól v sezoně.

    Zápas se zdramatizoval v 50. minutě, kdy Köstl po nesmyslném zákroku na útočné polovině dostal druhou žlutou kartu a Bohemians dohrávali v oslabení. "Votroci" okamžitě převzali aktivitu. Tu mohl korunovat odchovanec vršovického celku Koubek, jehož dvakrát ve stoprocentních šancích tváří v tvář vychytal fantastickými zákroky Jedlička.

    Zápas se zdramatizoval v 50. minutě, kdy Köstl po nesmyslném zákroku na útočné polovině dostal druhou žlutou kartu a Bohemians dohrávali v oslabení. "Votroci" okamžitě převzali aktivitu. Tu mohl korunovat odchovanec vršovického celku Koubek, jehož dvakrát ve stoprocentních šancích tváří v tvář vychytal fantastickými zákroky Jedlička.

    Ohlasy trenérů:

    Miroslav Koubek (trenér FC Hradec Králové): "Nesehráli jsme dobrý první poločas. Bohemka byla dravější, agresivnější, jak ona umí. Na hrotu byl velmi dobrý Puškáč, soupeř dostával naši obranu pod tlak. Dostali jsme dvě laciné branky po hrubých chybách a potom už to bylo komplikované. Chtěl jsem udělat změny už během první půle, na vystřídání bylo osm hráčů. Vyloučení nám pak nahrálo, Bohemka se určitě strachovala o výsledek. My jsme zápas mohli a měli otočit. Času bylo pořád dost, šance jsme si vytvářeli, ale Bohemku celý zápas držel brankář Jedlička. Smutným hrdinou je dnes Matěj Koubek, který nevyužil dvě obrovské šance. Doplatili jsme na nekvalitu v zakončení. Ukazuje se, jak strašně nám chybí zranění Kubala s Vašulínem."

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians Praha 1905): "První poločas jsme byli téměř ve všech aspektech lepším týmem, vytvořili jsme si až nad očekávání velké množství příležitostí. Troufnu si říct, že 2:0 bylo málo. Všechno to otočilo brzké vyloučení ve druhé půli, které zamíchalo kartami. Než jsme stihli zareagovat nějakou změnou, tak jsme přežili dvě velké příležitosti, tam se utkání lámalo. Pak už jsme to zklidnili a hráli jsme chytře. Během druhého poločasu se mi honily hlavou všechny katastrofické scénáře, které jsme za poslední rok na tomhle stadionu prožili. Ale poučili jsme se. Museli jsme to vydřít, bylo důležité, že jsme neinkasovali kontaktní gól. Mohl bych vypíchnout pět šest individuálních výkonů, ale bylo by to nefér. Je to především týmové vítězství."