BOHEMIANS PRAHA 1905 - 1. FC SLOVÁCKO   

0:0 (0:0)

Neděle 14.05.2023, 18:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2022/2023) - Skupina o titul • 2. kolo

ŽK: 74. Jindřišek, 89. Köstl - 60. Daníček, 87. Trávník

Rozhodčí: Zelinka - Váňa, Hurych (Raplík)

Delegáti: Farský, Kovařík

Diváci: 5 812


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
36 B Jedlička Martin 45
28 O Hůlka Lukáš 90
34 O Křapka Antonín 90
22 O Vondra Jan 90  
23 Z Köstl Daniel 90
4 Z Jindřišek Josef (C) 90
8 Z Jánoš Adam 66
12 Z Kovařík Jan 90
10 Ú Matoušek Jan 66
24 Ú Puškáč David 56
33 Ú Prekop Erik 90

1. FC Slovácko 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
1 B Nguyen Filip 90
6 O Hofmann Stanislav 90
28 O Daníček Vlastimil 90
3 O Kadlec Michal (C) 90
99 Z Sinyavskiy Vlasiy 90
20 Z Havlík Marek 90
10 Z Trávník Michal 90
19 Z Kalabiška Jan 89
17 Ú Mihálik Ondřej 80
9 Ú Vecheta Filip 90
11 Ú Petržela Milan 89
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
1 B Valeš Roman 45
20 Ú Drchal Václav 34
6 Z Beran Michal 24
17 Ú Hála Martin 24
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
24 Z Juroška Pavel 10
7 Z Holzer Daniel 1
15 Ú Brandner Patrik 1

  • Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali doma ve druhém kole ligové nadstavby ve skupině o titul se Slováckem bez branek. Pražané zůstali na čtvrtém místě o bod před dnešním soupeřem z Uherského Hradiště. Oba týmy nevyhrály čtvrtý z posledních pěti zápasů ve FORTUNA:LIZE.

    V šesté minutě po standardce domácích se k míči dostal Petržela, nabral rychlost, přešel přes tři hráče Bohemians a z dálky se pokusil přelobovat vyběhnutého gólmana Jedličku, zamířil však nad. Ve 24. minutě domácí brankář vyrazil na roh Havlíkovu střelu zpoza šestnáctky. "Klokani" se k jedinému ohrožení Nguyena v prvním poločase dostali až v jeho závěru, jenže Kovařík z přímého kopu zamířil vedle.

    Do druhé půle brankář Valeš nahradil zraněného Jedličku. V 54. minutě se po Kalabiškově centru před branku odrazil míč od Vechety a skončil těsně vedle tyče. Hosté zatlačili Bohemians a Kalabiška dalším centrem opět našel Vechetu, ale jeho hlavičku zastavilo břevno.

    Vršovický celek poprvé vystřelil na Nguyena až v 82. minutě, Köstlovu střelu však hostující gólman zneškodnil. V závěru utkání Prekopovu ránu zastavil stoper Slovácka Hofmann. Bohemians neskórovali ani ve druhém utkání nadstavby, minule prohráli ve vršovickém derby na Slavii 0:6, čím vyrovnali svůj nejvyšší debakl v samostatné lize.

    "Klokani" neprohráli s týmem z Uherského Hradiště ani čtvrtý soutěžní duel v sezoně, poprvé ho však nezdolali. Svěřenci trenéra Veselého nenavázali v Ďolíčku na minulé čtyři výhry a v sezoně tam získali jen 23 z celkových 49 bodů. Slovácko vyhrálo jediný z posledních sedmi venkovních ligových duelů, ve čtyřech z posledních pěti ale bodovalo.

    Ohlasy trenérů:

    Jaroslav Veselý (trenér Bohemians Praha 1905): "Byl to nervózní zápas, nebyl ani moc extra zajímavý pro diváka, protože vyložených šancí bylo jako šafránu. Bylo vidět, že týmu spolu hrají poněkolikáté v kratší době. Oba týmy na sebe byly dobře připravené z hlediska defenzivy a moc si toho nedovolily z hlediska ofenzivy. Opticky lépe působili hosté, to musím uznat. Na druhou stranu všechna snaha obou týmů končila u vápna. Na nás dolehla tíha utkání. Je vidět, že Slovácko je v tom kovanější a že si tyhle zápasy odžilo. Na mých klucích byla znát nervozita, i na hráčích, od kterých bych to nečekal. Těžko se nám do utkání dostávalo. Bylo by kruté vůči jednomu i druhému týmu, pokud by vyhrál. Byl to klasický remízový zápas, který lze vyhrát ze standardky, nebo z laciné chyby. Bylo cítit, že se oba týmy soustředí hlavně na to chybu neudělat. Na remízu jsme nehráli, nebylo to naše nastavení, ale bylo to zavřené z obou stran. Nikdo nechtěl udělat triviální chybu a nabídnout soupeři zadarmo vedení. Tím pádem to dopadlo zaslouženou remízou. Pravděpodobně se rozhodne až v posledním kole. Čtvrté místo je podle mě otevřené, do hry se dostala i Olomouc."

    Martin Svědík (trenér 1. FC Slovácko): "Od počátku utkání, až na pár pasáží, jsme byli aktivnějším celkem, který měl častěji v držení míč. To, co nás zlobí, je, že hrajeme po šestnáctku, a i když jsme se do šestnáctky dostali a měli jsme v ní pár závarů a dvě tři šance, buď to neproměníme, nebo nemáme kvalitu z hlediska posledních 20 metrů. Je znát, že jsme přišli o ofenzivní hráče, trápí nás to celou sezonu. Na gól se nadřeme. Nestačí ani tlak a to, že máte víc ze hry. Naopak u Bohemky, ať už z nakopávaných balonů nebo standardek, bylo vidět, že je v šestnáctce ohromně nebezpečná, že má hráče, kteří si umí najít prostor. Pracovali jsme ale v tomhle dobře. Dovolili jsme Bohemce minimum. Až na standardní situace a pár závarů si nepamatuju, že by měla vážnější věc. Byli jsme na utkání dobře připravení. Boj o čtvrté místo je pořád otevřený."