BOHEMIANS PRAHA 1905 - MFK KARVINÁ   

0:0 (0:0)

Neděle 01.03.2020, 17:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2019/2020) • 23. kolo

ŽK: 13. Taiwo, 30. Qose, 86. Ndefe

Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotík (Julínek)

Delegáti: Ubias, Zeman

Diváci: 4 255


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  89 B Le Giang Patrik   90    
  23 O Köstl Daniel   90    
  28 O Hůlka Lukáš   90    
  27 O Bederka Jiří   90    
  3 O Schumacher Till   90    
  5 Z Bartek David   90    
out 6 Z Levin Vladislav   85    
  4 Z Jindřišek Josef (C)   90    
out 18 Z Mosquera Jhon   54    
  8 Ú Pulkrab Matěj   90    
out 24 Ú Puškáč David   76    
in 17 Ú Vodháněl Jan   36    
in 22 Z Vaníček Antonín   14    
in 19 Z Květ Roman   5    

MFK Karviná 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  26 B Bolek Petr   90    
  2 O Ndefe Gigli   90  
  13 O Šindelář Martin   90    
  3 O Rundič Milan   90    
  14 O Moravec Jan   90    
out 8 Z Smrž Vojtěch   82    
  6 Z Qose Kristi   90  
  66 Z Janečka Marek (C)   90    
  77 Ú Ba Loua Adriel   90    
out 10 Ú Lingr Ondřej   69    
out 25 Ú Taiwo Abdulrahman   89  
in 7 Z Vukadinovič Vukadin   21    
in 5 Z Hanousek Marek   8    
in 44 O Santos Eduardo   1    

  • Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali doma ve 23. kole FORTUNA:LIGY s Karvinou bez branek. Slezané neprohráli a neinkasovali ani ve třetím jarním utkání a z první barážové příčky v tabulce ztrácejí na třináctý Zlín dva body. Pražané na jaře bodovali podruhé a jsou jedenáctí.

    Poprvé od únorového návratu nastoupil v základní sestavě Pražanů záložník Mosquera. První ligový start od loňského května si připsal Ljovin a do útoku se vrátil uzdravený Pulkrab. Karvinská sestava zůstala oproti předchozímu kolu stejná.

    První poločas nenabídl žádnou gólovou šanci. Ve 20. minutě nastřelil Ndefe ve vápně ruku Hůlky, domácí obránce ji ale měl u těla a rozhodčí Zelinka i přes protesty hostujících hráčů penaltu nenařídil.

    "Klokani" poprvé zahrozili až v 35. minutě, jenže Mosquerovu střelu zblokoval Qose. Poté se domácí zvedli a několika centrovanými míči hosty pozlobili, k žádnému zakončení se však nedostali.

    Až po změně stran si oba týmy vypracovaly velké příležitosti. Nejdříve Qose odvrátil v šestnáctce míč pouze k domácímu Schumacherovi, jehož střelu z první vytěsnil gólman Bolek mimo tři tyče. Na druhé straně zamířil po rychlém brejku Ndefe vedle.

    Další velkou šanci měl po téměř hodině hry domácí Puškáč, který po Jindřiškově přihrávce vypálil do boční sítě. Rovněž Slezané znovu zahrozili, jenže Taiwo zamířil mimo. Poté se vyznamenal bývalý brankář Karviné Le Giang, který skákavou hlavičku hostujícího Šindeláře vyrazil na roh.

    Bohemians v nejvyšší soutěži s Karvinou neprohráli a neinkasovali popáté za sebou a doma nepodlehli Slezanům ani ve čtvrtém ligovém zápase. Třetí z posledních pěti vzájemných duelů skončil bez branek. Karviná venku v lize neskórovala pošesté za sebou, ale po pěti utkáních tam alespoň bodovala.

    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): „Zápas i tím, že skončil 0:0, nebyl pro diváky moc zajímavý. Nám se během celého utkání nepodařilo dostat Karvinou pod souvislejší tlak, hlavně na útočné polovině, tam nám chyběla větší odvaha. Nedostali jsme tam situace pod kontrolu tak, abychom Karvinou přimáčkli a vytvořili si nějakou příležitost, nebo je i přinutili k chybám. Příležitostí za celý zápas bylo opravdu málo. Na druhou stranu je potřeba říct, že Karviná se prezentovala velmi dobrým fotbalem, potvrdila předešlé výsledky. Remíza je asi zasloužená.“

    Juraj Jarábek (trenér MFK Karviná): „Těšili jsme se po dobré sérii na Bohemians. Věděli jsme, že odehráli fantastický zápas se Slavií. Věděli jsme o jejich silných stránkách, což se dneska potvrdilo. Velmi silné standardní situace, fyzicky vyspělý tým, dobře kondičně připravený. Způsob hry nás nepřekvapil. Očekávali jsme větší tlak Bohemky, hlavně ze začátku, ale myslím si, že jsme byli dobře připravení. Byl jsem překvapený z toho, že se obávali našich brejků a byli zalezlí. Hráče jsme jasně nabádali, že je třeba být silní na balonu, držet ho a pokusit se hrozit z nějaké brejkové situace. Druhý poločas jsme na to měli, tam jsme to nedotáhli, byly tam nějaké pološance. Myslím si, že výsledek odpovídá průběhu a remíza je zasloužená pro oba týmy. Chtěli jsme tři body, ale s bodem jsme spokojeni.“