BOHEMIANS PRAHA 1905 - FK TEPLICE   

4:0 (2:0)

Středa 27.05.2020, 18:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2019/2020) • 25. kolo

Branky: 12. Jindřišek (z pen.), 21. Hronek, 65. Nazarov (vl.), 90. Vacek

ŽK: 11. Kodeš, 46. Knapík, 54. Řezníček

Rozhodčí: Pechanec - Horák, Myška (Dorušák)

Delegáti: Rampáček, Kubíček

Diváci: 140


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  1 B Valeš Roman   90    
  5 O Bartek David   90    
  23 O Köstl Daniel   90    
  27 O Bederka Jiří   90    
out 3 O Schumacher Till   82    
out 22 Z Vaníček Antonín   59    
  4 Z Jindřišek Josef (C) 90    
out 7 Z Hronek Petr 82    
  28 Z Hůlka Lukáš   90    
out 17 Z Vodháněl Jan   59    
out 8 Ú Pulkrab Matěj   72    

FK Teplice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  30 B Grigar Tomáš   90    
out 45 O Paradin Igor   45    
  15 O Čmovš Pavel   90    
  6 O Kodeš Petr   90  
  17 O Vondrášek Tomáš (C)   90    
  10 Z Moulis Pavel   90    
out 28 Z Knapík Jan   67  
out 27 Z Kučera Tomáš   45    
  20 Z Trubač Daniel   90    
out 35 Z Radosta Matěj   45    
out 37 Ú Řezníček Jakub   77  
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
in 19 Z Květ Roman   31    
in 39 Z Podaný Jakub   31    
in 24 Ú Puškáč David   18    
in 10 Ú Nečas Jakub   8    
in 25 Z Vacek Kamil 8    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
in 12 O Nazarov Jevgenij   45    
in 7 Z Žitný Patrik   45    
in 19 O Hýbl Matěj   45    
in 26 Z Černý David   23    
in 11 Ú Mareš Jakub   13    

  • Fotbalisté Bohemians porazili doma v prvním utkání po koronavirové pauze Teplice 4:0. Tři body zařídili "Klokanům" v 25. kole Josef Jindřišek z penalty, Petr Hronek, vlastní gól Jevgenije Nazarova a Kamil Vacek. Pražané se díky druhé výhře za sebou přiblížili na rozdíl tří bodů desáté Olomouci, která drží poslední příčku zaručující start ve skupině o pohárovou Evropu. Hosté nenavázali na sobotní výhru 2:0 v dohrávce s Libercem a zůstali dvanáctí.

    Do povolené kvóty 300 lidí na stadionu se vešli i VIP permanentkáři Bohemians, kteří svůj tým v průběhu zápasu hnali kupředu. Podporu vršovickému celku vyjádřili i lidé v domech naproti hlavní tribuně a na jednom z balkonů roztáhli transparent "Vždy s vámi".

    Bohemians šli do vedení ve 12. minutě. Teplický záložník Kodeš stáhl v pokutovém území k zemi Pulkraba a sudí Pechanec nařídil pokutový kop. Odpovědnost na sebe vzal kapitán Jindřišek, který přízemní střelou k tyči otevřel skóre a brankáři Grigarovi překazil vychytání 100. ligové nuly.

    O necelých deset minut později "Klokani" zvýšili. Teplický Kučera poslal zpětnou přihrávku do vlastního vápna, k volnému míči si doběhl Pulkrab, který našel zakončujícího Hronka. Vzápětí centroval na zadní tyč Vodháněl, ale Pulkrab na balon nedosáhl. Pět minut před pauzou si na Bartkův centr do šestnáctky naběhl Vaníček, ale Grigar jeho hlavičku vytáhl na roh.

    Do druhého poločasu poslal teplický kouč Hejkal tři nové hráče a hosté po změně stran málem okamžitě snížili. Sraženou střelu ale Trubač hlavou umístil mimo tyče. Po téměř hodině hry zkusil štěstí znovu, ale zamířil pouze do brankáře Valeše, který dostal přednost před Le Giangem a připsal si první ligový start od srpna.

    V 64. minutě Podaného centr do vápna nešťastně srazil za Grigarova záda Nazarov. Hosté vzápětí díky Moulisovi zkorigovali stav, ale video odhalilo ofsajd a gól neplatil.

    Ve druhé nastavené minutě završil výsledek střelou do prázdné branky Vacek, který využil Nečasovu přihrávku. Závěrečnou děkovačku si hráči Bohemians vychutnali s diváky na balkonech a hrstkou fanoušků v hledišti. Zatleskali i prázdnému "kotli". Diváci na hlavní tribuně pak netradičně sledovali i týmovou oslavu běžně se odehrávající v kabině, kterou řídil Jindřišek.

    Oba trenéři využili novinku v pravidlech a vystřídali pět hráčů.

    Bohemians potvrdili, že se jim v ligovém ročníku v Ďolíčku daří. Z 12 zápasů zde prohráli jediný a nasbírali tak 25 z celkových 30 bodů. Teplice venku v nejvyšší soutěži nevyhrály pošesté za sebou.

    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): „Jsme rádi, protože toto vítězství je hodně cenné. Může nám dát klid pro zbytek sezony z hlediska spodku tabulky. Pokud zvládneme následující zápasy, můžeme pomýšlet i výš, což bylo naším cílem. Přestože vstup do zápasu jsme neměli úplně nejlepší, tak se nám podařilo potrestat dvě chyby soupeře a dostali jsme se do zápasu na 2:0. Pal už se nám to dařilo držet. Vítězství vypadá jednoznačně, ale ve druhé půli jsme měli i štěstí, protože už to nebylo takové, nicméně se nám podařilo vedení zvýraznit.“

    Stanislav Hejkal (trenér FK Teplice): „Uděláme jeden výborný týmový výkon, i když jsme věděli, že individuálně toho s Libercem nebylo mnoho. Pak si hráči řeknou, že to půjde samo, ale ono to samo nepůjde a vypadalo to tak, jak to vypadalo. Naši rozdíloví hráči tam nebyli. Kučera podal velmi špatný výkon, a tak bych mohl jmenovat dál. Zkušení hráči nebyli tahouni mužstva. Dali jsme si tři góly sami. První gól po standardní situaci, jasná penalta. Nechápu, proč Kodeš, když to má Vondrášek na hlavě, tam zatáhne soupeře a udělá pokutový kop. U druhé branky Kučera dělá věci, o kterých jsme si neříkali, že je máme dělat, a posune hráče do samostatného úniku. Reagovali jsme na vývoj utkání trojím střídáním o poločase, protože jsme to chtěli zvednout. Ve druhém poločase jsme začali být docela nebezpeční, a když se to lámalo a chtěli jsme dát kontaktní gól na 2:1, tak si dáme vlastní gól, což koresponduje s dnešním výkonem a přístupem.“