BOHEMIANS PRAHA 1905 - SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE   

3:2 (2:0)

Neděle 31.05.2020, 16:00 hodin • Městský stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • FORTUNA:LIGA (2019/2020) • 26. kolo

Branky: 29. Schumacher, 37. Vodháněl, 55. Pulkrab - 76. Schranz, 90. Táborský

ŽK: 38. Pulkrab - 23. Ledecký, 41. Sivok, 70. Čavoš

ČK: 47. Sivok

Rozhodčí: Berka - Vlček, Flimmel (Královec)

Delegáti: Brutar, Dofek

Diváci: 140


Soupisky mužstev

Bohemians Praha 1905

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  1 B Valeš Roman   90    
  23 O Köstl Daniel   90    
  27 O Bederka Jiří   90    
  28 O Hůlka Lukáš   90    
  5 Z Bartek David   90    
out 25 Z Vacek Kamil   56    
  4 Z Jindřišek Josef (C)   90    
out 3 Z Schumacher Till 75    
out 7 Ú Hronek Petr   62    
out 8 Ú Pulkrab Matěj 57  
out 17 Ú Vodháněl Jan 75    

SK Dynamo České Budějovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  33 B Drobný Jaroslav   90    
  7 O Kopečný Miloš   90    
  2 O Havel Lukáš   90    
  6 O Sivok Tomáš (C)   46
out 5 O Novák Pavel   65    
  26 Z Schranz Ivan 90    
out 11 Z Čavoš Patrik   75  
  23 Z Havelka Filip   90    
  19 Z Brandner Patrik   90    
out 22 Ú Mészáros Karol   45    
out 15 Ú Ledecký David   49  
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
in 24 Ú Puškáč David   34    
in 19 Z Květ Roman   33    
in 22 Z Vaníček Antonín   28    
in 16 O Dostál Martin   15    
in 18 Z Mosquera Jhon   15    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
in 9 Z Šulc Pavel   45    
in 4 O Talovierov Maksym   41    
in 17 Z Kladrubský Jiří   25    
in 10 Z Táborský Ivo 15    

  • Fotbalisté Bohemians porazili v 26. kole FORTUNA:LIGY České Budějovice 3:2 a po středečním triumfu 4:0 nad Teplicemi bodovali naplno i ve druhém duelu po koronavirové pauze. "Klokani" se třetí výhrou po sobě dotáhli na desátou Olomouc, která drží poslední příčku znamenající start v nadstavbové skupině o Evropu. Výhru Pražanů zařídili Till Schumacher, Jan Vodháněl a Matěj Pulkrab, za hosty se prosadili Ivan Schranz a Ivo Táborský. Dynamo, které hrálo od 47. minuty bez vyloučeného Tomáše Sivoka, prohrálo čtvrté kolo po sobě a je osmé.

    Bohemians se opět mohli spolehnout na podporu fanoušků, kteří se vešli do povolené kvóty 300 lidí. Část příznivců sledovala zápas přes zídku naproti hlavní tribuně a vyzývala diváky na stadionu ke skandování. Zpoza Ďolíčku se občas ozvali i hostující fanoušci.

    První větší šanci měl domácí záložník Vacek, jehož střelu před šestnáctkou tečoval Mészáros vedle branky. V další příležitosti "Klokanů" hlavičkoval Bederka po rohu mimo tři tyče.

    V 29. minutě se Pražané ujali vedení po krásné akci. Na Bartkův centr do vápna si naběhl Schumacher, který se trefil z první a "koníčkem" přeloboval Drobného. Pro německého obránce či záložníka šlo ve 33. ligovém utkání o premiérový gól v soutěži.

    O osm minut minut později se Schumacher vyhnul Schranzovi, naběhl si do šestnáctky a přihrál Vodhánělovi, který zakončením k tyči nedal Drobnému šanci. Třetí trefu domácích mohl po nabídce Pulkraba přidat Hronek, který ve velké šanci přestřelil.

    Necelé dvě minuty po změně stran uviděl Sivok za faul na Vodháněla od sudího Berky druhou žlutou kartu a musel předčasně ze hřiště. Kapitán Jihočechů byl vyloučen podruhé v ligovém ročníku, čímž se vyrovnal teplickému Kodešovi.

    Vršovický celek zužitkoval přesilovku v 55. minutě. Hůlka poslal balon za hostující obranu na Bartka, jehož střílenou přihrávku usměrnil do sítě Pulkrab.

    I České Budějovice se osmělily, jenže Schranz zamířil mimo branku. Nakonec se dočkal v 76. minutě, kdy se výstavní střelou z dálky trefil do "šibenice". Dynamo skórovalo po třech kolech. Ve třetí minutě nastavení snížil zblízka Táborský, ale na vybojování remízy nezbyl hostům čas.

    Bohemians potvrdili domácí formu. V ligové sezoně prohráli v Ďolíčku jediný z 13 zápasů a získali tam 28 z celkových 33 bodů. Doma v lize nepodlehli Českým Budějovicím popáté v řadě. Celkově Pražané prohráli jediné z posledních sedmi kol. Oba celky potvrdily, že ve vzájemných ligových utkáních padá hodně branek. V posledních osmi jich bylo 31.

    Ohlasy trenérů:

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): „Myslím si, že prvních 55 až 60 minut bylo velmi slušných a dostali jsme se do tříbrankového vedení. Narušilo nám to vyloučení Sivoka, kdy jsme si trošku poslední půlhodinou zkazili dojem, už nás to trošku ukolébalo do pomala a přestali jsme hrát. Ale získali jsme tři body, které jsou důležité. Vážím si toho, že vyhrát doma dva zápasy po sobě není nikdy jednoduché a díky tomu jsme se posunuli v tabulce bodově někam jinam. Budeme se prát dál.“

    David Horejš (trenér SK Dynamo České Budějovice): „Obrovské zklamání, protože nám výsledky pořád umožňovaly poprat se i o horní patra. Bavili jsme o tom s kluky. Musím říct, že v první půli to pro nás pro všechny bylo velké zklamání, protože jsme působili matně. Neviděl jsem tam od týmu touhu, elán, že by tam chtěl s výsledkem něco udělat. Bohemce jsme to hrozně usnadnili a vůlí a zarputilostí nám dělala problémy. Nechali jsme si dát dva góly, bohužel jsme branku soupeře neohrozili. Směrem dopředu toho bylo hrozně málo. Do druhého poločasu jsme udělali změnu. Chtěli jsme tu hru oživit, věřili jsme pořád, že s tím stavem můžeme něco udělat. Bohužel hned na začátku druhé půle přišlo vyloučení. Za druhý poločas v deseti musím kluky pochválit, protože makali tak, jak jsme měli makat od začátku. Asi to z nich spadlo, a pak tam dřeli jeden za druhého. Nakonec jsme uhráli v deseti lepší výsledek než v jedenácti. Kdybychom takto makali v jedenácti, mohl být výsledek úplně jiný.“