1. FC SLOVÁCKO - BOHEMIANS PRAHA 1905   

1:2 (1:2)

Středa 10.06.2020, 18:00 hodin • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty - Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA (2019/2020) • 29. kolo

Branky:  43. Daníček - 4. Pulkrab, 14. Květ

ŽK: 54. Navrátil

ČK: 12. Petržela

Rozhodčí: Lerch - Šimáček, Ratajová (Petřík)

Delegáti: Urbanec, Svoboda

Diváci: 317


Soupisky mužstev

1. FC Slovácko

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  1 B Porcal Radek   90    
out 24 O Juroška Jan   69    
  28 O Daníček Vlastimil (C) 90    
  3 O Kadlec Michal   90    
  23 O Reinberk Petr   90    
  11 Z Petržela Milan   11    
out 8 Z Mareček Daniel   58    
  18 Z Sadílek Lukáš   90    
  20 Z Havlík Marek   90    
out 10 Z Navrátil Jan   79  
  17 Ú Zajíc Tomáš   90    

Bohemians Praha 1905 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
  1 B Valeš Roman   90    
  5 O Bartek David   90    
  23 O Köstl Daniel   90    
  28 O Hůlka Lukáš   90    
  3 O Schumacher Till   90    
out 7 Z Hronek Petr   82    
  4 Z Jindřišek Josef (C)   90    
  6 Z Levin Vladislav   90    
out 19 Z Květ Roman 71    
out 17 Z Vodháněl Jan   89    
out 8 Ú Pulkrab Matěj 82    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
in 14 O Divíšek Josef   32    
in 13 Z Kohút Michal   21    
in 27 Ú Dvořák Pavel   11    
  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
in 10 Ú Nečas Jakub   19    
in 16 O Dostál Martin   8    
in 25 Z Vacek Kamil   8    
in 27 O Bederka Jiří   1    

  • Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili ve 29. kole FORTUNA:LIGY na Slovácku 2:1 a zaznamenali tak třetí vítězství v řadě na hřištích soupeřů. Pražané vedli už po čtvrthodině góly Matěje Pulkraba a Romana Květa 2:0, za domácí korigoval na konci první půle Vlastimil Daníček.

    Klokani si tak zajistili účast v nadstavbové skupině o Evropu. Slovácko, které hrálo od 12. minuty bez vyloučeného Petržely, má ještě naději na Skupinu o titul, ale musí v neděli porazit Spartu a spoléhat na výhru Liberce nad Ostravou a také Opavy nad Budějovicemi.

    Vše klíčové se dnes odehrálo v úvodních patnácti minutách. Ve třetí minutě sice zahrozili domácí, když střelu Petržely dorážel Zajíc, ale Valeš míč včas stáhl do náručí. Klokani vzápětí využili hned první brejkovou situaci, z levé strany odcentroval Vodháněl a Pulkrab poslal míč z deseti metrů do sítě.

    Další pohroma pro domácí přišla ve 12. minutě. Až po zhlédnutí videa odpískal sudí Lerch Petrželův úder do obličeje Vodháněla a domácímu veteránovi udělil červenou kartu. Černou čtvrthodinku pro Slovácko zakončil Květ, který usměrnil míč hlavou za Porcalova záda.

    Všechny okolnosti tak hrály do not hostujícímu celku, který v klidu dirigoval hru, měl územní převahu a taky blízko ke třetímu gólu, když Hronkovu střelu vyrážel na roh Porcal. Zakřiknutí domácí, stále skvěle podporovaní více než dvěma stovkami fandů v kotli, se probrali až na konci poločasu, kdy Daníček hlavou snížil.

    Převaha jednoho muže v poli byla znát i ve druhém poločase. Bohemians 1905 měli více ze hry a v 51. minutě promáchl Hronek slibnou pozici na střelu. Slovácko se na každou útočnou akci do dobře zformované obrany Pražanů dost nadřelo. V 66. minutě tvrdě střílel Havlík, ale Valeše nepřekvapil, stejně jako o minutu později Reinberk.

    S přibývajícím časem sice rostla snaha domácích alespoň o remízu, ale brzdou byla fyzická náročnost boje a také taktický a kompaktní výkon defenzivy Pražanů, kteří si vítězství pohlídali.

    Ohlasy trenérů:

    Martin Svědík (trenér 1. FC Slovácko): „Celé utkání ovlivnila úvodní pasáž, ať už naše neproměněné šance, tak chyby v rozehrávce a disciplína. Nechtěli jsme hrát přes střed hřiště, ale nabídli jsme tím brejk soupeři a ten toho využil. Po vyloučení Petržely přišel druhý gól zase po naší chybě a špatném chování hráčů v šestnáctce. Červená pro Petrželu byla naprosto zbytečná, nebyly tam žádné emoce, nazval bych to nesmyslem ze strany hráče. V závěru poločasu jsme dali kontaktní gól, pak bych hráče pochválil za práci ve druhém poločase, ale nic jsme tam nedotlačili. Chyběla nám kvalita v zakončení.“

    Luděk Klusáček (trenér Bohemians Praha 1905): „Výborně jsme vstoupili do zápasu, dali jsme dvě rychlé branky, zápas jsme měli pod kontrolou a vše hrálo do našich karet. Bohužel od 30. minuty jsme propadli ve středu, dovolili jsme domácím před přestávkou snížit a naše hra už nebyla taková, jakou jsme si představovali. Ve druhém poločase jsme měli obavy z tlaku domácích směrem do šestnáctky, chtěli jsme dát třetí gól a pojistit si výhru. To se nám sice nepodařilo, ale výhru jsme uhájili. Jsme šťastni, že jsme se dostali do skupiny o Evropu, původní cíl jara byla záchrana, myslím, že Bohemka si tuto skupinu zaslouží.“