AFK VRŠOVICE - SK SLAVOJ ŽIŽKOV   

2:1 (1:0)

Sobota 13.03.1926, 16:00 hodin • Hřiště AFK Vršovice - Praha, Vršovice • Středočeská 1. liga (1925/1926) • 18. kolo

Branky: 24. Pinc, 47. Knížek - 49. Barták

Rozhodčí: Štěpanovský

Diváci: 2 000


Soupisky mužstev

AFK Vršovice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Bělík Vladimír   90    
    O Krejčí František   90    
    O Kašpar Antonín   90    
    Z Tichay Emil   90    
    Z Pinc Václav 90    
    Z Hochmann František   90    
    Ú Wimmer Jan 90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Průšek Jaroslav 90    
    Ú Hübš Jaroslav 90    
    Ú Havlín Oldřich   90    

SK Slavoj Žižkov 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
         
         
         
         
       
         
         
         
         
       
         

  • V tomto ligovém zápase hrál útok domácích velice slabě, ač záloha se přímo překonávala v jeho podporování. Havlín neuměl svým druhům připraviti míč, čímž útok ztratil soudržnost. Je zásluhou obrany, že vydržela nápor Slavoje a zachránila tak mužstvu dva body. Slavoj šel do hry s elanem, měl oporuv skvěle hrajícím Sýkorovi a Morávkovi, jenž byl hybnou pákou forwardu. V prvém poločae hra byla střídavá, Morávek dvakráte překrásně proběhl, než Bělík úspěšně zakročil, v 24. minutě Pinz dlouhou ranou vstřelil prvou branku domácích. Po přestávce Vimer již v 2. minutě z Kašparova centra střílí 2. branku, na níž Slavoj o 2. minuty později odpovídá pěkně umístěnou ranou Bartáka. Vršovice vynutí si sice převahu, než na výsledku již nic nezměněno. Zápas řídil p. Štěpanovský.

    tribuna / 14.3.1926

     

     


    Ligové zápasy bývají pravidlem lepší, než jakékoli jiné atrakce. Včerejší hra ve Vršovicích to znovu prokázala. Od 60. minuty byla na výsost temperamentní, v mezích dovolených, nedávajíc až do konce tušit výsledek. Slavoj Ž. výbornou hrou obrany i zálohy překvapil kde koho. Mít rozhodnější střelce, jistě vytěžil z mnoha chancí ještě více než jednu branku. Ve druhé polovině byl lepším mužstvem, do poloviny se výborně bránil. Do sítě dostala se jediná rána Pincova ve 24. minutě, daná asi 25 m způsobem, který brankáře překvapil tak, že ji téměř nepostřehl. Morávek na pravém křídle zakládal marně dobré útoky. Po 47. minutě se Knížek s podáním Kašparovým dostane až do branky, ale Barták krásným a pohotovým shootem z čáry trestného území sníží stav ve 49. minutě na 2:1. Boj se pak znenáhla vystupňuje, uplatňuje se v něm výborně centrehalf Slavoje Sýkora a také záloha Vršovic, které až na Hallingera, za něhož přešel na spojku Hübsch, nastoupily v obvyklé sestavě. Mimo zálohu byli u nich dobří Knížek a Wimmer. U Slavoje jsme se o zadních řadách zmínili a vpředu vynikal také pravý bok Tomeš a Morávek, ač v bojích jednotlivců Tomeš málokdy pochodil. Tedy ještě jednou Slavoj si zasloužil výsledek, ba ještě lepší poměr.

    národní listy / 14.3.1926

     

     


    V ligovém zápase, sehraném včera na hřišti Viktorie, byli hosté vítězům mimo začátek druhé poloviny úplně rovnocenným soupeřem. Vršovice dobyly vedení v 25. minutě Pincem. Po přestávce v druhé minutě Knížek zvýšil score na 2:0 a za tři minuty Barták skvělou ranou střelil goal Žižkova. Před slabší návštěvou řídil zápas velmi dobře Štěpanovský, který byl trochu mírný na unfair hru.

    lidové noviny / 14.3.1926