SK KLADNO - AFK VRŠOVICE   

1:1 (1:0)

Neděle 25.07.1926 • Hřiště SK Kladno - Kladno • Středočeská 1. liga (1925/1926) • 5. kolo

Branky: 31. Krejčí (vl.) - 65. Pinc

Rozhodčí: Fryš

Diváci: 1 200


Soupisky mužstev

SK Kladno

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Štorek Ladislav   90    
    O Mařík Václav   90    
    O Horák Jaroslav   90    
    Z Laitner Hugo   90    
    Z Šulc Josef   90    
    Z Üblacker Ferdinand   90    
    Ú Kozel Jaroslav 90    
    Ú Kraus Karel 90    
    Ú Ladman Jaroslav 90    
    Ú Hrabě Ladislav 90    
    Ú Sýkora Josef   90    

AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Bělík Vladimír   90    
    O Krejčí František   90    
    O Kašpar Antonín   90    
    Z Hochmann František 90    
    Z Pinc Václav 90    
    Z Průšek Jaroslav   90    
    Ú Wimmer Jan   90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Rubeš Václav 90    
    Ú Eisner Jan 90    

  • Poslední ligový zápas skončil celkem zaslouženou remisou. Kladno sice mělo většinu hry lehkou převahu, než útok nestačil na takticky hrající obranu hostí. Ladman prohodil sice několik pěkných míčů, ty však nebyly využity váhavostí spojek. Sýkora obětavě byl duší všech útočných akcí, pro své pěkné centry nalezl však málo pochopení. V záloze vynikl Leitner dobrým krytím i podporováním vlastního útoku, v obraně Horák a Štorek. Vršovice byly odkázány v útoku na pravou stranu, kde však Knížek hrál příliš sobecky. Držel dlouho a zbytečně míč, konečně i ve střelbě byl trochu ukvapeným. Eisner poctivě snažil se nahraditi Havlína, Rubeš projevil proti ostře hrající obraně kladenských dosti nerozhodnosti a bojácnosti. Bejbl obezřele vedl své druhy, kteří se mu však málo snažili rozuměti. V záloze znamenitě uplatnil se Průšek, jemuž styl hry docela konvenoval, v obraně Krejčí s Bělíkem. Zápas řídil p. Frič.

    Domácí zahájili hru pěknými útoky, obrana Vršovic však je na místě a spolehlivě maří jakékoli pokusy o zatížení svého konta. Ale i útok hostí nelení a branka kladenských několikráte ocitá se v nebezpečí, jež je obezřelým a někdy i odvážným zakročením Štorka je odvráceno. Konečně v 31. minutě usměje se na domácí štěstí, když za scrumage Krejčí pomáhá vstřelenému míči do vlastní branky. Na začátku druhého poločasu Kladno snaží se zajistiti si vítězství další brankou, jeho úsilí tříští se však o výborně hrající obranné trio, ba naopak ve 20. minutě Hofman dobře uplatňuje svoji routinu v zahrávání volných kopů, za vzniklé scrumage Šulc odráží míč, Pincovi však přece jen podaří se jej vrátiti do sítě a vyrovnati. Obě strany snaží se strhnouti na sebe vítězství, marně však a tak zápas končí nerozhodně.

    Zápasem tímto skončena byla ligová soutěž, oba soupeři však svoje umístění nezměnili.

    tribuna / 26.7.1926

     

     


    Ligový zápas na Kladně hrál se v atmosfěře velmi dusné, ač včerejší lijáky mohly horké hlavy zchladit jak náleží. Šlo totiž o body, jichž snad bude Kladnu po novém upravování ligy velmi zapotřebí. Zajímavo jest, že obě branky byly docíleny Vršovickými. Vedení Kladnu, které bylo agilnější v prvém čase, dobyl totiž back Vršovic Krejčí. Po přestávce dal vyrovnávací branku, jež Vršovicům zachránila bod Pinc. Velmi dobře hráli u Vršovic, které měly slabý útok na levém křídle, Bělík, Kašpar a Průšek, u Kladna Štorek, Ladman a Sýkora. Soudcoval dobře Fryš.

    národní listy / 26.7.1926

     

     


    Poslední ligový zápas hrál se včera na Kladně a skončil se nerozhodně po ostré hře, již dobře řídil Friš, ač nálada na hřišti i za bariérou byla hodně napjatá, protože Kladnu velmi záleželo na vítězství, jímž by si bylo zcela pojistilo posici v první lize. V druhém poločase byli Kladenští agilnější, což jim vyneslo trochu více ze hry, ale dobyli branky, teprve když vlastní obránce Vršovic míč stočil do sítě. Ve druhém poločase vyrovnal za Vršovice Pinc. U hostí vynikl Bělík v brance, v obraně Kašpar a v záloze Průšek. Útok hrající s náhradní levou spojkou tentokrát nebyl na výši situace. Domácí měli výborné muže v brankaři Štorkovi, v Lettnerovi, Sýkorovi a Ladmanovi.

    lidové noviny / 26.7.1926