ČAFC VINOHRADY - AFK VRŠOVICE   

0:3 (0:2)

Neděle 11.04.1926, 10:30 hodin • Hřiště Č.A.F.C. Vinohrady - Praha, Na Floře • Středočeská 1. liga (1925/1926) • 15. kolo

Branky: 13. Knížek, 42. Hallinger, 50. Hübš

V zápase neproměnil pokutový kop Rezek!

Rozhodčí: Matura

Diváci: 2 000


Soupisky mužstev

ČAFC Vinohrady

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Příhoda Josef   90    
    O Zelenka Petr   90    
    O Hubka Miloslav   90    
    Z Pácalt Jiří   90    
    Z Kašpar Emil   90    
    Z Čipera Karel   90    
    Ú Klíma Jan 90    
    Ú Švejnoha Josef 90    
    Ú Pilát Václav 90    
    Ú Rezek Antonín 90    
    Ú Růžička Jaroslav   90    

AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Bělík Vladimír   90    
    O Krejčí František   90    
    O Tichay Emil   90    
    Z Hochmann František   90    
    Z Pinc Václav   90    
    Z Kašpar Antonín   90    
    Ú Wimmer Jan   90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Hübš Jaroslav 90    
    Ú Hallinger Václav 90    
    Ú Havlín Oldřich 90    

  • Stačila malá změna v útoku, aby mužstvo Vršovic hrálo k nepoznání. Ovšem nemálo k tomu přispěla také snaha vyrovnati staré účty, z nichž loňské vyřazení z poháru v semifinále bylo asi nejpalčivější. Než ať již je tomu jak chce, vršovičtí hoši zase včera měli jeden ze svých velkých dnů, příjemně překvapili četné své příznivce. Hübsch jako nový dirigent útoku ukázal hodně schopností k této důležité funkci, a také Havlín na křídle dobře si vedl, celkem oběma hráčům změna jen posloužila. Wimer s Knížkem, ač měli proti sobě nejlepšího muže vinohradských, Čiperu, znovu dokumentovali svoji sehranost a průbojnost, záloha při spolehlivé hře obrany více mohla se věnovati útoku a má na pěkném vítězství lví podíl. ČAFC zklamal, nejvíce v útoku. Za celý zápas daly by se kloudné rány na branku spočítati na prstech jedné ruky, útok skoro po celý zápas jakoby neexistoval. Uvedeme-li, že i oba obránci měli hodně slabých momentů, pak snad vynikne výkon Kašpara s Čiperou, kteří se opravdu dřeli a mají velikou zásluhu, že nedopadlo to pro domácí mnohem hůře. S nimi se zdarem konkuroval Příhoda, opět jednou mající svůj den.

    Vršovice jdou s plnou chutí do boje, obrana vinohradských je hned v plné práci. Ve 13. minutě Havlín s Hallingerem pěkně uniknou, jejich akci zakončuje Knížek pěkně vstřelenou první brankou. Ucelený výkon Vršovic kontrastuje s rozháranou hrou domácích, v níž není stopy po vzájemné souhře, a tak druhá branka, vstřelená ve 42. minutě z pěkného Knížkova přihrání Hallingerem, je jen spravedlivou výslednicí lepší hry. Po změně stran již v 5. minutě Hallinger nezištně podává Hübschovi, jenž zakončuje score. Vršovice do konce hry mají sice převahu, než Příhoda obezřele chrání svoji svatyni a na score již nic nezměněno. Zápas řídil p. Matura.

    tribuna / 12.4.1926

     

     


    Za soudcování p. Matury nastoupil ČAFC proti AFK Vršovicícmm v neděli v 10.30 hodin na hřišti vinohradských. Vršovičtí. vyhrávají los, a po větru pilně útočí. Již v 11. minutě docílují prvého úspěchu Knížkem, k němuž ve 40. minutě připojuje Halinger druhý. Po změně stran v 5. minutě střílí Halinger na branku vinohradských, míč odražený od Peryho končí k údivu brankáře v síti. Vinohradští chvílemi tísní, v poli hrají dobře, před brankou však ztrácejí klid a postrádají rozhodnosti. Vršovice snaží se dobýti úspěchu co nejpronikavějšího a pilně zaměstávají obranu ČAFC, jehož útok, hrající hru polovysokých míčů, proti čile hrajícím vršovickým úspěch nedocílil. Krom toho i štěstěna zdá se vinohradským nepřála a opustila je i při trestném kopu, kdy Rezek hodil penalty brankáři přímo do rukou. ČAFC hrál po celou hru svoji úroveň. Útok neudržel míče záložní řadou dobře propracované a zapomínal na přízemní kombinaci. Vršovice získaly cenné dva body, které ČAFC v budoucích zápasech dobrou hrou bohdá si vynahradí. Zápas byl hrán ostře, avšak fair. Soudce Matura celkem se dobře zhostil svého úkolu.

    národní listy / 12.4.1926

     

     


    Vršovice překvapily včera dopoledne v ligovém zápase, sehraném na vinohradském hřišti Č. A. F. C. velice pěkným a vyrovnaným výkonem. Byly mnohem lepší, jak technicky a střelecky, tak i v kombinaci. Měly po celou hru iniciativu, zatím co Vinohradští hráli rozháraně a v útoku plně pod formou. Jedině Kašpar, Čipera a Příhoda hráli pěkně. Zklamal Pácalt na pravé straně zálohy a celý útok. Vršovice měly bezvadnou obranu, výbornou zálohu a v dobrém útoku nejlepší muže ve Wimmerovi, Knížkovi a Hübschovi. Ve 13. minutě po kombinaci Havlín-Hübsch vstřelil Knížek z bezprostřední blízkosti první goal a v 41. minutě dorazil Hallinger přihrávku Knížkovu po druhé do sítě. V tomto poločase hráli Vršovičtí po větru. Po změně stran měli znamenitý nástup, udrželi převahu a v 5. minutě vstřelili Hübschem z příhrávky Hallingerovy třetí goal. Ke konci hry měli domácí částečnou převahu, obléhali, ale slabě stříleli a nedovedli překonat výbornou obranu hostí: také zahodili penalty. Zápas řídil Matura.

    lidové noviny / 12.4.1926