SK LIBEŇ - AFK VRŠOVICE   

4:3 (2:2)

Neděle 03.05.1925 • Hřiště AC Sparta Praha - Praha, Letenská pláň • I. asociační liga (1925) • 6. kolo

Branky: 12. + 13. + 55. (z pen.) Staněk, 63. Heřman - 25. Bejbl (z pen.), 43. Hallinger, 78. Bureš

V 76. min. neproměnil pokutový kop Bejbl!

Rozhodčí: Fryš

Diváci: 8 000


Soupisky mužstev

SK Libeň

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Pelcner Jaroslav   90    
    O Fára Václav   90    
    O Kovařík Karel   90    
    Z Turek Josef   90    
    Z Kačírek Karel   90    
    Z Hájek Ladislav   90    
    Ú Maloun Josef   90    
    Ú Nehasil Josef   90    
    Ú Heřman Jaroslav 90    
    Ú Staněk Josef 90    
    Ú Linhart Ladislav   90    

AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Bělík Vladimír   90    
    O Krejčí František   90    
    O Kašpar Antonín   90    
    Z Havrda Jaroslav   90    
    Z Mašata Vladimír   90    
    Z Hochmann František   90    
    Ú Wimmer Jan   90    
    Ú Knížek Jan   90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Hallinger Václav 90    
    Ú Bureš Otokar 90    

  • Zápas byl zahájen hned v ostrém tempu a ve 2. minutě docílili již Vršovští rohu. Pronikali hlavně pravou stranou útoku. Na levé straně Hallinger byl příliš pomalý. Libeňští hráli důrazněji a rychleji a dobyli ve 12. minutě Staňkem z přihrávky Linhartovy první branky a v 13. minutě týmž hráčem i druhého goalu, když jeho centrum se odrazilo od tyče u pěsti Bělíkovy do branky. Ve 24. minutě zavinil jeden z obránců Libeňských ruku a Bejbl dal z penalty prvou branku Vršovických. V 39. minutě se odrazila střela Nehasilova od tyče a v 43. minutě vyrovnal Hallinger. Po změně branek Libeňští tísnili a po důrazné hře scorovali za sražení Heřmana z penalty opět Staňkem. V 18. minnutě unikl Maloun, odcentroval a Heřman dal čtvrtý goal Libeňských. Ačkoli pak Vršovičtí často obléhali, nepodařilo se jim vyrovnati. V 31. minutě vstřelil Bejbl penalty do tyče. V 33. minutě skončil centr Burešův v brance - třetí goal Vršovic. V 37. minutě se odrazila střela téhož hráče od tyče. Zápas řídil Friš.

    sport / 6.5.1925

     

     


    Jako předzápas na Spartě hráno ligové utkání v němž libeňští velmi dobrou hrou zdolali kompletní mužstvo Vršovic. Branky vstřelil ve 12. a 13. minutě Staněk z Libně. Bejbl z 11metrovky za ruku zmenšil náskok a Hallinger těsně před koncem prvého času vyrovnal. Po přestávce opět Staněk z 11metrovky za foul dobývá vedení, které Heřman zvyšuje z centra Malounova. Vršovice docílí sice Burešem ještě jedné branky, ale vyrovnati se jim již nezdaří. Soudcoval slabě p. Fryš.

    národní listy / 4.5.1925

     

     


    Před hlavním utkáním na hřišti pražské Sparty byl včera vybojován ligový zápas Libeňských s Vršovickými. Hra měla všechny vlastnosti ligového utkání. Tvrdě se bojovalo o každý míč a na obou stranách byly velmi zajímavé chvíle před brankami, obrany se však překonávaly. Libeň měla více štěstí a nerozhodný výsledek by spíše odpovídal průběhu hry. Libenští byli rychlejší a důraznější. V prvém poločase byla hra střídavá a ve 12. minutě získal Staněk z přihrávky Linhartovy první goal Libeňských, k němuž připojil hned minutu poté druhou branku, když si brankař Vršovických Bělík jeho centre sám srazil za tyč. Ve 24. minutě zavinil jeden z obránců ruku a penalty proměnil Bejbl v první goal Vršovic. Ve 43. minutě vyrovnal Hallinger pěkně umístěnou ranou k tyči. V druhém poločase dal v 10. minutě Staněk třetí goal Libně, proměniv penalty, diktované za ruku Nehasilovu. V 18. minutě uniká Maloun na pravém křídle a jeho centre proměnil Heřman ve čtvrtou branku Libně. Pak však měli převahu Vršovičtí a hlavně pravá strana útoku pěkně proniká. Ve 33. minutě zapadl centre Burešův do branky Libně a v 37. minutě se odrazila střela téhož hráče od tyče. Vršovickým, kteří pak měli převahu, se již nepodařilo vyrovnat.

    lidové noviny / 4.5.1925