TEPLITZER FK 03 - BOHEMIANS AFK VRŠOVICE   

3:3 (2:2)

Neděle 05.10.1930 • Hřiště Teplitzer FK 03 - Teplice • I. asociační liga (1930/1931) • 3. kolo

Branky: 27. Haftl (z pen.), 38. Wieser, 65. Dörre - 17. Knížek, 36. Šedivý, 63. Bejbl

Rozhodčí: Bizík

Diváci: 2 000


Soupisky mužstev

Teplitzer FK 03

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Klemm Richard   90    
    O Schöpke Heinrich   90    
    O Morawetz Otto   90    
    Z Mizera Willy   90    
    Z Čambal Štefan   90    
    Z Krčil Rudolf   90    
    Ú Haberstroth Karl 90    
    Ú Dörre ? 90    
    Ú Haftl Otto 90    
    Ú Wieser František 90    
    Ú Zosel Rudolf   90  

Bohemians AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Kulda Antonín   90    
    O Kučera Jaroslav   90    
    O Krejčí František   90  
    Z Tyrpekl František   90    
    Z Šindelář Antonín   90    
    Z Hochmann František   90    
    Ú Šedivý Antonín 90    
    Ú Skála Jaromír 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Smolka Jan 90    

  • Mužstvo Bohemians prodělávalo v posledních týdnech nepříjemnou krisi. Nedivme se proto, jestliže přátelé klubu si neslibovali z Teplic nic dobrého. Jejich pesimism byl ještě zvýšen před samotným odjezdem mužstva do Teplice zprávou o špatném zdravotním stavu vůdce útoku Káši Bejbla. Proto byli jistě tím příjemněji překvapeni, když došla zpráva o čestné remise z Teplic, tedy z místa, kde již uhasla sláva tak mnohých mužstev evropské "zvláštní třídy".

    Ten výsledek těší též proto, že byl výsledkem slušného a fair zápolení. Velkou zásluhu na tom má ovšem bezvadný soudcovský výkon slovenského soudce p. Bizíka ze Vrútek, který byl stejně objektivní jako energický a dovedl udržeti způsob boje v mezích "fair play".

    Bylo hráno na blátivém terrainu a po dobu zápasu nepřestalo pršeti. Přesto bylo přítomno matchi na 2 000 diváků, což jen potvrzuje, jak dobré jméno mají Bohemians v Teplicích.

    V mužstv Teplic vynikl Schöbke v obraně, Krčil v záloze a Zosel ve forčardu. Jedinou výjimkou z celkové slušné hry domácího mužstva byl Wieser, jenž si ve své indispozici vypomáhal surovou hrou.

    Bohemians měli nejlepší své borce v Šindeláři, Bejblovi, Skálovi, Kučerovi a Týrpeklovi.

    Vedení ujali se Bohemians v 17. minutě brankou Knížka, Teplitzer FC vyrovnal v 27. minutě Haftlem z 12 y kopu, diktovaného za ruku. Ve 36. minutě Šedivý znovu dobyl hostům vedení, leč dvě minuty na to Wieser vyrovnal na 2:2. Po změně stran v 18. minutě Bejbl vstřelil třetí goal Bohemians, ve 20. minutě však Döre vyrovnal na 3:3. Po zranění Haftlově, který přešel pak na levé křídlo, Bohemians stále obléhají, nedovedou však scorovati.

    polední list / 6.10.1930



    Těžký terén teplického hřiště vyhovoval tentokráte dobře agilnímu mužstvu hostí, kteří podali velmi dobrý výkon a nerozhodný výsledek si zasloužili. Nejlepším jejich hráčem byl Bejbl, který má na výsledku největší zásluhu. V obraně vynikal Kučera, v záloze Tyrpekl. U Teplických hrál dobře brankař, v záloze Krčil, výkon útoku byl toliko průměrný. Bohemians se ujali vedení Knížkem, ale Haftl brzy z penalty za ruku Kučerovu vyrovnal. Hosté dali znovu vedoucí branky Šedivým z přihrání Bejblova. Domácím se pak ještě do poločasu podařilo vyrovnati Wiesrem. Po přestávce se hra stala ostřejší a rychlejší a Bejbl opět získal vedením svým barvám, kterou však Tepličtí vyrovnali. Hru řídil dobře Bizík před 2 000 diváky.

    lidové noviny / 6.10.1930



    Nerozhodný výsledek odpovídá hře. Bohemians měli lepší souhru, hráli též účelněji, naprosto fair a třikráte vedli. TFK je stále z formy a snažil se tento nedostatek nahraditi tvrdou hrou. Knížek dobyl v 17. minutě vedoucí branky, Haftl poté z 12y v 27. minutě vyrovnal. Šedivý nádhernou ranou dobyl hostům v 36. minutě opět vedení, než Wieser ze shluku vyrovnal. Po přestávce využil Bejbl v 63. minutě chyby Mizerovy a střelil třetí goal hostí. Za chviličku zase Dörre šťastně vyrovnal. Když si Haftl vyměnil s Haberstrohem pro zranění místo, ztratil útok Teplic soudržnost i průbojnost. Před 1 000 diváky soudcoval Božík z Vrútek. U Bohemians vynikli Šindelář, Tyrpekl, Bejbl a brankář Kulda, u Němců brankář Klenn, Morawetz a Zosel.

    Národní listy / 6.10.1930