BOHEMIANS AFK VRŠOVICE - SK METEOR PRAHA VIII   

10:0 (4:0)

Neděle 14.09.1930 • Hřiště Bohemians AFK Vršovice - Praha, Vršovice • I. asociační liga (1930/1931) • 2. kolo

Branky: 7. + 25. + 30. (z pen.) Bejbl, 31. + 77. + 80. + 87. Skála, 46. Zimmerman (vl.), 52. Knížek, 56. Wimmer

Vyloučení: 30. Šedivý - 30. Jonák

Rozhodčí: Kubík

Diváci: 700


Soupisky mužstev

Bohemians AFK Vršovice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Kulda Antonín   90    
    O Krejčí František   90    
    O Tyrpekl František   90    
    Z Hochmann František   90    
    Z Šindelář Antonín   90    
    Z Lanhaus Antonín   90    
    Ú Wimmer Jan 90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Skála Jaromír 90    
    Ú Šedivý Antonín   29   x

SK Meteor Praha VIII 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Chaloupecký Karel   90    
    O Zimmerman Bohumil   90    
    O Jonák Václav   29   x
    Z Rozvoda František   90    
    Z Hlavatý Miloslav   90    
    Z Král Oldřich   90    
    Ú Maloun Josef   90    
    Ú Franěk Karel   90    
    Ú Junek Josef   90    
    Ú Palman ?   90    
    Ú Polanecký Josef   90    

  • Po sobotním velkolepém triumfu žižkovské Viktorky nad Teplicemi je včerejší rekordní vítězství Bohemians nad zdatným mužstvem libeňského Meteoru další sensací sotva započaté ligové soutěže, stejně jako potvrzením, že mužstvo vršovického leadra se definitivně vrací do své staré kondice. Překvapení je to tím větší, že po posledním ligovém matchi Meteoru s AC. Spartou, ve kterém tato zvítězila jedinou brankou s vypjetím všech sil, se očekával napínavý boj rovnocenných soupeřů.

    Tento sensační úspěch Bohemians je jen dalším cenným příspěvkem k vystupňování zájmu o podzimní ligu, od jejíhož dalšího průběhu se za takovýchto okolností dají očekávati nejdramatičtější obraty. V zájmu samotného ligového footballu dlužno jen uvítati návrat oblíbeného temau Bohemians k úloze štiky ligy.

    Tajemství úspěchu tkví v procitnutí forwardu Bohemians, jenž po dlouhé době zase zazářil nejen hrou v poli, nýbrž i splendidní střeleckou disponovaností a rekordního score docílil přestože hrál od 30. minuty prvního poločasu pouze o čtyřech lidech, bez vyloučeného Šedivého.

    V záloze exeloval Šindelář a v obraně si dobře vedl Tyrpekl, jejž dobře doplňoval Krejčí. Kulda v brance neměl mnoho práce, co ale dostal, zastal bezvadně.

    Mužstvo Meteoru nehrálo v poli tak špatně, aby si zasloužilo tak vysoké číselné porážky. Největším nedostatkem byla střelecká nepohotovost útoku a slabá fysická kondice zálohy, jež nevyržela tempo hry.

    Jak již řečeno vyloučen Bohemians Šedivý a Meteoru Jonák.

    Score zahájil v 7. minutě Bejbl a připojil ve 25. minutě druhý, a ve 30. minutě z penalty třetí goal. Ve 31. minutě Skála upravil score poločasu na 4:0..

    Po změně stran zahájil score pátou brankou - vlastní Zimmerman, v 7. minutě Knížek zvýšil na 6:0. Wimmr v 11. minutě připojil další branku, ve 32. minutě zvýšil Skála na 8:0, ve 35. minutě týž hráč vsítil devátou branku a ve 42. minutě desátý goal.

    polední list / 15.9.1930



    Bohemians vstoupili dnes do ligové soutěže na svém hřišti sensačním způsobem. Rozdrtili svého soupeře dvojciferním score po hře, ve které se vyznamenaly všechny řady. Od 32. minuty hráli bez vyloučeného Šedivého, ale ani potom nebyli na chvíli ohroženi nováčkem třídy, jehož debut v lize proti spartánskému mužstvu byl tak slibný. Chyběli jim sice zraněný Parkán, jehož nemohl nahraditi Hlavatý, málo úspěšný zastoupený Králem, ale v útoku hrál opět Frank a Polanecký. Hra se pomalu rozvíjela, i když Bejbl dal v 8. minutě první goal domácích, k němuž teprve v 25. minutě připojil druhý. Útok Bohemians pracoval velmi dobře v poli a také střelecky byl pohotový. V 31. minutě Bejbl z jedenáctimetrovky vstřelil po třetí a minutu nato Skála pohotově dal čtvrtý goal. Ani po přestávce nepolevili domácí a po vlastní brance Zimmermanna dali další branku Knížkem. V 11. minutě také agilní Vimr postaral se jedním goalem o zvýšení vysokého score a potom nastal na chvíli klid. Leč v 31. minutě Skála překonal zase Chalupeckého, který 4 minuty nato pustil další míč Skály a ve 42. minutě padla poslední branka zápasu, vstřelená Skálou. Soudce Kubík řídil zápas uspokojivě před slabou návštěvou.

    lidové noviny / 15.9.1930



    Bohemians zahájili podzimní ligu skvělým vítězstvím nad Meteorem, ačkoliv od 32. minuty hráli bez vyloučeného Šedivého. U Meteoru vyloučen Jonák. Zápasu přihlíželo asi 700 diváků. Branky: Bejbl 3, Skála 4, Knížek a Wimmer 2..

    Národní listy / 15.9.1930



    Po sobotní velkolepém triumfu žižkovské Viktorky nad Teplicemi je včerejší rekordní vítězství Bohemians nad zdatným mužstvem libeňského Meteoru další sensací sotva započaté ligové soutěže, stejně jako potvrzením, že mužstvo vršovického leadra se definitivně vrací do své staré kondice. Překvapení je to tím větší, že po posledním ligovém matchi Meteoru s AC. Spartou, ve kterém tato zvítězila jedinou brankou s vypjetím všech sil, se očekával napínavý boj rovnocenných soupeřů.

    Tento sensační úspěch Bohemians je jen dalším cenným příspěvkem k vystupňování zájmu o podzimní ligu, od jejíhož dalšího průběhu se za takovýchto okolností dají očekávati nejdramatičtější obraty. V zájmu samotného ligového footballu dlužno jen uvítati návrat oblíbeného teamu Bohemians k úloze štiky ligy.

    Tajemství úspěchu tkví v procitnutí forwardu Bohemians, jenž po dlouhé době zase zazářil nejen hrou v poli, nýbrž i splendidní střeleckou disponovaností a rekordního score docílil přestože hrál od 30. minuty prvního poločasu pouze o čtyřech lidech, bez vyloučeného Šedivého.

    V záloze exeloval Šindelář a v obraně si dobře vedl Tyrpekl, jejž dobře doplňoval Krejčí, Kulda v brance neměl mnoho práce, co ale dostal, zastal bezvadně.

    Mužstvo Meteoru nehrálo v poli tak špatně, aby si zasloužilo tak vysoké číselné porážky. Největším nedostatkem byla střelecká nepohotovost útoku a slabá fysická kondice zálohy, jež nevydržela tempo hry.

    Jak již řečeno vyloučen Bohemians Šedivý a Meteor Jonák.

    Score zahájil v 7. minutě Bejbl a připojil ve 25. minutě druhý, a ve 30. minutě z penalty třetí goal. Ve 31. minutě Skála upravil score poločasu na 4:0.

    Po změně stran zahájil score pátou brankou - vlastní Zimmerman, v 7. minutě Knížek zvýšil na 6:0. Wimmer v 11. minutě připojil další branku, ve 32. minutě zvýšil Skála na 8:0, ve 35. minutě týž hráč vsítil devátou branku a ve 42. minutě desátý goal.

    Pondělní list / 15.9.1930