SK NÁCHOD - BOHEMIANS AFK VRŠOVICE   

2:0 (0:0)

Neděle 02.11.1930 • Hřiště SK Náchod - Náchod • I. asociační liga (1930/1931) • 5. kolo

Branky: Rektrorys 2x

Pokutový kop neproměnil Myclík!

Rozhodčí: Bizík

Diváci: 3 000


Soupisky mužstev

SK Náchod

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Kotík Karel   90    
    O Nejedlý František   90    
    O Kudrna Karel   90    
    Z Kolakovský Václav   90    
    Z Šafr Rudolf   90    
    Z Janoušek Karel   90    
    Ú Rektorys Rudolf 90    
    Ú Nývlt Oldřich 90    
    Ú Miclík Josef 90    
    Ú Dobeš Václav 90    
    Ú Vlček Jaroslav   90  

Bohemians AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Kulda Antonín   90    
    O Krejčí František   90    
    O Kašpar Antonín   90  
    Z Hochmann František   90    
    Z Šindelář Antonín   90    
    Z Tyrpekl František   90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Skála Jaromír 90    
    Ú Šedivý Antonín 90    
    Ú Smolka Jan 90    

  • V Náchodě byl v neděli sehrán ligový zápas, jehož výsledek je jedním z největších překvapení v letošní ligové soutěži. SK Náchod, nováček prvé ligy dovedl zdolati přemožitele AC. Sparty a upevnil tak svoji posici v ligové tabulce! Celé mužstvo domácích podalo pěkný výkon, jímž dobylo pozoruhodného úspěchu. Z jednotlivých hráčů vynikal Rektorys, střelec obou branek, dále Myclík, ač i obana byla tentokráte na výši. Hosté, kteří přijeli do Náchoda již v sobotu, nastoupili k matchi dokonale odpočinuti, avšak s náhradníky. Měli nejlepší hráče v Bejblovi, Tyrpeklovi, z obranného tria nejlepším byl Kulda v brance.

    Náchodským naskytla se ještě další příležitost k docílení úspěchu a to ve 12y kopu, který však Myclík zahodil. Zápasu přihlíželo asi 3 000 diváků a řídil jej p. Zizík z Vrútek.

    polední list / 3.11.1930



    Na tuto neděli byl posunut termín ligového utkání obou klubů, aby Bohemians mohli odjet na zájezd do Francie. Proto Vršovičtí poslali své kompletní mužstvo do Náchoda o den dříve, aby si odpočinulo a připravilo se na těžký zápas. Domácí však dovedli porazit nedávného přemožitele Sparty na svém hřišti, zejména pohotovstí svého útoku a bezpečností obrany. Střelcem obou branek byl i tentokrát Rektorys, při čemž Myclík dobře dirigoval útok. Hosté měli nejlepší oporu v Bejblovi ve středu útoku a v Tirpeklovi i v brankaři Kuldovi. S počátku měli hosté více ze hry, nedovedli však využít svých posic a také měli při střelbě smůlu. Pak se Náchod rozehrál a po přestávce nabýval převahy, kterou Rektorys dovedl vyjádřit. Příležitost zvýšit score měl Náchod ještě při diktované penalty, avšak Myclík ji zahodil. Zápas navštívilo asi 3 000 diváků a soudcoval jej Bizík z Vrútek.

    lidové noviny / 3.11.1930



    Včerejší náchodský výsledek je jedním z největších překvapení v letošní ligové soutěži. Nováček prvé ligy dovedl zdolati přemožitele Sparty a postoupit na třetí místo v tabulce. Celé mužstvo domácích podalo pěkný výkon. Z jednotlivců vynikal Rektorys, střelec obou branek, dále Miclík, ač i obrana byla tentokráte na výši. Hosté, kteří přijeli do Náchoda již v sobotu, nastoupili k matchi dokonale odpočinutí, avšak s náhradníky. Měli nejlepší hráče v Bejblovi, Tyrpeklovi, z obranného tria nejlépe si vedl Kulda v brance.

    V prvém čase měli hosté více ze hry, nedovedli však scorovati jednak pro střeleckou smůlu, jednak pro velmi dobrou hru obrany domácích. Teprve po změně stran se Náchod rozehrál, získal převahu a dvěma brankami Rektoryse zajistil si vítězství body. Náchodským naskytla se pak ještě další příležitost k zvýšení úspěchu ve 12y kopu, který však Miclík zahodil. Zápasu přihlíželo asi 3 000 diváků a řídil jej Bizík z Vrútek.

    Národní listy / 3.11.1930