BOHEMIANS AFK VRŠOVICE - ČAFC VINOHRADY   

4:0 (2:0)

Neděle 06.04.1930, 16:15 hodin • Hřiště Bohemians AFK Vršovice - Praha, Vršovice • I. asociační liga (1929/1930) • 11. kolo

Branky: 22. Šedivý, 32. + 89. Bejbl, 65. Skála

V 30. minutě neproměnil pokutový kop Skála! - V 64. minutě neproměnil pokutový kop Hojer!

Vyloučení: 63. Fišer

Rozhodčí: Šíba

Diváci: 1 500


Soupisky mužstev

Bohemians AFK Vršovice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Kulda Antonín   90    
    O Krejčí František   90    
    O Kučera Jaroslav   90    
    Z Hochmann František 90    
    Z Šindelář Antonín   90    
    Z Tyrpekl František   90    
    Ú Wimmer Jan 90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Skála Jaromír 90  
    Ú Šedivý Antonín 90    

ČAFC Vinohrady 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Pašuth Jan   90    
    O Stehlík František   90    
    O Hubka Miloslav   90    
    Z Vršecký Jaroslav   90    
    Z Papírník Stanislav 90  
    Z Hliňák Emanuel   90    
    Ú Fišer Jiří 62   x
    Ú Sýbal-Mikše Matěj 90    
    Ú Hojer František 90    
    Ú Hliňák Alois 90    
    Ú Vaník Václav 90    

  • Včerejší hra ČAFC byla velkým překvapením pro ty, kteří očekávali, že Bohemians zase udělá si score. ČAFC hrál velmi dobře po celý zápas a jen nepřízni osudu, ale hlavně soudce, stalo se, že zápas nedopadl pro Vinohradské daleko příznivěji.

    Soudce Šíba z Nymburka neuznal ČAFC branku a vyloučil jim hráče Fišera. Aby krutý osud své dílo dovršil, Hojer neproměnil ani 12y kop.

    V ČAFC vynikl v backu Stehlík, v záloze Hliňák, který byl nejlepším hráčem na hřisti. V útoku hrál dobře Fischer a Vaník.

    U Bohemians hrála dobře záloha a obrana, kde Krejčí byl velmi dobrým. V útoku to neklapalo jako jindy, ač Bejblův individuální výkon zasluhuje pochvaly.

    Včerejší porážkou ČAFC jest na odchodu z I. ligy.

    Zápas hrán byl na hřišti ve Vršovicích před slabou návštěvou.

    Po střídavé hře byli to domácí, kteří ve 22. minutě ze Skálova přihrání scorovali Šedivým. Bohemians se rozehráli a několikráte nebezpečně útočili. Ve 30. minutě diktovanou penalty Skála střelil vedle. Dvě minuty poté Bejbl ze sola scoroval za Bohemians podruhé. Po změně stran se ČAFC zlepšil, avšak po vyloučení Fišera v 18. minutě pro kolisi se soudcem - mužstvo povolilo. V 19. minutě Hojer slabě provádí penalty, Kulda však pěkně kryje. Ve 20. minutě Skála střílí třetí branku domácích. Ve 34. minutě odchází pro zranění Šindelář, takže obě mužstva dohrávají o 10. hráčích. V poslední minutě hry dociluje Bejbl hlavou čtvrtého úspěchu Vršovických.

    večer / 7.4.1930

     

     


    Sestup ČAFC do II. ligy jest nyní takřka neodvratný.

    Domácí scorovali ve 22. minutě ze Skálova přihrání Šedivým. Ve 30. minutě střelil Skála penalty vedle. Dvě minuty poté scoroval Bejbl ze sola. Po změně stran se ČAFC zlepšil, avšak po vyloučení Fišera v 63. minutě pro spor se soudce - mužstvo povolilo. V 19. minutě chytá Kulda 12y Hojerovu. Ve 20. minutě Skála střílí třetí branku domácích. Ve 34. minutě odchází pro zranění Šindelář, obě mužstva dohrávají o 10 hráčích. V 89. minutě dociluje Bejbl hlavou čtvrtý úspěch.

    U domácích vynikl Kulda, v obraně Krejčí, v útoku levá strana byla průbojnější. U ČAFC uspokojil Stehlík, Hliňák v záloze a v útoku jediný Vank. Soudcoval Šíba.

    národní listy / 7.4.1930

     

     


    Bohemians pokračovali na svém hřišti v serii vítězství jarního kola mistrovství a vyhráli zaslouženě nad agilním soupeřem, jehož sestup do druhé třídy je již neodvratný. Vršovští měli v poli úplné mužstvo, u Vinohradských hrál po prvé ve středu zálohy Papírník a útok vedl Hojer. Ve střídavé hře vstřelil v 22. minutě Šedivý ze Skálova přihrání první branku. V 30. minutě zahodil Skála pokutový kop, ale dvě minuty na to Bejbl ze sola zvýšil náskok domácích. Po změně stran Vinohradští hráli vyrovnaně, ale po vyloučení Fišera v 18. minutě přenechali pole soupeři. Potom Kulda kryl penalty, prováděné Hojerem. V 20. minutě vstřelil Skála třetí a ve 44. minutě Bejbl hlavou čtvrtý goal Bohemians. Od 34. minuty hráli také domácí o deseti hráčích, neboť Šindelář pro zranění odstoupil. Zápas řídil Šíba.

    lidové noviny / 7.4.1930