BOHEMIANS AFK VRŠOVICE - SK ČECHIE KARLÍN   

4:1 (2:0)

Neděle 27.10.1929 • Hřiště Bohemians AFK Vršovice - Praha, Vršovice • I. asociační liga (1929/1930) • 3. kolo

Branky: 8. Bejbl, 38. + 50. + 87. Smolka - 89. Pelcner

V 35. minutě neproměnil pokutový kop Bejbl!

Rozhodčí: Freud

Diváci: 1 000


Soupisky mužstev

Bohemians AFK Vršovice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Kulda Antonín   90    
    O Krejčí František   90    
    O Seifert Emil   90    
    Z Hochmann František 90    
    Z Šindelář Antonín   90    
    Z Tyrpekl František   90    
    Ú Wimmer Jan 90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Smolka Jan 90    
    Ú Šedivý Antonín 90    

SK Čechie Karlín 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Andrejkow Stanislav   90    
    O Šmejkal Václav   90    
    O Štverák Bohumil   90  
    Z Sýkora Jan   90    
    Z Čepelák Václav 90  
    Z Vodička František   90    
    Ú Pelcner František 90  
    Ú Mráz Otto 90    
    Ú Zinner Otto 90    
    Ú Šulc Jiří 90    
    Ú Nussbauer Bohumil 90    

  • Velmi důležitý ligový zápas vyhrála Bohemians na svém hřišti jistě po velmi dobré hře svého útoku. Čechie potvrdila, že jest mužstvem daleko nebezpečnějším na svém hřišti než jinde a proto výkon její nebyl ani zdaleka takový, jako proti Slavii.

    Vynikla jen záloha, kde Sýkora poměrně byl nejlepším. Slabě hrál útok Čechie, kde jen Mráz podal uspokojivý výkon.

    U Bohemians nejlepší byl útok, kde dobře hrál Smolka a Bejbl. V záloze Šindelář a Tyrpekl, v backu Kučera. Bohemians svým výkonem vítězství si zasloužili.

    Průběh hry: V 8. minutě Wimmer provádí trestný kop a Bejbl hlavou dociluje první branky pro domácí. 20. minuta Zinner maří svojí váhavostí vyloženou chanci, 27. minuta Šulc z podání Nusbauerova střílí prudce do tyče. V 30. minutě Mráz napodobí Šulce, když jeho rána jde rovněž do tyče. V 35. minutě Čepelák nastřelí z penalty area míč na ruku Štverákovu a soudce diktuje 12y, kterou však Bejbl vstřelil do brankáře. V 38. minutě Wimrovu ránu vyráží Adrejkow, ale přiskočivší Smolka vsítí po druhé. Půle skončena za stavu 2:0 pro Bohemians.

    V 5. minutě druhého poločasu dociluje Smolka z prohození Bejblova třetího goalu. 25. minuta Pelzner z bezprostřední blízkosti přestřeluje. V 42. minutě Smolka zvyšuje náskok domácích čtvrtou brankou. V 44. minutě štěstí se rozesměje na Čechii, které se podaří vsítiti čestný goal, jehož autorem byl Pelzner.

    večer / 29.10.1929

     

     


    Bohemians zvítězili nad Čechií Karlín 4:1 (2:O) zcela zaslouženě v ligovém zápasu hraném včera v "dolíčku". Otevřenou hru řídil s nevalným štěstím pan Freud asi před 1 000 diváků. Hosté dobře se bili v poli, před brankou však útok často vynechával. Jediný schopný střelec Pelcner byl dobře hlídán a mnoho nepořídil, ani když si vyměnil po přestávce místo se slabě hrajícím Zinnerem. Score v 8. minutě zahájil Bejbl hlavou po trestném kopu ze scrumage, o zbytek se zasloužil výborně disponovaný Smolka v 38. minutě po souhře s Bejblem a Wimrem, v 50. minutě z prohozené uličky od Bejbla a ve 43. minutě ze sola. Čestnou branku Čechie dal v poslední minutě hry Pelcner. Rohy 6:6.

    národní listy / 28.10.1929

     

     


    Sotva se čekala tak velká porážka karlínského mužstva, jež se v minulých zápasech hodně zlepšilo, kdežto zase vršovické nemělo zvláštních úspěchů. Ale domácí team ve svém "ďolíčku" překvapil a dobyl brankového poměru, jehož si hosté nezasloužili. Karlínští však neměli obranu tak jistou jako druhé řady, které tím byly ovšem oslabeny, nejsouce dostatečně zásobeni dobrými míči. Ovšem také několik střel šlo do tyče, kdežto Bejbl z jednoho útoku dovedl hned dobýt vedení. V 31. minutě Andrejkov chytil Bejblovu jedenáctimetrovku, avšak za sedm minut po souhře s Wimrem prohodil Bejbl do uličky Smolkovi, který pak vstřelil druhý goal. Chybný zákrok v 5. minutě II. poločasu postačil Smolkovi, aby zvětšil náskok. Čechie zase obléhala, avšak znovu míče jejich útočníků končily buď u obránců nebo vedle goalu. Teprve v 43. minutě Smolka dobyl další úspěch Bohemians a hosté v poslední minutě scorovali Pelcnerem. Asi 2 000 osob přihlíželo hře, řízené Freudem.

    lidové noviny / 29.10.1929