SK ČECHIE KARLÍN - BOHEMIANS AFK VRŠOVICE   

1:6 (0:1)

Neděle 30.03.1930 • Hřiště SK Čechie Karlín - Praha, Invalidovna • I. asociační liga (1929/1930) • 10. kolo

Branky: 66. Pelcner (z pen.) - 24. Bejbl, 50. + 57. + 61. + 79. Skála, 71. Šedivý

Vyloučení: 25. Sýkora

Rozhodčí: Cejnar

Diváci: 1 200


Soupisky mužstev

SK Čechie Karlín

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Krzyk Adolf   90    
    O Šmejkal Václav 90    
    O Štverák Bohumil 90    
    Z Sýkora Jan 24   x
    Z Čepelák Václav 90    
    Z Vodička František   90  
    Ú Pelcner František 90    
    Ú Mráz Otto 90    
    Ú Mašat Antonín 90    
    Ú Vopařil Jan 90    
    Ú Nussbauer Bohumil 90  

Bohemians AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Kulda Antonín   90    
    O Krejčí František 90    
    O Kučera Jaroslav   90    
    Z Hochmann František 90    
    Z Šindelář Antonín 90  
    Z Tyrpekl František   90    
    Ú Wimmer Jan 90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Skála Jaromír 90    
    Ú Šedivý Antonín 90    

  • Bohemians včerejším zaslouženým vítězstvím upevnili si svoji posici v lize. Hráli ve všech řadách velmi obětavě a byli hlavně v druhém poločase v úplné převaze, což vyjádřili též pěti brankami. U vítězů vynikl útok, který měl velký střelecký den. Čechie byla však provázena v zápase krutým osudem, neb hrála v rozhodujících fásích zápasu o 10 a pak dohrávala o 9 lidech, když jeden hráč (Sýkora) byl vyloučen a Šmejkal zraněn.

    Z jednotlivců v teamu Bohemians vynikal Kučera, dále v záloze Šindelář, v útoku pak Bejbl se Skálou. U Čechie hrál velmi dobře Šmejkal, dále Čepelák, Mráz a Nusbauer.

    V prvém poločase rovnocenná hra. Vedení ujali se Bohemians ve 24. minutě, kdy Bejbl přehodil míč přes netakticky vyběhnuvšího brankáře do prázdné branky. V následující minutě vyloučen Sýkora pro vzájemné foulování se Šedivým. Po změně stran Bohemians jsou útočnější a v 5. minutě Skála dociluje druhou branku, k níž ve 12. minutě připojuje z centra třetí goal a 4 minuty nato upravuje z centra Šedivého score na 4:0. V téže minutě zraněn Šmejkal a odnesen ze hřiště. Ve 21. minutě zaznamenává Pelcner z 12yardového kopu za ruku jediný úspěch Čechie. Ve 26. minutě střílí Šedivý 5 branku Bohemians a konečně ve 34. minutě uzavírá Skála score dne šestou brankou. Konec hry náleží Bohemians, neboť Čechie vyčerpána se pouze brání. Soudcoval před 1 200 diváky p. Cejnar.

    večer / 31.3.1930

     

     


    Ligový zápas na Invalidovně skončil se hladkým vítězstvím Bohemians, kteří ve druhém čase ovládli situaci a zatlačili soupeře do defensivy. Čechie od 25. minuty hrála bez Sýkory, který byl vyloučen a v 61. minutě byl odnesen Šmejkal ze hřiště, takže dohrávala o 9 hráčích.

    V teamu Bohemians vynikali Kučera, v záloze Šindelář, v útoku Bejbl se Skálou. U Čechie hráli velmi dobře Šmejkal, Čepelák, Mráz a Nusbauer. Vedení ujali se Bohemians ve 24. minutě, když Bejbl přehodil míč přes netakticky vyběhnuvšího brankáře do prázdné branky. V následující minutě vyloučen Sýkora pro vzájemné napadání Šedivého. Po změně stran v 50. minutě Skála dociluje druhou branku, k níž v 67. minutě připojuje z centru třetí goal. V 61. minutě upravuje z centru Šedivého score na 4:0. V téže minutě zraněn a odnesen ze hřiště Šmejkal. V 66. minutě zaznamenává Pelcner z 12yardového kopu za ruku jediný úspěch Čechie. V 71. minutě střílí Šedivý 5. branku a konečně v 79. minutě uzavírá Skála score. Konec hry náleží Bohemians, Čechie vyčerpána pouze se brání. Soudcoval před 1 200 diváky Cejnar.

    národní listy / 31.3.1930

     

     


    Na karlínské Invalidovně pokračovali Vršovští ve vítězném ligovém postupu. Měli tentokrát v domácím mužstvu velmi tuhého soupeře, který však shodou okolností prohrál nečekaně vysoko. Již v 25. minutě vyloučil soudce Cejnar pravého záložníka Sýkoru pro napadení Šedivého bez míče a v 61. minutě zranil se pak obránce Šmejkal tak, že již do konce hry nenastoupil. Zbylí hráči nemohli potom přirozeně vzdorovat taktické hře hostí, tím méně pak jejich branku ohroziti. První poločas přinesl vyrovnanou hru se slabší převahou Bohemians, jejichž jediný goal vstřelil Bejbl ve 24. minutě a v následující minutě pak uvedené již vyloučení Sýkory. Obě strany měly dosti příležitosti ke střílení branek, ale ani jediný útočník nedovedl je využít. Ani po přestávce nevyvinula se hra ve zřejmější převahu hostí, třebaže se jim podařilo s úspěchem zakončiti několik pěkných útoků. Hráči Čechie byli ostřejší ve startu na míč i přesnější v přihrávkách, ale po zranění Šmejkala za stavu 4:0 pomalu odpadali a nedovedla je povzbuditi ani čestná branka. Bohemians potom byli stále v útoku, nesnažili se však mnoho o zvýšení score, majíce mnohdy překážku v dobrém výkonu domácícho brankaře. Druhou branku vstřelil v 5. minutě Skála, který dal ve 12. minutě třetí z přihrání Vimrova a v 16. minutě čtvrtou, když brankař Čechie vyrazil střelu Šedivého. V 21. minutě padl jediný goal domácích z penalty za ruku Krejčího a jeho střelcem byl Pelcner. V 27. minutě dal Šedivý ze sóla pátou a v 35. minutě Skáala šestou branku Vršovských. Branka Čechie zůstala pak v obležení až do konce hry, ale score se nezměnilo. Hru řídil Cejnar svým obvyklým jistým způsobem před návštěvou asi tisíc diváků.

    lidové noviny / 31.3.1930