SK KLADNO - BOHEMIANS AFK VRŠOVICE   

3:3 (0:2)

Neděle 01.09.1929, 16:45 hodin • Hřiště SK Kladno - Kladno • I. asociační liga (1929/1930) • 2. kolo

Branky: 61. Kozel (z pen.), 73. + 85. Kraus, - 10. Smolka, 12. + 80. Bejbl (obě z pen.)

Vyloučení: 65. Junek - 40. Tyrpekl

Rozhodčí: Cejnar

Diváci: 2 500


Soupisky mužstev

SK Kladno

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Tichý Karel   90    
    O Horák Jaroslav 90    
    O Čtyřoký Josef 90    
    Z Üblacker Ferdinand 90    
    Z Kraus Karel 90    
    Z Brož Václav   90  
    Ú Kozel Jaroslav 90    
    Ú Herink Jiří 90    
    Ú Čapek Josef 90    
    Ú Junek Josef 64   x
    Ú Hendrych František 90  

Bohemians AFK Vršovice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Kulda Antonín   90    
    O Krejčí František 90    
    O Kučera Jaroslav   90    
    Z Hochmann František 90    
    Z Tyrpekl František 39   x
    Z Kašpar Antonín   90    
    Ú Wimmer Jan 90    
    Ú Knížek Jan 90    
    Ú Bejbl Karel 90    
    Ú Smolka Jan 90    
    Ú Barták Josef 90    

  • Včera sehrán byl na Kladně ligový zápas, který skončíl po napínavém a tuhém boji nerozhodně, což v celku odpovídá vzájemnému poměru sil. Byli-li Bohemians v prvém poločase v převaze zásluhou průbojného útoku, výborně vedeného Bejblem, dovedli domácí po změně branek nasaditi mocné tempo a po dvakrát vyrovnali náskok hostí. Z jednotlivců vynikal u Bohemians Bejbl a Smolka, u domácích Čapek a Brož v záloze.

    Z průběhu: Prvou branku vstřelil v 10. minutě Smolka z pěkného úniku, ve 12. minutě Bejbl z 12y kopu zvýšil score na 2-0. Ve 40. minutě byl vyloučen Tyrpekl pro foul na Junka.

    V druhém poločase v 15. minutě při rohu Kladna zaviňuje Smolka ruku v trestném území a nařízené penalty proměňuje Kozel v prvý úspěch domácích. Ve 20. minutě došlo k vyloučení Junka pro foul na brankáře. Ve 28. minutě útok Kladna, brankář Bohemians upadl a Kraus lehce vyrovnává na 2-2- V 35. minutě foul Übellackera na Smolku, nařízené penalty proměňuje Bejbl ve vedoucí goal hostí. Ve 39. minutě vyrovnává Kladno Krausem z přihrání Čapka.

    večer / 2.9.1929

     

     


    Ligový zápas, hraný na Kladně, skončil zaslouženou remisou. Byl to opravdový ligový boj. V prvé půli Bohemians útočí a vstřelují v 10. minutě Smolkou 1. branku z off-side. Ve 12. minutě hraje Čtyřoký míč rukou a pokutový kop proměňuje Bejbl ve 2. goal hostí. Kladno podnikne velmi pěkný útok, Čapek jest v 35. minutě sám před brankou, ale střílí Kuldovi do rukou. Ve 40. minutě jest vyloučen Tyrepkl za foul na Junkovi. Kladno hraje soustředěněji, avšak nepodaří se mu proraziti dobře hrající obranu hostí. Po změně stran je Kladno útočnější a vytrvale doráží na branku B.

    V 16. minutě zaviňuje Smolka ruku v trestném území a Kozel dobývá pro Kladno 1. branky z 12y kopu. Ve 20. minutě vyloučen Junek pro hrubý poklesek proti "fair play". Ve 25. minutě scrumage před brankou Bohemians. Čapek bystře vystihuje situaci a vyrovnává.. Ve 35. minutě sráží Meblacker Smolku v trestném území. Penalty proměňuje Bejbl dobře umístěnou ranou ve 3. branku vršovických. Kraus přechází ze zálohy do útoku a ve 40. minutě střílí vyrovnávací branku. U Bohemians hráli výborně Knížek, Bejbl a Smolka. U Kladna Kraus a zvláště Brož, který byl oporou záložní řady. Návštěva 2 500 osob. Velmi přísným, avšak objektivním soudcem byl p. Cejnar.

    národní listy / 2.9.1929

     

     


    V dnešním ligovém zápase považovali se Kladenští za favorita, majíce výhodu vlastního hřiště. Avšak Bohemians udali tempo a s velkou obětavostí, v níž byl vzorem Wimmer, zajistili si převahu v prvním i na začátku druhého poločasu. Nejlepším jejich mužem byl Smolka, který v 10. minutě střelil první branku, k níž ve 12. minutě z penalty za ruku obránce Čtyřokého připojil dobře hrající Bejbl druhý goal. Ve 34. minutě byl pro unfair hru vyloučen Tyrpekl, takže Bohemians většinu hry byli o 10 lidech. Po přestávce se Kladno hostům začalo vyrovnávat a ve 14. minutě Kozel dal první goal z penalty za ruku Smolky, vypomáhajícího v obraně při kopu z rohu. Brzo nato byl vyloučen kladenský Junek a počet hráčů se vyrovnal. Hosté však podléhali únavě a Kladno Krausem dosáhlo dočasné remisy, Bejbl sice ve 35. minutě z penalty za faul na Smolku odbyl znovu vedení, ale již ve 35. minutě Kraus vyrovnal. Kladenští nastoupili s Čapkem ve středu útoku a s dobrým Brožem ve středu zálohy. Před více než 3 000 diváky bezpečně řídil Cejnar.

    lidové noviny / 2.9.1929