TJ RUDÁ HVĚZDA CHEB - TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA   

1:1 (0:1)

Sobota 28.08.1982, 17:00 hodin • Stadion Lokomotivy - Cheb • 1. liga (1982/1983) • 1. kolo

Branky: 78. Lindenthal - 11. Ondra

ŽK: Šilhavý - Ondra

Rozhodčí: Marko - Stiegler, Matušík

Diváci: 6 873


Soupisky mužstev

TJ Rudá Hvězda Cheb

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Lavička Václav   90    
    O Šilhavý Jaroslav   90  
    O Čermák Vladimír   90    
    O Svojtka Milan   90    
    O Koubek Zdeněk   90    
out   Z Gabriel Ján   62    
    Z Šišma Vladimír   90    
    Z Bauman Petr   90    
  7 Ú Lindenthal Milan 90    
    Ú Mejtský Miloš   90    
    Ú Siva Miroslav   90    
in   Z Schneider František   28    

TJ Bohemians ČKD Praha 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Bičovský Přemysl   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
  5 O Ondra Jiří 90  
    Z Chaloupka Pavel   90    
    Z Zelenský Peter   90    
    Z Sloup Jiří   90    
    Ú Němec Jaroslav   90    
out   Ú Čermák Milan   77    
    Ú Hruška Vladimír   90    
in   Ú Příložný Miroslav   13    

  • První soupeř v sezóně byl štědrý na výslužku, nikoli však na body. Nová sezóna začala! Pryč je období čekání a přípravných zápasů, dnes mužstvo Bohemians poprvé bojovalo o body! A hned se mu postavil nepříjemný soupeř. Na hřišti Rudé hvězdy Cheb totiž zatím Klokani nedokázali vstřelit branku.

    Oproti generálce v Aténách byla v naší sestavě jedna změna. Stále ještě nepřítomný trenér Pospíchal určil do středu útoku základní sestavy Milana Čermáka. Soupeř měl mnohem větší problémy se sestavou. Chyběl mu Šoltés, Vrba, Knoflíček a Pokluda. I takto oslabeno, mohlo jít mužstvo Chebu do vedení již v první minutě. Klokani, zřejmě ještě omámeni darovanými květinami a selátkem z místního JZD, pustili do šance Mejtského. Jeho střelu ze čtyř kroků i následnou dorážku ale lapil skvělý Hruška. V desáté minutě zápasu už ale nadělovali Klokani. Hlavičku Jiřího Sloupa po Bičovského centru ještě brankář lavička vyrazil. K dorážce se ale dostal Jiří Ondra, dostal Bohemku do vedení a prolomil chebské prokletí. Do konce prvního poločasu se Cheb hnal za vyrovnáním. Samostatné úniky Sivy ani střela Mejtského ale nedonutily skvělého Hrušku kapitulovat, Bohemians tak po prvním dějství drželi vedení 1:0.

    Ve druhém poločase vidělo 6873 diváků vyrovnanou hru. Hrušku v brance Bohemians nevystrašila střela Gabriela, za Bohemku se ve svých šancích neprosadili Čermák a Němec. Prosadil se, bohužel pro fanoušky z Prahy, až domácí Lindenthal. Ten si dvanáct minut před koncem dokázal zpracovat centr střídajícího Schneidera a chytře vyrovnal. Pro Klokany mohl první zápas v sezoně dopadnout i hůře, ale v poslední minutě se opět vyznamenal Hruška, tentokrát proti obrovské šanci Svojtky. Proti bojovnému soupeři si tak zelení připsali první letošní bod.

     

    projekt cesta za titulem