TJ SPARTA ČKD PRAHA - TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA   

1:2 (1:0)

Pondělí 06.09.1982, 17:00 hodin • Stadion Letná - Praha, Letná • 1. liga (1982/1983) • 3. kolo

Branky: 30. Jarolím (z pen.) - 57. Zelenský, 61. Němec

ŽK: Ščasný - Jakubec, Sloup, Němec

Rozhodčí: Jašek - Pelíšek, Trčka

Diváci: 26 227


Soupisky mužstev

TJ Sparta ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Kováč Miroslav   90    
out   O Ščasný Zdeněk   65  
    O Drahokoupil Daniel   90    
    O Straka František   90    
    O Bielik Július   90    
    Z Hašek Ivan   90    
    Z Berger Jan   90    
    Z Chovanec Jozef (C)   90    
    Z Jarolím Josef 90    
    Ú Griga Stanislav   90    
out   Ú Hanák Josef   62    
in   Ú Vojíř Petr   28    
in   O Caudr Zdeněk   25    

TJ Bohemians ČKD Praha 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90  
    O Bičovský Přemysl (C)   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
    O Ondra Jiří   90    
    Z Chaloupka Pavel   90    
    Z Zelenský Peter 90    
    Z Sloup Jiří   90  
    Ú Němec Jaroslav 90  
out   Ú Čermák Milan   80    
out   Ú Hruška Vladimír   87    
in   Ú Příložný Miroslav   10    
in   Ú Levý Stanislav   3    

  • Krásný fotbal, plný stadion a velké emoce. Nejen to provází každý zápas mezi Bohemians a Spartou. Ve třetím kole fotbalové ligy tomu nebylo jinak. Stadion na Letné byl narvaný k prasknutí a téměř čtyřmi desítkami pokladen se do něj hrnuly davy fanoušků očekávajích fotbalový svátek. Tím se zápas také stal.

    Bohemians nastoupili v tradiční sestavě. Změnou byly pouze bílé dresy v kombinaci se zelenými trenýrkami. Sparta oproti minulému kolu vyměnila brankáře. Houšku v brance rudých nahradil Kováč. Od prvních minut se hrála tvrdá ale krásná kopaná. První šanci domácích měl hned ve 4. minutě Griga ale nedal. Za Bohemku mohl otevřít účet zápasu Jaroslav Němec, Kováč ale situaci vyřešil. Postupem minut získávali sparťané převahu. Nepříjemnou střelu Bergera ještě Hruška vyrazil, po půlhodině hry ale čelil mnohem těžšímu úkolu. Po Ondrově zákroku na Haška se kopala penalta se kterou si poradil Josef Jarolím. Poslal Hrušku na stranu a zakončil doprostřed. Sparta vedla 1:0 a vedení uhájila až do konce prvního poločasu.

    Pokud byla v prvním poločase aktivnější Sparta, té druhé vládli Bohemians. Po necelých deseti minutách druhého dějství zastavila Sloupovu střelu z přímého kopu až tyč, v 57. minutě už ale bylo srovnáno. Peter Zelenský se na polovině hřiště dostal k míči, nenašel volného spoluhráče pro přihrávku, tak snad z pětatřiceti metrů vypustil nechytatelnou dělovku přímo do šibenice a srovnal stav. O tři minuty později byl po Bielikově hrubce v šanci Chaloupka a Kováč skvělým zákrokem zachraňoval remízu. Ovšem pouze na minutu. V zápětí se totiž do míče z dvaceti pěti metrů opřel Němec. Střela před Kováčem skočila, zapadla do dolního rohu branky a Bohemians tak během čtyř minut stav otočili na 2:1! Zbytek zápasu proběhl za bezzubého tlaku Sparty a protiútoků Bohemians. Největší šanci na zvýšení náskoku měl střelec druhé branky Němec, Kováč si ale s jeho střelou poradil. Bohemka tedy, poprvé od roku 1978, vyhrála na Letné a díky prohře Žiliny se osamostatnila na druhém místě tabulky za o skóre vedoucími Vítkovicemi.

     

    projekt cesta za titulem