TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - TJ ZBROJOVKA BRNO   

4:1 (2:0)

Neděle 31.10.1982, 16:30 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1982/1983) • 10. kolo

Branky: 4. + 11. Příložný (u druhého Sloup), 67. Němec (Koukal), 70. Sloup - 80. Janečka

ŽK: Češek

Rozhodčí: Krchňák - Jašek, Somoláni

Diváci: 9 628


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Bičovský Přemysl   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
  O Koukal Zdeněk   69    
    Z Chaloupka Pavel   90    
  Z Zelenský Peter   76    
    Z Sloup Jiří 90    
    Ú Němec Jaroslav 90    
    Ú Čermák Milan   90    
    Ú Příložný Miroslav 90    
  0 Levý Stanislav   21    
  Ú Mičinec Tibor   14    

TJ Zbrojovka Brno 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hron Josef   90    
    O Mazura Josef   90    
    O Schwarz Stanislav   90    
    O Češek Aleš   90  
    O Došek Libor   90    
out   Z Svoboda Jindřich   67    
out   Z Jarůšek Karel   60    
    Z Horný Štefan   90    
    Z Pavlík Rudolf   90    
    Ú Mikulička František   90    
    Ú Janečka Petr 90    
in   Z Nesvačil Jiří   30    
in   O Jaroš Jiří   23    

  • Už týden uplynul od první porážky Bohemians v této sezoně. Šest Klokanů si zlepšilo náladu v Kodani, když v reprezentačním dresu porazili Dánsko, dnes je čekal týmový reparát v Ďolíčku proti Zbrojovce Brno. V sestavě domácích chyběl Jiří Ondra, kterého na kraji obrany nahradil Zdeněk Koukal. Do středu zálohy se vrátil uzdravený Zelenský.

    Už začátek zápasu přesvědčil velmi slušně zaplněný Ďolíček, že porážka z minulého týdne se na sebevědomí týmu nijak nepodepsala. Už ve čtvrté minutě zápasu se po chybě brněnského Pavlíka Klokani nastěhovali před branku a po sražené Němcově střele se míč dostal k Příložnému, který poslal Bohemku do vedení. Miroslav Příložný neměl dost a po chvíli přidal další branku. Po akci Němce se Sloupem se v jedenácté minutě dostal ke střele zpoza velkého vápna a proti jeho výstavní ráně neměl Hron v brance Zbrojovky šanci. Trenér Zbrojovky Karel Brückner nabádal své hráče k větší útočné aktivitě, ale reprezentační útočník Janečka byl proti Bičovskému s Prokešem naprosto bezmocný. Jediné příležitosti Brna tak měl záložník se vzhledem Karla Hály. Horný byl ve dvou slušných příležitostech, první mu ale sebral z kopačky Jakubec, podruhé střílel těsně vedle. První poločas, ve kterém hosté nevystřelili na branku, tak díky Příložnému skončil 2:0 pro zelené.

    Ve druhém poločase se Bohemka v prvních minutách rozehrávala po návratu z kabin. Proti bezzubému Brnu se ale o výsledek bát nemusela. Dvacet minut před koncem pak splnila vršovickou normu. Nejdřív se v 67. minutě prosadil Jaroslav Němec po přesném centru Koukala do jasné příležitosti. V 70. minutě mohl po akci Chaloupky a Zelenského zkompletovat hattrick Příložný. Hron ho sice vychytal, ale dostal míč pouze na úplně volného Sloupa, který do prázdné brány zvýšil na 4:0. Jihomoravané se přeci jen dočkali snížení. A kdo jiný za ně mohl skórovat, než reprezentační útočník Janečka. Ten v 79. minutě utekl v rychlém protiútoku obraně Bohemky a překonal Hrušku. Na nějaký obrat v zápase už ale v Ďolíčku nehrozil. Zelená obrana v pohodě přežila akce šance Nesvačila a Horného a vyhrála 4:1. Odčinila tak prohru prohru z minulého kola a o skóre se udržela v čele tabulky před Vítkovicemi. Dalším soupeřem Klokanů bude francouzské Saint-Étienne v odvetě druhého kola Poháru UEFA.

     

    projekt cesta za titulem