TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - TJ SLOVAN CHZJD BRATISLAVA   

3:0 (1:0)

Neděle 28.11.1982, 15:00 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1982/1983) • 13. kolo

Branky: 8. Chaloupka, 51. Němec (Sloup), 77. Sloup

V 86. minutě neproměnil pokutový kop Sloup!

ŽK: Masný, Bobek

ČK: 88. Masný

Rozhodčí: Mikulík - Matušík, Hošek

Diváci: 9 708


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Marčík Jaroslav   90    
    O Bičovský Přemysl   90    
    O Koukal Zdeněk   90    
    Z Chaloupka Pavel 90    
    Z Zelenský Peter   90    
    Z Sloup Jiří 90    
  Ú Němec Jaroslav 78    
  Ú Čermák Milan   67    
    Ú Hruška Vladimír   90    
  Ú Příložný Miroslav   23    
  Ú Mičinec Tibor   12    

TJ Slovan CHZJD Bratislava 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Mana Milan   90    
    O Neshyba Ján   90    
    O Hlavatý Ján   90    
    O Suchánek Jozef   90    
    O Leško Dušan   90    
    Z Bojkovský Pavol   90    
    Z Bobek Rudolf   90  
    Z Masný Marián   90
    Z Takáč Marián   90    
    Ú Frič Igor   90    
    Ú Luhový Milan   90    

  • Ve třináctém kole nejvyšší fotbalové soutěže přijel do Ďolíčku soupeř se slavnou minulostí, ale horším současným tabulkovým postavením. Nejúspěšnější klub historie slovenského fotbalu Slovan Bratislava, který je v aktuální tabulce až jedenáctý. Bohemka šla do zápasu oslabena o distancovaného Levého, zraněné Prokeše a Ondru a trenéra Pospíchala, kterého zítra čeká náročná operace srdce. Tým tak do zápasu opět vedl asistent Josef Zadina.

    I přes absence bylo od začátku jasné, kdo je na hřišti pánem. Hráči Slovanu se téměř nedostali z vlastní poloviny a první gól na sebe nenechal dlouho čekat. V deváté minutě napřáhl ke střele Sloup, brankář Mana míč vyrazil pouze k dobíhajícímu Chaloupkovi, který bez problémů dorazil míč do branky a Bohemka vedla. Za chvíli to mohlo být už o dvě branky. V 18. minutě otřásla Zelenského dělovka břevnem a po půlhodině si gólman Slovanu už musel připadat jako na zvonkohře, když Jaroslav Němec trefil ve stoprocentní šanci trefil pouze tyč. "Belasí" se během prvního dějství zmohli pouze na Takáčovu střelu vedle a neškodnou hlavičku Luhového doprostřed branky. Poločas tak skončil zaslouženým vedením Bohemky 1:0.

    Druhých pětačtyřicet minut útočili Klokani na branku pod domácím kotlem a Mana se opět ani nestačil pořádně rozkoukat a už lovil míč ze sítě. Běžela 51. minuta, když Němec zastavil Sloupovu střelu a nekompromisním bodlem znásobil domácí vedení. Uplynutí hodiny hrací doby oznámilo další zvonění. Hlavička stopera Marčíka totiž rozezvučela Manovu tyč. Slovan reagoval střelami Bobka a Bojkovského, s těmi si ale Zdeněk Hruška bez problémů poradil. Oficiálně zápas sledovalo 5334 diváků, kteří si v poslední čtvrthodině vychutnávali vrchol galapředstavení Jiřího Sloupa. Tomu první, technický, pokus z přímého kopu ještě vychytal Mana, tak to o dvě minuty později, v sedmasedmdesáté minutě, zkusil silou. Abbé Faria si vůbec nedělal hlavu s "Belasou" zdí, která stála asi šest metrů od míče a nechytatelnou dělovkou zvýšil vedení na 3:0. Čtyřgólová vršovická norma se přiblížila čtyři minuty před koncem. Frič srazil v pokutovém území pronikajícího Chaloupku a kopal se pokutový kop, ke kterému se nemohl postavit nikdo jiný, než Jiří Sloup. Góly z penalt ale pro Klokany zřejmě nemají takovou hodnotu, takže je radši neproměňují. Sloup poslal míč těsně vedle Manovy levé tyče, takže utkání skončilo 3:0 pro Bohemku a Klokani dál vládnou ligové tabulce.

     

    projekt cesta za titulem