TJ ZBROJOVKA BRNO - TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA   

2:1 (1:0)

Neděle 29.05.1983, 17:00 hodin • Stadion Za Lužánkami - Brno • 1. liga (1982/1983) • 25. kolo

Branky: 10. + 75. Jarůšek (Janečka, Horný) - 77. Hruška Vl. (Novák)

ŽK: Hruška Vl.

Rozhodčí: Krchňák

Diváci: 10 135


Soupisky mužstev

TJ Zbrojovka Brno

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hron Josef   90    
    O Došek Libor   90    
    O Mazura Josef   90    
    O Schwarz Stanislav   90    
    O Duda Tibor   90    
    Z Pavlík Rudolf   90    
    Z Horný Štefan   90    
    Z Jarůšek Karel 90    
out   Z Steinhauser Miroslav   88    
    Ú Janečka Petr   90    
out   Ú Mikulička František   79    
in   Z Vacenovský Petr   11    
in   Ú Kukleta Roman   2    

TJ Bohemians ČKD Praha 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
    O Marčík Jaroslav   90    
    O Ondra Jiří   90    
    Z Chaloupka Pavel   90    
    Z Bičovský Přemysl   90    
    Z Zelenský Peter   90    
    Ú Levý Stanislav   90    
out   Ú Němec Jaroslav   45    
  Ú Hruška Vladimír 90  
in   Ú Novák Petar   45    

  • Po ospalém zápase na Dukle bylo živo spíše v zákulisí Bohemky, a tak Klokani odjeli k utkání 25. kola první ligy do Brna se staronovým trenérem. Za Lužánkami je vedl opět Tomáš Pospíchal.

    V sestavě Vršovických stále chyběli zranění Čermák a Sloup, nastoupil naopak Vladimír Hruška. Útočnému projevu to ale příliš nepomohlo. Domácí, motivovaní potápěním svého klubu v sestupových vodách tabulky, ne svého soupeře od začátku zápasu vlétli, téměř ho nepustili na svou polovinu a v desáté minutě šli do vedení, když po křídle utekl reprezentant Janečka, naservíroval míč do vápna Jarůškovi, který ho v plném běhu uklidil k tyči. Ani po úvodní facce se Bohemka neprobudila, její diváky naopak vyděsil těsně nad střílející Steinhauser a chvíli poté i Horný. Jeho dělovku z přímého kopu naštěstí zlikvidoval Zdeněk Hruška. Ojedinělé šance Pražanů přišly až s blížícím se koncem prvního poločasu. Bičovský z přímého kopu pálil sice hezky, ale těsně mimo. Podobně dopadl ve 42. minutě i Levý, který po samostatném úniku rovněž minul, takže po poločase Klokani zaslouženě prohrávali.

    Do druhého dějství nahradil Němce Petar Novák a hned po deseti minutách se ocitl ve velké šanci. Z ničeho nic se ocitl sám před brankářem Hronem, ten ale jeho příležitost zneškodnil. Ač byli v průběhu druhého poločasu Zelenobílí v tlaku, Novákova šance byla pohříchu jedinou jejich velkou příležitostí k vyrovnání. A Brno trestalo. Patnáct minut před koncem vystřelil z velké dálky Horný. Jeho pokus se nezdál být nijak nebezpečný do chvíle, kdy ji zachytil Jarůšek, který pak zkušeně rozvlnil síť za Hruškovými zády podruhé v zápase. Navzdory dosavadní střelecké nemohoucnosti reagovala Bohemka téměř okamžitě. Pár vteřin po výkopu se v pokutovém území od Nováka odrazil míč k Vladimíru Hruškovi, který byl sám před brankou nekompromisní a snížil. Čekala se velká honba za srovnáním skóre. Nestalo se tak. Bezzubá převaha Klokanů vyústila pouze ve velké gólové příležitosti Brna. Osm minut před koncem trefil Horný břevno, o chvíli později vykopával Marčík míč z branková čáry a i v poslední minutě museli úřadovat obránci Bohemians proti Vacenovskému, který už byl jinak sám před Hruškou. Pospíchalův návrat se tedy nepovedl. Bohemka ztratila body s udatně se zachraňující Zbrojovkou a dala svým pronásledovatelům šanci přiblížit s jí v tabulce.

     

    projekt cesta za titulem