TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - TJ PLASTIKA NITRA   

5:1 (3:0)

Sobota 23.04.1983, 18:00 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1982/1983) • 22. kolo

Branky: 12. Chaloupka (Bičovský), 16. Hruška Vl. (Bičovský), 41. Čermák (Koukal), 47. Marčík (Prokeš), 57. Zelenský (Koukal) - 71. Srňanský (Kramoliš)

ŽK: Liba, Czuczor

Rozhodčí: Líška - Grulich, Strechaj

Diváci: 7 221


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
    O Marčík Jaroslav 90    
    O Levý Stanislav   90    
    Z Chaloupka Pavel 90    
    Z Bičovský Přemysl   90    
    Z Zelenský Peter 90    
    Z Koukal Zdeněk   90    
  Ú Čermák Milan 65    
  Ú Hruška Vladimír 70    
  Ú Příložný Miroslav   25  
  Ú Mičinec Tibor   20    

TJ Plastika Nitra 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Holub Igor   90    
    O Czuczor Jozef   90  
    O Liba Dušan   90  
    O Benčo Pavol   90    
  O Ančic Peter   17    
    Z Dekýš Jaroslav   90    
    Z Jež Róbert   90    
    Z Halás Marián   90    
    Z Kramoliš Rudolf   90    
    Ú Borko Dušan   90    
    Ú Miškolci Zdeno   90    
  Ú Srňanský Milan 73    

  • Jak se Klokani vyrovnají s náročným programem posledních dní? Co s nimi udělá vypadnutí z Poháru UEFA? Tyto i další otázky si kladli fotbaloví fanoušci před dohrávkou dvaadvacátého kola první ligy, v němž Bohemians v Ďolíčku přivítali dvanáctou Nitru.

    V podzimním zápase na Slovensku padlo šest branek a týmy se rozešly smírně 3:3. Utkání v Ďolíčku ale bylo od první chvíle jednoznačnou záležitostí. Hosté od úvodního hvizdu naprosto rezignovali na jakoukoli útočnou snahu a snažili se udržet stav 0:0. Ten, naštěstí pro více než 7 200 diváků v ochozech, nevydržel dlouho. Už ve 13. minutě našel centr Přemysla Bičovského z přímého kopu přesně Pavla Chaloupku, který nekompromisně hlavou otevřel skóre. Druhou asistenci si kapitán Bohemians připsal hned o tři minuty později, kdy vysunul Vladimíra Hrušku. Vytáhlý útočník propasíroval míč přes Holuba do branky a po čtvrt hodině Bohemka vedla dvoubrankovým rozdílem. A tlak neustával. Bohemians zcela ovládli hřiště a několik týdnů neviděným nadšením z fotbalu nutili tribuny k potlesku. Třetí gól mohl přijít po půlhodině zápasu, ale Chaloupka zasáhl další hlavičkou pouze břevno. Přesto se šlo do kabin za stavu 3:0. Bičovského třetí gólovou asistenci si ve vápně zpracoval Čermák a uzavřel poločasové skóre.

    Ve druhém dějství se Klokani dočkali gólu ještě rychleji než v tom prvním. Po dvou minutách se v závaru před Holubovou brankou nejlépe zorientovali oba stopeři Bohemians, Prokeš prodloužil Marčíkovi, který hlavou skóroval počtvrté. Čtyři góly ale Vršovickým nestačily, v 57. minutě zakončil kombinaci Bičovského s Koukalem Zelenský a pětka byla na světě. Od té chvíle už se zápas jen dohrával. Uvolněnější tempo Bohemians konečně dalo příležitost hostům, aby se také podívali za polovinu hřiště a hned z toho byly velké šance. Po hodině hry musel Zdeněk Hruška čelit nájezdu hned tří osamocených soupeřů, ti ale byli šancí tak zaskočeni, že nebyli schopni pořádně si přihrát. To záložník Kramoliš si v 67. minutě počínal podstatně lépe, když jeho rána z pětadvaceti metrů zaduněla o tyč Hruškovy branky. Kosmetického snížení se Nitra dočkala dvacet minut před koncem. Aktivní Kramoliš přisunul Srňanskému, ten využili krátkého zaváhání obou domácích stoperů a snížil. O nějakém pokusu o obrat však vzhledem ke stavu svítícím na tabuli nad tribunou pod topoly nemohla být ani řeč. Utkání se v poklidu dohrálo a nebýt Prokešovy smůly při zakončení, mohlo skončit i vyšším rozdílem. Konečný stav 5:1 ale divákům ke spokojenosti stačil a ještě spokojenější mohli být po pohledu na tabulku. Náskok Klokanů v čele soutěže totiž vzrostl již na pět bodů.

     

    projekt cesta za titulem