TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - TJ SPARTAK TAZ TRNAVA   

1:1 (0:0)

Neděle 22.05.1983, 18:00 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1982/1983) • 24. kolo

Branky: 50. Levý (z pen.) - 81. Filo

ŽK: Levý - Kopčan, Martinák

Rozhodčí: Strechaj - Dibitanz, Mazanec

Instruktor: Kopcio

Diváci: 8 612


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
    O Marčík Jaroslav   90    
    O Ondra Jiří   90    
    Z Bičovský Přemysl   90    
  Z Chaloupka Pavel   45    
    Z Zelenský Peter   90    
    Z Koukal Zdeněk   90    
  Ú Němec Jaroslav   78    
    Ú Levý Stanislav 90  
  Z Novák Petar   45    
  Ú Příložný Miroslav   12    

TJ Spartak TAZ Trnava 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Keketi Dušan   90    
    O Fašiang Libor   90    
    O Lackovič Milan   90    
    O Mrva Peter   90    
    O Kopčan Marián   90  
    Z Hutta Jaroslav   90    
    Z Filo Vladimír 90    
    Z Dian Jozef   90    
    Ú Gašparík Michal   90    
    Ú Martinák Viliam   90  
    Ú Barkóci Ján   90    

  • Dva velké návraty zažil Ďolíček ve 24. kole nejvyšší fotbalové soutěže. Do základní sestavy Bohemians se vrátili Jaroslav Němec i Jiří Ondra. V zápase, ve kterém byl soupeřem Bohemky Spartak Trnava, se ale kvůli zranění neobjevili Milan Čermák ani Vladimír Hruška. Trenér Josef Zadina vyřešil nepřítomnosti útočníků šalamounsky a na hrot se vedle Němce postavil Stanislav Levý.

    Zaskakující útočník Levý zkoušel štěstí tvrdou střelou již v desáté minutě. Bohužel netrefil a byla to pohříchu jediná větší šance Bohemians v úvodních minutách. Slovenští hosté byli překvapivě aktivní. Ve 25. Minutě vylekal Hrušku Filo, brankář Bohemky byl u tyče včas a o čtyři minuty později měl i štěstí, protože Hutta po průchodu laxní obranou trefil Hruškovo břevno. I přes zlepšenou hru v závěru prvního dějství se Klokani nedostali do žádných větších příležitostí, natož aby vstřelili branku. Další ránu ofenzivě navíc dalo zranění Pavla Chaloupky. Do kabin se tak šlo s bezgólovým skóre za nesmělého pískotu tribun.

    Po změně stran nastoupili Klokani na hřiště sice bez Chaloupky, zato s podstatně větším elánem. A Trnava nevydržela vzdorovat dlouho. Čtyři minuty po začátku druhé půle srazil Barkoczi Koukalův centr rukou a rozhodčí Strejchal neváhal s nařízením pokutového kopu. Stanislav Levý ho ranou k tyči bezpečně proměnil ve vedení 1:0. Vedoucí branka dala Klokanům vítr do plachet. Nebezpečné akce se táhly po obou křídlech a hosté neměli ani chvíli oddechu. Ale ani Trnava nesložila zbraně. Hruška se zapotil při nebezpečné střele Diana, jeho kolega Kekéti se zase zaskvěl při dvojité šanci Jaroslava Němce. Z jeho reflexivního zákroku proti dorážce Němcovy střely by si mohli vzít příklad i mnozí hokejoví brankáři. Obětavost a nasazení se hostům vyplatily. Deset minut před koncem se Filo postavil k přímému kopu z třiadvaceti metrů, napálil ho přímo do Hruškovy pravé šibenice a vyrovnal. Žádná honba Klokanů za vítězstvím se v posledních minutách nekonala. Mohlo být naopak ještě hůř, když se po obrovské Marčíkově chybě řítil sám na Hrušku Marťinák. Brankář Bohemky ji ale skokem pod nohy na hranici sebeobětování zachránil. Za konečnou remízu 1:1 tak mohlo být 8 612 diváků nakonec rádo. Bohemka nevyužila zaváhání Baníku Ostrava a v tabulce má nadále dvoubodový náskok.

     

    projekt cesta za titulem