TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - SK SLAVIA PRAHA IPS   

2:1 (0:0)

Sobota 11.09.1982, 19:00 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1982/1983) • 4. kolo

Branky: 60. Sloup (Hruška Vl.), 77. Chaloupka (Hruška Vl.) - 50. Jarolím

ŽK: Jakubec, Sloup - Pauřík, Lubas, Janů

Rozhodčí: Stiegler - Grégr, Vladyka

Diváci: 11 084


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90  
    O Bičovský Přemysl   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
    O Ondra Jiří   90    
    Z Chaloupka Pavel 90    
    Z Zelenský Peter   90    
    Z Sloup Jiří 90  
  Ú Němec Jaroslav   70    
  Ú Čermák Milan   86    
    Ú Hruška Vladimír   90    
  Ú Příložný Miroslav   20    
  Ú Levý Stanislav   4    

SK Slavia Praha IPS 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
out   B Šimurka Juraj   70    
    O Janů Miroslav   90  
    O Lubas Ivo   90  
    O Zamazal Jiří   90    
    O Pauřík Miroslav   90  
out   Z Šebek Miloslav   88    
    Z Herda Peter   90    
    Z Jarolím Karel 90    
    Ú Hotový Zbyněk   90    
    Ú Pešice Josef   90    
    Ú Petržela Vlastimil   90    
in   B Zlámal František   20    
in   O Smolaga Stanislav   2    

  • Dvě pražská derby za sebou, to byl program Bohemians uplynulých dnů. V minulém kole předvedli fantastický obrat na Letné, v dalším pokračování první ligy je čekalo druhé pražské "S". Vršovický soused Slavia. V krásném letním podvečeru se třináct tisíc diváků v Ďolíčku těšilo na další skvělou podívanou.

    A nemýlili se. Klokani hned od začátku zápasu tlačili, ale stav zůstal nezměněn kvůli neproměňování šancí. V první velké příležitosti byl po osmi minutách Němec. Sešívaní reagovali kombinací Petržely s Hotovým, po níž byl první jmenovaný sám před Hruškou, vystřelil ale zbrkle. Ještě před koncem první čtvrthodiny zápasu byli ve velkých šancích dvakrát Němec a jednou Sloup. Stav zůstal nezměněn, ale hrál se fantastický fotbal. Do konce prvního poločasu pak další šance neproměnili Zelenský, Chaloupka, Sloup ani Vladimír Hruška. Po poločase tak platil v Ďolíčku bezbrankový stav.

    Řada neproměněných šancí mohla hráče v zeleném mrzet již pět minut po začátku druhého poločasu. Zděněk Hruška ještě vyrazil Herdovu střelu z přímého kopu. Z dvaceti metrů se ale do míče opřel Karel Jarolím a poslal Slávii do vedení. Bohemka měla čtyřicet minut, aby výsledek zvrátila na svou stranu. Dílo zelení načali po hodině zápasu. Vladimír Hruška zahrával rohový kop. Jiří Sloup si gestem nakreslil terč přímo uprostřed čela a oba mířili naprosto přesně. Krásný Hruškův centr umístil Sloup ještě hezčí hlavičkou za Šimurkova záda a vyrovnal. Dvacet minut před koncem se hostující brankář Šimurka v souboji zranil a vystřídal ho Zlámal. Ten se v brance pod hodinami ještě ani pořádně neohřál a už lovil míč ze sítě. Běžela 77. minuta, když se po levé straně prodral Vladimír Hruška, odcentroval míč před branku, kde na zadní tyči číhal Pavel Chaloupka, který svým prvním gólem v sezoně otočil vývoj zápasu. Do konce zápasu zbývala čtvrthodinka a Bohemka vedla 2:1! Sešívaní ale nesložili zbraně a měli jednu obrovskou šanci na vyrovnání. Tři minuty před koncem se do střely opřel Pešice a Zdeněk Hruška jen s velkou námahou vyrazil na roh. Bohemka ale i přes snahu slávistů vedení udržela. Porazila i druhého pražského soupeře 2:1 a stále se na drží na druhém místě tabulky o skóre za Vítkovicemi.

     

    projekt cesta za titulem