TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - TJ SPARTA ČKD PRAHA   

0:2 (0:1)

Sobota 12.03.1983, 14:30 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1982/1983) • 18. kolo

Branky: 42. + 65. Denk (Lavička, Calta)

ŽK: Novák

Rozhodčí: Stiegler - Duba, Vladyka

Instruktor: Sabó

Diváci: 16 530


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
    O Marčík Jaroslav   90    
    O Koukal Zdeněk   90    
  Z Chaloupka Pavel   70    
    Z Zelenský Peter   90    
    Z Bičovský Přemysl   90    
    Ú Čermák Milan   90    
    Ú Příložný Miroslav   90    
  Ú Hruška Vladimír   45    
  Ú Novák Petar   45  
  Ú Levý Stanislav   20    

TJ Sparta ČKD Praha 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Houška André   90    
    O Hašek Ivan   90    
    O Straka František   90    
    O Chovanec Jozef   90    
    O Caudr Zdeněk   90    
    Z Šťastný Zdeněk   90    
    Z Calta Vlastimil   90    
    Z Lavička Vítězslav   90    
  Ú Denk Miloslav 85    
  Ú Griga Stanislav   88    
    Ú Procházka Zdeněk   90    
  Ú Skuhravý Tomáš   5    
  O Beznoska Miloš   2    

  • Ještě dlouhé hodiny budou Vršovice bouřit v ozvěnách velkého zápasu. A ještě mnohem déle budou statistikové pátrat ve svých zápisnících, kdy naposledy se přihodilo něco tak neobvyklého, jako export dvou ligových bodů z Ďolíčku. Bohemka dnes v osmnáctém kole prohrála se Spartou.

    Už dlouho před utkáním bylo v Ďolíčku rušno a příslušníci SNB měli co dělat se sparťanskými fanoušky. Utkání se ale odehrálo bez větších komplikací. Bohemka v něm však neměla takovou převahu, jakou by chtěla. Sparta, kterou povzbudily i výborné jarní výsledky, přijela skvěle namotivována a byla Klokanům více než vyrovnaným soupeřem. Nápady útočné vozby Bohemians spolehlivě likvidovala obrana Sparty dirigovaná Chovancem. Až ve dvacáté minutě se po přímém kopu Bičovského dostal k zakončení Hruška a mířil do levé tyče. Druhou velkou šanci Bohemky zařídil opět Bičovský, jenž ze standardní situace našel ve skrumáži před brankou Marčíka, jeho střela ale skončila těsně vedle a na neproměňování šancí Klokani těsně před koncem prvního poločasu doplatili. Běžela 42. minuta, když Lavička zahrával druhý roh Sparty. Po dobré práci Procházky na přední tyči míč propadl až k Denkovi, který pohodlně zařídil "rudým" poločasové vedení.

    Do druhého poločasu vystřídal Hrušku Petar Novák a chvíli se zdálo, že Klokani přebírají otěže utkání do svých rukou. Více než šestnáct a půl tisíce diváků vytvořilo zápasu skvělou atmosféru, která na začátku druhého dějství hnala zelené za vyrovnáním. Sparta se ale projevila jako skvěle takticky připravený soupeř, který díky bojovnosti na hranici sebeobětování dosáhl svého. Po hodině "rudí" rozhodli. Rychlou kombinaci Caudra, Procházky, Grigy a Calty vyřešil poslední jmenovaný přihrávkou na Denka, který pěknou střelou vstřelil svůj druhý gól v zápase. Nechytatelná rána celé utkání rozhodla. Nepomohlo ani střídání. Chaloupku vystřídal čerstvě uzdravený Levý, ale ani ten nepomohl. Naopak ještě horšímu výsledku musel zabraňovat Zdeněk Hruška, který vyrazil Lavičkovu bombu v 79. minutě. O chvíli později měla šanci Bohemka. Bičovský připravil šanci Novákovi, ten ale Houškovu branku netrefil. Ani závěrečný tlak se Klokanů se nekonal. Bohemka zaslouženě prohrála se Spartou 0:2 a její náskok v čele tabulky se může smrsknout na pouhé dva body.

     

    projekt cesta za titulem