TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - TJ LOKOMOTÍVA KOŠICE   

4:0 (2:0)

Středa 01.09.1982, 18:00 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1982/1983) • 2. kolo

Branky: 10. + 11. Hruška Vl. (Bičovský, Němec), 52. Sloup (Čermák), 83. Příložný (Levý)

Ve 13. minutě neproměnil pokutový kop Vl. Hruška!

Rozhodčí: Dibitanzl - Jašek, Špalek

Diváci: 11 346


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Bičovský Přemysl   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
    O Ondra Jiří   90    
out   Z Chaloupka Pavel   69    
    Z Zelenský Peter   90    
    Z Sloup Jiří 90    
    Ú Němec Jaroslav   90    
out   Ú Čermák Milan   80    
    Ú Hruška Vladimír 90    
in   Ú Příložný Miroslav 21    
in   O Levý Stanislav   10    

TJ Lokomotíva Košice 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Seman Stanislav   90    
    O Kosť Zdeno   90    
    O Repík Jiří   90    
    O Farkaš Gejza   90    
    O Dobrovič Vladimír   90    
    Z Kozák Ján   90    
    Z Móder Jozef   90    
out   Z Kováč Eduard   35    
    Ú Lovacký Peter   90    
out   Ú Strapek Stanislav   65    
    Ú Péter Alexander   90    
in   Z Izakovič Stanislav   55    
in   Ú Miškuf Miroslav   25    

  • Stadion Bohemians opět ožil ligovým fotbalem. Ve druhém kole první ligy přijel soupeř ze vzdálených Košic. Klokani nastoupili do utkání ve stejném složení, jako před čtyřmi dny do remízového zápasu v Chebu.

    Výkon Bohemians byl ale od začátku jiný. V Ďolíčku hořela tráva, soupeř nestíhal a po pár minutách bylo jasné, že oba body zůstanou ve Vršovicích. Již v první minutě mířil po Ondrově centru Chaloupka jen těsně vedle. Klokani byli dál aktivní, umě kombinovali a nedali soupeři ani chvilku oddychu. V desáté minutě přišel první gól. Padnul z tolikrát chválené standardní situace, když Bičovský centroval z podobné pozice jako v Chebu, našel hlavu Hrušky a košický brankář neměl šanci. Sotva hosté rozheráli, už to bylo o dvě branky. Čermák vybojoval míč hned po jejich rozehrávce a posunul ho na Němce. Ten šel sám proti Semanovi v brance hostí, ale nesobecky posunul míč před prázdnou bránu nabíhajícímu Hruškovi, který neměl se svým druhým gólem žádný problém. Jen o několik sekund později, ve třinácté minutě, se mohl Vladimír Hruška stát autorem nejrychlejšího hattricku v dějinách ligy. Postavil se totiž k penaltě, kterou rozhodčí nařídil za faul na Čermáka. Hruška ale pokutový kop zahrál špatně a brankář Seman jeho střelu vystihl a vyrazil. Až v dalších částech prvního poločasu se Lokomotiva Košice trošku dostala do hry, její největší hvězda Kozák, ale zatím není po zranění v dobré formě, takže jedinou váznější akcí hostů byla dalekonosná střela Módra. Zdeněk Hruška v bráně s ní ale neměl problém. Po poločase vedli Bohemians 2:0.

    Ve druhé půli padla definitivní pojistka vítězsví ještě rychleji než v té první. Po sedmi minutách od poločasové pauzy. Do Čermákova centru se po hlavě vrhnul Jiří Sloup a bylo to 3:0. Po celý průběh druhé půle nedávali Klokani slovenským hostím ani chvíli převahy a na bílou obranu se valil jeden zelený útok za druhým. V 82. minutě k němu přibyl i čtvrtý gól. Po centru z pravé strany se poprvé za Bohemku trefil Příložný a upravil na konečných 4:0. Po exhibičním výkonu se tak Bohemka posunula na druhé místo tabulky, jen těsně za vedoucí Vítkovice, které mají jen o jediný gól lepší skóre.

     

    projekt cesta za titulem