TJ LOKOMOTÍVA KOŠICE - TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA   

1:2 (1:1)

Sobota 05.03.1983, 13:00 hodin • Štadión Lokomotívy Košice - Košice • 1. liga (1982/1983) • 17. kolo

Branky: 7. Fecko (Suchánek) - 43. Příložný (Zelenský), 59. Zelenský (Příložný)

ŽK: Hruška Vl.

Rozhodčí: Krchňák - Mazanec, Piškule

Diváci: 5 391


Soupisky mužstev

TJ Lokomotíva Košice

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Seman Stanislav   90    
    O Kosť Zdeno   90    
    O Farkaš Gejza   90    
    O Repík Jiří   90    
    O Suchánek Milan   90    
    Z Fecko Peter 90    
    Z Kozák Ján   90    
    Z Kováč Eduard   90    
    Ú Strapek Stanislav   90    
out   Ú Móder Jozef   64    
    Ú Péter Alexander   90    
in   Ú Miškuf Miroslav   26    

TJ Bohemians ČKD Praha 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
    O Marčík Jaroslav   90    
    O Koukal Zdeněk   90    
    Z Chaloupka Pavel   90    
    Z Bičovský Přemysl   90    
    Z Zelenský Peter 90    
    Ú Čermák Milan   90    
out   Ú Příložný Miroslav 75    
out   Ú Hruška Vladimír   84  
in   Ú Novák Petar   15    
in   Z Doležal Jiří   6    

  • Není čas na zdlouhavé přesuny. Program pražských Bohemians je v posledních dnech tak náročný, že se hodí každá chvíle odpočinku. Proto zůstal autobus tentokrát v garáži a na další zápas první ligy se Zelenobílí vydali letadlem. Aby také ne, když je čekal snad nejvzdálenější soupeř, na kterého lze v lize narazit – letělo se do Košic. Na už tak početnou marodku Klokanů přibyl po zápase s Dundee Stanislav Levý, kterého na kraji obrany nahradil Koukal. V útoku naopak nastoupil uzdravený Vladimír Hruška.

    I přes návrat ke hře na tři útočníky byli Bohemians od prvních minut pod tlakem a velmi brzy na košickém stadionu také inkasovali. Při pěkné spolupráci krajních záložníků Fecko převzal přihrávku od Kováče, otočil se kolem Marčíka a povedenou střelou do rohu Hruškovy branky poslal domácí do vedení. I dál byly Košice aktivnější a slušně zaplněný stadion je povzbuzoval do útočné hry. Bohemku musel několikrát zachránit pozorný Hruška nebo obětaví obránci. Klokani se dlouho nemohli vymanit z tlaku, až po půlhodině se začali dostávat k útočným výpadům. V tom nejnebezpečnějším ale Chaloupka hlavou Semana nepřekonal. Až těsně před odchodem do kabin se hráčům v zelených dresech podařilo vyrovnat. Centr z pravé strany našel přesně hlavu výborně naběhnutého Příložného, který dostal míč do branky a na poslední chvíli vyrovnal poločasový stav na příjemných 1:1.

    Ač do druhého dějství nastoupila obě mužstva beze změn, obraz hry byl úplně odlišný, což se sice nelíbilo pěti a půl tisícovkám diváků v Košicích, v Praze se ale nikdo nezlobil. Klokani byli aktivnější a snažili se zvrátit výsledek na svou stranu, což by bylo, vzhledem k tomu, že se hrálo na Slovensku, překvapivé. A kýžený druhý gól Bohemky přišel těsně před uplynutím hodiny hrací doby. Marčík z postu stopera prošel celé hřiště až před pokutové území Košic, tam přihrál Zelenskému, který prudkou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě, a Klokani nečekaně, ale zaslouženě vedli. Čekala je ale dlouhá a náročná půlhodina. Modří se pochopitelně hnali dopředu za vyrovnáním. V cestě jim ale kromě jisté obrany a neprůstřelného Hrušky stála i jejich vlastní neschopnost trefit branku. Před brankou Bohemians to vřelo, míč ale mnohokrát skončil neškodně za čarou ukončující hrací plochu. Obrovské šance domácích měli například Strapek nebo kapitán Gejza Farkaš. Vyrovnání z toho ale nebylo, takže si Bohemians poprvé v tomto ročníku vezou dva body ze slovenského území a minimálně do té doby, dokud neskončí zápasy Slavie a Vítkovic, je jejich náskok v tabulce už čtyřbodový.

     

    projekt cesta za titulem