TJ SPARTAK TAZ TRNAVA - TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA   

1:0 (0:0)

Neděle 24.10.1982, 14:30 hodin • Stadion Spartaku Trnava - Trnava • 1. liga (1982/1983) • 9. kolo

Branky: 82. Hodúr (Dian)

ŽK: Mrva, Pichňa, Fijalka - Němec

Rozhodčí: Řezníček - Stiegler, Barabits

Diváci: 5 098


Soupisky mužstev

TJ Spartak TAZ Trnava

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Keketi Dušan   90    
    O Martinák Viliam   90    
    O Mrva Peter   90  
    O Lackovič Milan   90    
    O Kopčan Marián   90    
out   Z Fijalka Peter   78  
out   Z Pichňa Jozef   88  
    Z Dian Jozef   90    
    Ú Gašparík Michal   90    
    Ú Medgyes Jozef   90    
    Ú Hodúr Peter 90    
in   Z Lančarič Igor   12    
in   Z Švorc Viliam   2    

TJ Bohemians ČKD Praha 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
out   O Jakubec František   83    
    O Bičovský Přemysl   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
    O Ondra Jiří   90    
    Z Chaloupka Pavel   90    
    Z Sloup Jiří   90    
    Z Koukal Zdeněk   90    
    Ú Němec Jaroslav   90  
    Ú Čermák Milan   90    
out   Ú Mičinec Tibor   68    
in   Ú Levý Stanislav   22    
in   Ú Příložný Miroslav   7    

  • Bohemians absolvovali další výjezd na Slovenko, jen několik po návratu z Francie je v domácí soutěži čekal Spartak Trnava. Tým, který sice už jen smutně vzpomíná na slávu z před více než deseti let, ale proti Bohemce nastoupil s velkou motivací odvděčit se Pražanům za letní přetáhnutí Petera Zelenského.

    Zelenský sice na hřiště svého bývalého týmu nedorazil kvůli nataženému svalu, přesto domácí začali, po zhruba čtvrthodinovém zpoždění, zhurta. Na branku Zdeňka Hrušky se hned od první minuty valil jeden útok za druhým a nic nenasvědčovalo tomu, že hrají dva týmy z naprosto opačných celků tabulky. Po těžkém náporu domácích v prvních patnácti minutách Klokani nakonec vyrovnali hru a začalo se jim na hřišti lépe dýchat. Nedokázali si ale vytvořit žádnou zajímavější šanci. Protože se podobně vedlo i útočníkům Trnavy, skončil první poločas bez branek.

    Druhý poločas začal zcela opačně. Bohemians již nehodlali připustit domácí nápor a sami se do Trnavy zakousli. Po deseti minutách přišla i největší šance Klokanů. Čermák se krásnou individuální akci uvolnil přes Lackoviče ke střele. Kekéti jí chytit nedokázal, ale naštěstí pro něj zakročila tyč jeho branky, od které se míč odrazil do bezpečí. I v dalším průběhu druhého poločasu byli Bohemians výrazně lepší a téměř nepustili soupeře na svou polovinu. Žádnou ze svých šancí ale nedokázali přetavit ve vedoucí branku. To se jim deset minut před koncem stalo osudným. V ojedinělé akci domácích si na kolmou přihrávku naběhl Lančařič. Nacentroval míč do vápna přímo na hlavu Hodúra, který sice trefil nejprve břevno, ale okamžitě se dostal k dorážce a poslal Trnavu do vedení. Bohemians se snažili zápas zvrátit na svou stranu, v posledních minutách hráli na čtyři útočníky, trnavskou tvrz ale nedobyli. Poprvé v letošní sezoně se tak Bohemians vrací do Prahy poraženi. Díky lepšímu skóre však dále zůstávají v čele tabulky před Vítkovicemi.

     

    projekt cesta za titulem
  • >