TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - TJ INTER SLOVNAFT BRATISLAVA   

1:0 (1:0)

Sobota 02.04.1983, 15:30 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1982/1983) • 20. kolo

Branky: 23. Chaloupka

ŽK: Michalec, Tomčák

Rozhodčí: Piškula - Matušík, Liška

Diváci: 5 334


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
    O Marčík Jaroslav   90    
    O Levý Stanislav   90    
    Z Chaloupka Pavel 90    
    Z Zelenský Peter   90    
    Z Koukal Zdeněk   90    
    Ú Čermák Milan   90    
    Ú Příložný Miroslav   90    
    Ú Mičinec Tibor   90    

TJ Inter Slovnaft Bratislava 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Mentel Miroslav   90    
    O Bagin Milan   90    
out   O Šimončič Jaroslav   45    
    O Jurkenik Ladislav   90    
    O Barmoš Jozef   90    
    Z Brezík Karol   90    
    Z Michalec Peter   90  
    Z Kopča Eduard   90    
out   Ú Varga Eugen   61    
    Ú Tomčák Marián   90  
    Ú Ducký Rudolf   90    
in   O Hudec Ladislav   45    
in   Ú Tršo Ján   29    

  • Dvacet kol má za sebou nejvyšší fotbalová soutěž. Bohemians odehráli druhý kulatý zápas letošního ročníku proti bratislavskému Interu. Týmu s nejlepší obranou, ale také druhým nejhorším útokem a největším počtem remíz v lize. I statistika tedy napovídala, že Klokany čeká především dobývání branky.

    Dobývání začalo s jednou velkou a překvapivou změnou v sestavě. Na hřiště totiž nevyběhl kapitán Přemysl Bičovský. Bohemians si tak museli poradit bez něj a ze začátku to šlo ztuha. Inter zalezl na vlastní polovinu, téměř odmítal útočit a soustředil na držení nerozhodného výsledku. Klokani na těžkém terénu byli sice téměř stále u míče, nedostali se ale do žádných výrazných šancí. Až v polovině prvního přišel pořádný útok a gól. Jakubec vrátil do vápna nepřesný Mičincův centr, Čermák se nadvakrát snažil propasovat míč do branky, ale přes obětavého obránce Barmoše se mu to ne a ne podařit, až napotřetí Bohemku nekompromisně poslal do vedení Chaloupka. Žádný střelecký koncert ale první branka neodstartovala. Slovenský soupeř zůstával zalezlý na své polovině a ani Klokani nenabídli divákům žádný střelecký koncert. Zvýšit mohl jen koukal po Marčíkově přihrávce, šanci mu ale zneškodnil brankář Mentel, takže poločas skončil 1:0.

    Ve druhém poločase přeci jen Bohemka zařadila vyšší rychlostní stupeň. Přícházely však jen šance, nikoli góly. Hned dvě minuty po přestávce střílel z přímého kopu Levý. Mentel byl ale připraven. O deset minut později se slovenský brankář jen díval, jak Koukalův překvapivý oblouček prolétá těsně nad břevnem. Největší šanci Bohemians měl překvapivě Stoper Marčík. Čermák ho vyslal do jasné šance, ale jeho krajan v brance Interu mu míč na poslední chvíli ukopl. Jedinou šanci slovenského hosta měl dvacet minut před koncem Brezík, Hruška snad jeho střelu v pohodě chytil. Mentel se zase vyznamenal po Prokešově dorážce rohového kopu. Víc toho pět a půl tisíce diváku v Ďolíčku nevidělo. Bohemka porazila Inter nejtěsnějším rozdílem 1:0.

     

    projekt cesta za titulem