ASVS DUKLA PRAHA - TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA   

3:4 (3:2)

Neděle 07.11.1982, 17:00 hodin • Stadion Juliska - Praha, Dejvice • 1. liga (1982/1983) • 11. kolo

Branky: 18. Rott (Pelc), 20. Vízek (z pen.), 44. Rada (Pelc) - 8. + 19. Sloup (u druhého Čermák), 71. Chaloupka (Čermák), 74. Němec (Jakubec)

ŽK: Rada, Kapko - Levý, Němec

Rozhodčí: Marko - Dibitanzl, Hošek

Diváci: 10 101


Soupisky mužstev

ASVS Dukla Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Netolička Jaroslav   90    
    O Kapko Ján   90  
out   O Novák Josef   45    
    O Fiala Jan   90    
    O Petr Rada 90  
    Z Rott Oldřich 90    
    Z Pelc Stanislav   90    
    Z Štambacher František   90    
    Ú Vízek Ladislav 90    
    Ú Nehoda Zdeněk   90    
    Ú Kříž Tomáš   90    
in   O Jeslínek Jiří   45    

TJ Bohemians ČKD Praha 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Bičovský Přemysl   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
out   O Koukal Zdeněk   23    
    Z Chaloupka Pavel 90    
    Z Zelenský Peter   90    
    Z Sloup Jiří 90    
    Ú Němec Jaroslav 90  
    Ú Čermák Milan   90    
out   Ú Příložný Miroslav   67    
in   O Levý Stanislav   66  
in   Ú Mičinec Tibor   23    

  • Svědky fantastického zápasu byli fanoušci v zápasu 11. kola nejvyšší fotbalové soutěže, který se odehrál na Julisce. Domácí Dukla, úřadující mistr ligy, přívítal návštěvu z Vršovic, v současnosti vedoucí mužstvo tabulky Bohemians a obě jedenáctky spolu svedly úžasný boj až do poslední minuty.

    Bohemians, nabuzeni skvělým výkonem proti francouskému St. Étienne šli velmi brzo do vedení. Již v osmé minutě, po souboji Čermáka s domácím brankářem Netoličkou, využil Jiří Sloup špatného odkopu stopera Fialy a ze dvou metrů poslal Klokany do vedení. Stav zůstal deset minut stejný, pak se ale rozpoutala tříminutová branková smršť. Vše začal v 18. minutě Nehoda, který patentovanou českou uličkou vysunul Rotta, toho už nedostihl ani rychlík Sloup a záložník vojáků přesnou a tvrdou ranou kolem Hrušky vyrovnal. Ostrůvky fanoušků Dukly je ještě ani nestačily doradovat a už k tomu opět neměly důvod. Hned v devatenácté minutě totiž Jakubec autovým vhazováním vysunul Čermáka, ten poslal míč do vápna, kam se vřítil hrdina první dvacetiminutovky Sloup, který napálil míč do branky a Bohemka vedla 2:1. Vedla ale jen chvíli. Hned po rozehrávce si Vízek vzal míč, přes čtyři Klokany se prokličkoval až do vápna, kde ho faulem zastavil Bičovský. Nařízenou penaltu proměnil, proti pověsti, sám postižený. Ve dvacáté minutě tak svítil na ukazateli stav 2:2 a diváci se konečně mohli nadechnout. Po půlhodině se pěknou ranou prezentoval Levý, který krátce předtím střídal Koukala, Netolička ale jeho pokus kryl, takže šli do kabin nakonec spokojenější domácí. Ve 44. minutě Rott zahrál přímý kop přes celou délku vápna na nabíhajícího Radu, který hlavou trefil šibenici Hruškovy branky a Dukla poprvé v zápase vedla. Stav v poločase byl 3:2.

    Ani druhá část hry nezaostávala svou kvalitou za tou úvodní. Iniciativu po přestávce pevně přezvali Klokani, kteří byli na hřišti všude a Dukla jen stěží hlídala těsný náskok. Neudržitelný byl hlavně Milan Čermák, ten zakládal většinu akcí Klokanů a dvacet minut před koncem zařídil i vyrovnání. Po Jakubcově autu udělal školáčka z Petra Rady a po profesorském uvolnění odcentrovali na hlavu Chaloupky, který srovnal na 3:3. 75. minuta se pak navždy zapíše do paměti fotbalových historiků jako zázrak. V jednu chvíli se Vízek řítil na Hrušku poté, co si zpracoval míč na prsou. Vízek Hrušku přeloboval a už zvedal ruce nad hlavu. Jenže najednou se objevil Jakubec a pravačkou vykopl míč z branky. Obrana balon odhlavičkovala, za pár momentů Zelenský posunul míč doprava Jakubcovi, který se z brankové čáry nějakým kouzlem přesunul až na pravé křídlo. Jakubec doběhl až ke koncové čáře a nacentroval na Němce, který hlavou otočil na 4:3 pro Bohemku... V posledních minutách hektického zápasu se Dukla sice snažila znovu vyrovnat, pozorná a obětavá obrana zelených jí to ale nedovolila. V bezesporu nejkrásnějším zápase letošní ligy porazila Bohemka Duklu 4:3.

     

    projekt cesta za titulem
  • >