TJ BOHEMIANS ČKD PRAHA - TJ TATRAN PREŠOV   

2:0 (1:0)

Neděle 05.06.1983, 16:30 hodin • Stadion Ďolíček - Praha, Vršovice • 1. liga (1982/1983) • 27. kolo

Branky: 10. Levý (Bičovský), 67. Němec (Chaloupka)

ŽK: Levý - Hermer

Rozhodčí: Špalek

Diváci: 7 436


Soupisky mužstev

TJ Bohemians ČKD Praha

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Hruška Zdeněk   90    
    O Jakubec František   90    
    O Bičovský Přemysl   90    
    O Prokeš Zdeněk   90    
    O Ondra Jiří   90    
    Z Chaloupka Pavel   90    
    Z Zelenský Peter   90    
    Z Levý Stanislav 90  
    Ú Němec Jaroslav 90    
  Ú Novák Petar   73    
    Ú Hruška Vladimír   90    
  Z Koukal Zdeněk   17    

TJ Tatran Prešov 

  # Post Hráč Góly Min. ŽK ČK
    B Veselý Milan   90    
    O Varga Štefan   90    
    O Semančík Ján   90    
    O Biroš Pavol   90    
    O Stričko Pavol   90    
    Z Talášek Jozef   90    
  Z Hermer Miloslav   77  
    Z Rusnák Vladimír   90    
    Z Lukáč Ján   90    
    Ú Anina Luboš   90    
    Ú Molka Ján   90    
  Z Filarský Anton   13    

  • Výprava slovenské betonárky zavítala do Prahy. Konkrétně do Ďolíčku, kam v rámci sedmadvacátého kola první ligy přijel Tatran Prešov, jehož styl "hlavně nedat gól" už zlidověl, ač v jeho zápasech nejmíň gólů v této sezoně nepadá.

    Přesto svou pověst potvrzovali od první minuty zápasu. Prešovští bojácně zalezli na vlastní vápno a bránili. Ani tak ale Klokanům nezabránili v brzkém otevření skóre. Po deseti minutách kapitán Bičovský zahrál přímý kop trochu jinak, než je u něj obvyklé. Místo centru do vápna míč pouze přisunul Levému, který ho nechytatelně napálil na vnitřní stranu tyče a do sítě. Pokud myslíte, že Prešov začal hrát po inkasovaném gólu aktivněji, opak byl pravdou, byl snad ještě defenzivnější. I přesto se ale Bohemians dostávali do šancí, při kterých soupeře držel vynikající brankář Veselý. V sedmadvacáté minutě si poradil s šancí po krásném sólu Zelenského, ve zbytku úvodní části hry pak ještě musel likvidovat nadějné střely Ondry, Levého a Chaloupky. Hlavně díky němu tak po pětačtyřiceti minutách svítilo na tabuli hubené skóre 1:0.

    I po změně stran zůstal obraz hry stejný. Prešov, věrný heslu, že nejlepší obranou je obrana, zalezl a čekal, co Klokani vymyslí. K potěše tribun vymýšleli hodně, jen góly chyběly. Deset minut po začátku už se fanoušci radovali, na brankové čáře Prešova bohužel stál útočník Molka, který míč vyrazil. Za chvíli opět pálil Levý, tentokrát mu ale tyčka nepomohla a odrazila kulatý nesmysl pryč. Přesto se Klokani kýžené pojistky dočkali. V 66. minutě po skvělé práci a centru Zelenského sice Chaloupka a Hruška na míč nedosáhli. Míč se ale snesl přímo na kopačku Jaroslava Němce, který z úhlu propálil vše, co mu stálo v cestě. Při vědomí nulové útočné aktivity hostů nebylo co řešit. Prešov si za celý zápas připsal jedinou střelu na branku, která ale výsledkem pohnout nemohla. Bohemka porazila Tatran 2:0 a udržela si náskok v čele tabulky. Ani její největší soupeři, Ostrava a Sparta, totiž nezaváhali.

     

    projekt cesta za titulem